Google Foto's deelt nu automatisch uw foto's

Heb je die Memorial Day barbecuefoto's nog niet geüpload naar Facebook en je vrienden getagd? U kunt besluiten dat niet te doen, nu Google Foto's veel van het werk voor u kan doen.

Google Foto's is veel veranderd sinds het begin als de zeer geliefde Picasa-desktoptoepassing. De nieuwste update, die deze week wordt uitgerold, is een nieuwe functie voor gedeelde bibliotheken doordrenkt met kunstmatige intelligentie.Wanneer je een foto maakt van iemand die je eerder hebt gefotografeerd, herkent Google Foto's nu automatisch het gezicht van die persoon en stelt voor dat je de foto met hem of haar deelt. De app suggereert zelfs de beste foto's van een evenement met meerdere mensen en biedt je een lijst met potentiële ontvangers van delen. U kunt de lijst wijzigen voordat u uitnodigingen verzendt. Deze worden weergegeven in het eigen Google Foto's-account van de ontvanger of, als ze zich niet hebben aangemeld, in hun e-mailinbox terechtkomen.

Verwant

  • 20 trucs om Google Foto's onder de knie te krijgen20 trucs om Google Foto's onder de knie te krijgen

Als meerdere gebruikers van Google Foto's bij hetzelfde evenement zijn, zegt Google dat ze een herinnering kunnen krijgen om hun foto's toe te voegen aan een gedeeld album. Dat kan handig zijn voor bijvoorbeeld een kleine barbecue, maar zal waarschijnlijk niet gebeuren als je bij een groot concert of sportevenement bent.

Naast het delen van suggesties, kun je nu handmatig een lijst maken van mensen, zoals je partner en kinderen, die je altijd toegang wilt hebben tot je foto's. Je kunt dit automatisch delen beperken op de datum waarop de foto is gemaakt of op wie er op de foto staat.

Of er automatisch prompts voor delen verschijnen, hangt af van de altijd lerende kunstmatige intelligentie-algoritmen van Google, die al worden gebruikt om gezichten op foto's te identificeren. Google heeft vorige maand de functie voor automatisch delen aangekondigd en het maakt deel uit van verschillende andere recente AI-innovaties van het bedrijf, variërend van automatische doodles tot nauwkeurigere taalvertaling.

Aanbevolen verhalen

EU beboet Google $ 2,7 miljard voor 'misbruik van dominantie'

Als reactie op het feit dat Google een illegaal voordeel geeft aan zijn eigen prijsvergelijkingsdienst, deelt de Europese Commissie de hoogste boete ooit uit.

Instagram laat je nu live video-replays delen

Zodra je live-uitzending is afgelopen, zie je een optie onder aan het scherm met het label 'Delen'. Tik daarop om 24 uur lang een herhaling van je livevideo aan Instagram Stories toe te voegen.

Die onhandige AirPods worden automatisch gekoppeld aan je Apple TV

Nu kunt u uw AirPods gebruiken met uw Apple TV.

macOS High Sierra bevat wijzigingen in Safari, Foto's en het bestandssysteem

Apple's volgende versie van macOS heet High Sierra. Ernstig.