Google introduceert nieuwe maatregelen om terreur te beteugelen op YouTube

Google voert zijn inspanningen op om gewelddadig extremisme op YouTube aan te pakken.

In een zondagse blogpost en opiniestuk in de Financial Times zei Google dat het van plan is meer technologie te gaan gebruiken om extremistische en terrorismegerelateerde video's te identificeren en het aantal onafhankelijke experts in het Trusted Flagger-programma van YouTube 'aanzienlijk te vergroten'. tools voor mensen en organisaties die in het bijzonder geïnteresseerd zijn in en effectief zijn in het rapporteren van inhoud die de communityrichtlijnen van het platform schendt.Het bedrijf is ook van plan strenger op te treden tegen dubieuze video's die niet duidelijk in strijd zijn met het beleid en meer inspanningen te leveren om potentiële Isis-rekruten om te leiden naar antiterroristische inhoud. De veranderingen komen nadat de Britse regering en verschillende andere grote adverteerders onlangs hun advertenties van YouTube hebben gehaald omdat ze verschenen met video's met extremistische, homofobe of racistische inhoud.

'Er mag geen plaats zijn voor terroristische inhoud op onze diensten', schreef Google's General Counsel Kent Walker. 'Hoewel wij en anderen jarenlang hebben gewerkt aan het identificeren en verwijderen van inhoud die in strijd is met ons beleid, is de ongemakkelijke waarheid dat wij, als branche, moeten erkennen dat er meer moet worden gedaan. Nutsvoorzieningen.'

Google gebruikt al 'op inhoud gebaseerde signalen' om terroristische video's te identificeren voor verwijdering, en technologie voor het matchen van afbeeldingen om te voorkomen dat bekende terroristische inhoud opnieuw wordt geüpload nadat deze is verwijderd. Nu gaat het een stap verder.

'We zullen nu meer technische middelen inzetten om ons meest geavanceerde machine learning-onderzoek toe te passen om nieuwe 'inhoudsclassificaties' te trainen om ons te helpen extremistische en terrorismegerelateerde inhoud sneller te identificeren en te verwijderen', schreef Walker.

Hij voegde eraan toe dat menselijke experts nog steeds een belangrijke rol spelen bij het bestrijden van deze uitdaging, aangezien de technologie ervan niet altijd onderscheid kan maken tussen gewelddadige propaganda en religieuze of nieuwswaardige inhoud. De nieuwe Trusted Flaggers zullen de duizenden mensen toevoegen die Google al heeft om misbruik op zijn platforms te beoordelen en tegen te gaan.

Google pakt ook video's met 'opruiende religieuze of supremacistische inhoud' aan.

In de toekomst zullen deze video's 'verschijnen achter een interstitial-waarschuwing en zullen er geen inkomsten mee worden gegenereerd, worden ze niet aanbevolen of komen ze niet in aanmerking voor opmerkingen of aanbevelingen van gebruikers', schreef Walker. 'Dat betekent dat deze video's minder engagement hebben en moeilijker te vinden zijn.'

Tot slot zei Walker dat YouTube van plan is om de zogenaamde 'omleidingsmethode' breder in heel Europa te implementeren. Deze aanpak 'maakt gebruik van de kracht van gerichte online advertenties om potentiële ISIS-rekruten te bereiken, en leidt ze door naar antiterroristische video's die hun mening over deelname kunnen veranderen'.

Verwant

  • Twitter: We vechten tegen terrorismeTwitter: we bestrijden terrorisme

Google heeft zich eerder ook gecommitteerd om samen te werken met andere technische giganten zoals Facebook, Microsoft en Twitter om een ​​internationaal forum op te zetten om terrorisme online aan te pakken.

'Gezamenlijk zullen deze veranderingen een verschil maken', schreef Walker. 'Samen kunnen we duurzame oplossingen bouwen die de bedreigingen voor onze veiligheid en onze vrijheden aanpakken. Het is een ingrijpende en complexe uitdaging. We zijn vastbesloten om onze rol te spelen.'

Ondertussen zei Facebook onlangs ook dat het kunstmatige intelligentie gebruikt, in samenwerking met menselijke expertise, om terroristische inhoud van groepen zoals ISIS en Al Qaida van het platform te houden. Vrijdag verspreidde zich echter dat Facebook per ongeluk de identiteit van inhoudsmoderators heeft blootgelegd die belast zijn met het verbieden van die terroristische groeperingen. De 'beveiligingsfout', zoals Facebook het beschreef, trof meer dan 1.000 werknemers die de contentmoderatiesoftware van Facebook gebruiken om terroristische propaganda en andere inhoud te verwijderen die niet is toegestaan.

Aanbevolen verhalen

Google wedt dat AI en menselijk toezicht online extremisme zullen beteugelen

Google heeft vier stappen geschetst waarvan het hoopt dat ze de verspreiding van online terroristische propaganda zullen beteugelen.

Waarschuwing, werkgevers: aansprakelijkheid schuilt in uw 401 (k) -plan en de nieuwe DOL-regel zal u niet beschermen

Het is jouw verantwoordelijkheid om het pensioen van je team te beschermen, niet wie je ook hebt ingehuurd om het af te handelen.

Apple HomePod vs. Amazon Echo vs. Google Home: Smart Speaker Showdown

Met HomePod plaatst Apple Siri in een luidspreker om het op te nemen tegen de Amazon Echo en Google Home. Laten we eens kijken hoe ze het tegen elkaar opnemen.

Apple introduceert de nieuwe 10,5-inch iPad Pro

De nieuwe 10,5-inch iPad Pro vervangt blijkbaar het eerdere 9,7-inch model.

Geek Trivia: De Rictus-schaal, niet te verwarren met de schaal van Richter, meet wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!