Google Chrome GPU-versnelling crasht op u? Hier is de oplossing

Als je de Google Dev-kanaalversie van Chrome gebruikt, is het je misschien opgevallen dat de nieuwste update echt kapot is gegaan: het probleem is de GPU-versnelde canvas-optie, maar je kunt daar niet komen om deze te wijzigen, omdat deze blijft crashen. Hier leest u hoe u dit kunt oplossen.

Dit probleem treft niet iedereen, maar hopelijk zijn er genoeg andere mensen met hetzelfde probleem dat het iemand kan helpen. En het zal waarschijnlijk in de toekomst helpen als er andere bugs opduiken.Het is ook vermeldenswaard dat het uitvoeren van ontwikkelingsversies van een applicatie een slecht idee is als je stabiliteit wilt - sommigen van ons geven de voorkeur aan alle extra functies die bijna dagelijks verschijnen, dus we kiezen ervoor om het risico te nemen. Dat is de prijs die we betalen om nerds te zijn.

Oplossing 1: verwijder dev-kanaal, installeer in plaats daarvan bèta

Ja, deze oplossing ligt voor de hand, maar het is ook de beste. Elke keer dat het Dev-kanaal te onstabiel wordt, moet je het gewoon verwijderen en vervolgens naar de kanaalrelease-pagina gaan en in plaats daarvan de bètaversie installeren.

google-chrome-gpu-acceleration-crashing-on-you-here-and-rsquo;s-the-fix foto 2

Of je kunt altijd de stabiele release installeren als je dat echt zou willen.

Oplossing 2: schakel GPU uit via opdrachtregelargument

Zoals door Ben in de opmerkingen wordt gesuggereerd, is er een eenvoudige methode die u kunt doen, die logischer is: gebruik gewoon een opdrachtregelargument om GPU-versnelling tijdelijk uit te schakelen. Plak dit eenvoudig aan het einde van de opdracht, via de opdrachtprompt of in de snelkoppeling.

|__+_|

Je zou willen gaan over: vlaggen, het experiment verwijderen en dan heb je de opdrachtregel niet meer nodig.

Oplossing 3: vervang Chrome Dev door een oudere buildversie

Ga naar de volgende map door deze in een open Verkenner-venster te plakken. Als je Chrome ergens anders hebt geïnstalleerd, moet je daar natuurlijk naartoe gaan.

% localappdata% Google Chrome Applicatie

Als je daar eenmaal bent, zou je twee mappen met numerieke namen moeten zien, zoals deze:

google-chrome-gpu-acceleration-crashing-on-you-here-and-rsquo;s-the-fix foto 4

Hernoem de nieuwere met iets anders (of verplaats hem uit de directory) en hernoem de oudere zodat deze overeenkomt met het versienummer van de nieuwere.

Open Chrome, ga naar about:flags en schakel GPU Accelerated Canvas uit.

google-chrome-gpu-acceleration-crashing-on-you-here-and-rsquo;s-the-fix foto 6

Sluit Chrome, ga terug naar de map, hernoem ze naar normaal en Chrome zou weer goed moeten werken.

Oplossing 4: verwijder uw voorkeurenbestand

U kunt naar de volgende map gaan om uw voorkeurenbestand te verwijderen, dat alle instellingen bevat, inclusief de optie om GPU-versnelling in of uit te schakelen.

%localappdata%GoogleChromeGebruikersgegevensStandaard

Als je daar bent, zoek je het voorkeurenbestand en dood je het.

google-chrome-gpu-acceleration-crashing-on-you-here-and-rsquo;s-the-fix foto 7

Bijwerken: als alternatief, zoals tahlyn in de opmerkingen aangeeft, kun je het voorkeurenbestand in Kladblok openen en dit stukje tekst verwijderen:

gpu-canvas-2d

google-chrome-gpu-acceleration-crashing-on-you-here-and-rsquo;s-the-fix foto 8

Als u Google Sync gebruikte, moet u die gegevens opnieuw invoeren, samen met eventuele andere instellingen.

Meer verhalen

Een indextabel maken als een professional met Microsoft Word

Afbeelding door Ifijay

Hoe u een partitieschema voor uw Linux-pc kiest

Bang voor het gevreesde p-woord? Je bent niet alleen. Partities kunnen ingewikkeld worden, dus hier is een uitleg van wat ze zijn, hoe ze worden gebruikt en een eenvoudige sjabloon om te gebruiken voor je eigen Linux-installatie.

AeroWeather verandert de aero-kleur van uw systeem om de weersomstandigheden weer te geven

Bent u op zoek naar een leuke en unieke manier om de huidige weersomstandigheden in uw omgeving te volgen? Met AeroWeather kunt u de huidige temperatuur of buitenomstandigheden volgen door de aero-kleur van uw systeem aan te passen.

Luister naar en krijg toegang tot Grooveshark op uw bureaublad

Wilt u Grooveshark rechtstreeks vanaf uw bureaublad openen in plaats van een open browservenster te behouden? Zo ja, dan is de Grooveshark Desktop-app precies wat u zoekt.

Vraag de lezers: hoe vaak installeert u uw besturingssysteem opnieuw?

Het af en toe opnieuw installeren van onze besturingssystemen is een feit, of we nu Windows, Linux of OS X gebruiken. Wat we deze week willen weten, is hoe vaak u uw besturingssystemen opnieuw installeert.

Wat is de beste Office-app voor mijn iPhone of iPod Touch?

Wilt u zien wat alle belangrijke Office-apps voor iPhone en iPod Touch bieden zonder geld te verspillen door ze allemaal te kopen? Hier is onze definitieve gids voor de beste iOS Office-apps, zodat u ze kunt leren voordat u ze koopt.

Hoe je naar acteurs/films verwijst (of vals speelt bij het Kevin Bacon-spel)

Als je ooit twee acteurs of bemanningsleden hebt willen vergelijken om erachter te komen waar ze samen aan hebben gewerkt, heb je met de algemene zoekopdracht van IMDb een gemakkelijke manier gevonden om precies dat te doen.

Hoe u de beste functies van Nero krijgt met gratis alternatieven

Ben je het zat om te wachten tot je opgeblazen OEM-exemplaar van Nero wordt geopend en je wordt gevraagd om te upgraden naar de nieuwste versie om alleen maar een cd te branden? Je kunt bijna alle functies van Nero krijgen met gratis alternatieven, en hier is hoe.

Globale systeemomgevingsvariabelen gebruiken in Windows

Met een paar klikken kunt u uw eigen omgevingsvariabelen maken en onderhouden die zowel globaal op het systeem zijn als herstarten overleven.

Hoe gebruik je je Wii-afstandsbediening als een gyroscopische muis?

Als je een reserve Nintendo Wii-afstandsbediening met de Motion Plus-add-on hebt, kun je deze gebruiken om je Windows-pc vanaf de andere kant van de kamer te bedienen. Hier leest u hoe u het in een paar eenvoudige stappen kunt laten werken.