Google doodle viert de 100ste verjaardag van Walter Cronkite

Als je in de jaren zestig of zeventig leefde, luisterde je naar 'Uncle Walter' op je tv voor het belangrijkste nieuws van de dag.

Walter Cronkite, bekend als 'de meest vertrouwde man in Amerika', was een legendarische televisiejournalist waar velen decennialang naar op zoek waren om het laatste nieuws over onder meer de Tweede Wereldoorlog, Watergate en de oorlog in Vietnam te ontvangen. Ter ere van de 100ste verjaardag van zijn geboorte heeft Google vrijdag een geanimeerde doodle gemaakt waarin enkele belangrijke momenten in zijn carrière worden belicht, waaronder zijn gedenkwaardige rapporten over de moord op president John Kennedy en de maanlanding van Apollo 11.

Cronkite, die van 1950 tot aan zijn pensionering in 1981 voor CBS rapporteerde, wordt herinnerd voor het belichamen van een rapportagebenadering die gebaseerd is op objectiviteit, nauwkeurigheid, eerlijkheid en integriteit. Hij was ook een uitgesproken pleitbezorger voor het respecteren van de normen van verantwoorde journalistiek.Een terugblik op het leven en de carrière van Walter Cronkite

De legendarische Cronkite zou vrijdag 100 jaar zijn geworden. Hij was bijna twee decennia het gezicht van het 'CBS Evening News' en een vaste waarde in Amerikaanse huizen.

Sluiten slepen

'Persvrijheid is essentieel voor onze democratie, maar de pers mag deze vergunning niet misbruiken. We moeten voorzichtig zijn met onze macht', schreef hij ooit. 'De vrije pers is immers het centrale zenuwstelsel van een democratische samenleving.'

Cronkite tekende nederig voor de laatste keer op 6 maart 1981 vanaf zijn ankerbureau op het CBS Evening News, met zijn bekende slogan: 'And that's the way it is', die volgens de traditie werd gevolgd door de datum en een laatste 'welterusten'.

Cronkite stierf in 2009 op 92-jarige leeftijd.

(Disclosure: CBS is het moederbedrijf van CBS Interactive, de uitgever van CNET.)

Relax Google-doodle viert de 100ste verjaardagsverhalen van Walter Cronkite

WikiLeaks 'spirit cooking' tweet zet Twitter aan het koken

Social Cues: Ook trending op sociale media op vrijdag zijn de 'Hamilton'-mixtape en de nieuwste doodle van Google.

Trage wifi? 5 eenvoudige manieren om uw signaal nu te versterken.

Een verzameling gebruiksvriendelijke tips, trucs en tools om het bereik en de snelheid van je wifi-router te verbeteren - inclusief bierblikje.

6 manieren waarop Google Flights andere reiszoeksites verslaat

Google's vluchtzoeker was al een handig hulpmiddel voor reizigers en is nu nog beter geworden. Hier leest u hoe u er het beste van kunt maken.

Hoe de World Series online te bekijken

Er zijn vier live streaming-opties voor wat een historische World Series belooft te worden tussen de Chicago Cubs en Cleveland Indians.

4 dingen die je moet weten over Black Friday

Wat kun je verwachten, waar vind je de beste deals en hoe blijf je weg van alle hype.

6 manieren om jezelf van internet te verwijderen

Eindelijk klaar om van het netwerk af te komen? Het is niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn, maar hier zijn een paar gemakkelijk te volgen stappen die u op zijn minst in de goede richting zullen wijzen.

15 verborgen Facebook Messenger-tips

Er zijn verborgen Messenger-games, leuke emoji-animaties en meer waar je waarschijnlijk niets vanaf weet.

Hoe u uw internetsnelheid kunt controleren

Geloof niet alleen het woord van uw ISP, maar stel uw verbinding op de proef.