Google Home kan nu meer dan één persoon herkennen

Google

Het Home-apparaat van Google is te laat met het huishoudelijke AI-assistent-spel, maar het kan een truc doen die Alexa nu niet kan: gezinsleden uit elkaar houden door hun stem. Maximaal zes mensen kunnen hun Google-accounts aan één Home-apparaat koppelen en vervolgens de Google-assistent trainen om hun stem te herkennen. Zodra dat is gebeurd, kan het u onderscheiden van uw echtgenoot of andere familieleden en u relevante informatie geven, zoals uw planning of verkeer op uw gebruikelijke route.

Zoals het er nu uitziet, is het gebrek aan ondersteuning voor meerdere gebruikers hinderlijk. Hoewel Home iedereen nog steeds algemene informatie en trivia kan geven via de Knowledge Graph (en meer grillige 'featured snippets'), kan het alleen afspraken maken en andere gebruikersspecifieke dingen doen voor één aangewezen Google-account. Onlangs begon het echter een bericht weer te geven met de melding 'meerdere gebruikers worden ondersteund', een aanwijzing dat er een verandering in het verschiet lag.google-home-kan-nu-meer-dan-een-persoon-foto herkennen 2

Om het in te stellen, update je de Google Home-app op je smartphone (iOS of Android) en zoek je naar een kaart met de tekst 'multi-user is available'. Als je het niet ziet, klik je op het pictogram rechtsboven om te zien uw aangesloten apparaten, zoals weergegeven in de bovenstaande GIF. Zodra je Google Home ziet, klik je op 'koppel je account' en je bent klaar om het te gaan trainen.

Nadat je twee keer 'Ok Google' en 'Hey Google' hebt gezegd, slaat de AI die zinnen op en gebruikt ze om je stemkenmerken in de toekomst te verifiëren. 'Deze vergelijking vindt alleen plaats op uw apparaat, in een kwestie van milliseconden', legt Google uit, om eventuele zorgen over beveiliging of snelheid weg te nemen.

Zoals te zien is in de onderstaande video, laat Google Home hem weten dat er slecht verkeer is op zijn route nadat een man naar zijn dag heeft gevraagd. Wanneer zijn partner (die een vergelijkbare stem heeft) dezelfde vraag stelt, krijgt hij aparte, accountspecifieke informatie over zijn schema.

Dat is iets wat Alexa niet kan, hoewel Amazon naar verluidt werkt aan zijn eigen functie voor meerdere gebruikers, volgens een lek van februari. Totdat het zover is, kan Google eindelijk wat opscheppen, maar het heeft nog veel in te halen.

Aanbevolen verhalen

Hoe het stroomverbruik thuis te meten

Elektriciteit kost geld. Apparaten kunnen u helpen besparen, vooral door energielekken van vampier te doden... als u weet wat ze doen en hoe u uw rekeningen kunt begrijpen.

Hoe u ervoor kunt zorgen dat Google stopt met u te volgen

Op Maps helpt Google u bij elke stap. Maar je kunt er iets aan doen.

Panasonic kan je hartslag aflezen door naar je gezicht te kijken

Panasonic zal de hartslag van golfers meten tijdens een aankomend toernooi door de roodheid van hun gezicht te volgen.

Facebook is nu beter in het detecteren van nepaccounts

Het heeft zojuist 30.000 nepprofielen in Frankrijk verwijderd.

9 manieren om een ​​echte leider te herkennen

Kijk goed en je zult zien wie ze werkelijk zijn.