Google Home ondersteunt nu meerdere accounts

Heb je een stel mensen die vechten om de enkele Google Home in je woning? Google staat op het punt de rust te herstellen.

De webgigant is vandaag begonnen met het uitrollen van een veelgevraagde functie voor zijn spraakgestuurde luidspreker: ondersteuning voor meerdere accounts. Nu kunnen maximaal zes mensen hun accounts koppelen aan één Google Home, en de spreker herkent de stem van elke persoon en reageert dienovereenkomstig. De functie wordt vandaag gelanceerd voor thuisgebruikers in de VS en zou de komende maanden in het VK moeten aankomen, aldus Google.Dus als u nu 'Oké Google, goedemorgen' zegt, vertelt de spreker u wat er op uw planning voor de dag staat en hoe uw woon-werkverkeer eruitziet in plaats van te reageren met informatie voor uw echtgenoot, die het apparaat heeft ingesteld.

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Google Home-app hebt om deze functie uit te proberen. Open vervolgens de app en zoek naar een kaart met de tekst 'multi-user is available'. Als u deze kaart niet ziet, klikt u op het pictogram rechtsboven om al uw aangesloten apparaten te zien. Wanneer je je Google Home in de lijst ziet, selecteer je 'Je account koppelen'.

Vanaf daar zal het apparaat je vragen om de zinnen 'Ok Google' en 'Hey Google' elk twee keer te zeggen. Die zinnen worden geanalyseerd door een neuraal netwerk dat de kenmerken van je stem kan detecteren.

Verwant

  • Google Home regelt nu meer van uw huis Google Home regelt nu meer van uw huis

Door dit proces 'leer je je Assistent om te begrijpen dat jij het bent, niet je partner, familielid of kamergenoot - en vice versa, op basis van wie er aan het woord is', schreef productmanager Yury Pinsky in een blogpost.

Op die manier zal het neurale netwerk in de toekomst elke keer dat u 'Ok Google' of 'Hey Google' tegen uw Google Home zegt, het geluid van uw stem vergelijken met de eerdere analyse, zodat we kunnen begrijpen of u het bent die spreekt of niet ,' legde Pinsky uit. 'Deze vergelijking vindt alleen plaats op je apparaat, in een kwestie van milliseconden.'

Voor bepaalde functies, zoals gepersonaliseerde muziek en informatie over woon-werkverkeer, moet je ook je voorkeuren instellen in de app.

Aanbevolen verhalen

Google Home kan nu meer dan één persoon herkennen

Google Home kan naadloos schakelen tussen accounts nadat je het hebt getraind.

Hoe u ervoor kunt zorgen dat Google stopt met u te volgen

Op Maps helpt Google u bij elke stap. Maar je kunt er iets aan doen.

Meerdere items in één keer kopiëren en plakken

Normaal gesproken kunt u in Windows slechts één item tegelijk kopiëren en plakken. Maar met een klembordhulpprogramma kunt u meerdere items na elkaar kopiëren en plakken.

Vimeo ondersteunt nu 360-graden video

Virtual reality-hardware zou nergens zijn zonder inhoud om erop te spelen - daarom besteden zoveel grote videobedrijven middelen aan meeslepende, 3 ...