Google biedt officieel afscheid van Gchat

Google Talk, dat je waarschijnlijk beter kent onder de informele naam 'Gchat', gaat officieel weg.

In maart waarschuwde Google ons dat dit zou gebeuren, en op maandag maakte hij die belofte eindelijk waar door Talk to Hangouts volledig over te zetten. Google Talk werd voor het eerst gelanceerd in 2005 als een eenvoudige chatervaring voor Gmail-gebruikers en werd in de loop der jaren een beetje een cultureel fenomeen, geliefd bij velen. In 2013 begon Google Talk te vervangen door Hangouts, terwijl gebruikers nog steeds de mogelijkheid kregen om de eerste te gebruiken. Nu heb je die optie niet meer.'Hangouts biedt geavanceerde verbeteringen ten opzichte van Google Talk, zoals videobellen in groepen en integratie met andere Google-producten', schreef Google in zijn blogpost van maart waarin de overgang werd aangekondigd. 'Het is nu tijd om afscheid te nemen van Google Talk.'

Verwant

  • 8 coole trucs voor Google Hangouts waarvan je (waarschijnlijk) niet wist dat ze bestonden8 Coole trucs voor Google Hangouts waarvan je (waarschijnlijk) niet wist dat ze bestonden

Google begon eerder dit jaar Talk-gebruikers te vragen over te schakelen naar Hangouts. Degenen die maandag nog niet waren overgestapt, hadden nu al gedwongen moeten zijn over te stappen naar Hangouts. Als je het uiterlijk van Talk mist, ga dan naar de instellingen in Hangouts en kies 'Dense Roster', wat een vergelijkbare ervaring biedt als je gewend bent.

Talk-fans zijn de afgelopen dagen naar Twitter gegaan om herinneringen op te halen aan de service waar ze ooit van hielden en te klagen over de ondergang ervan.

De overgang komt nadat Google Hangouts in maart heeft opgesplitst in twee services: Meet en Chat. Met Meet kun je videoconferenties houden met maximaal 30 mensen, terwijl Chat veel lijkt op Slack, waardoor je teams samen kunt brengen in virtuele kamers.

Aanbevolen verhalen

EU beboet Google $ 2,7 miljard voor 'misbruik van dominantie'

Als reactie op het feit dat Google een illegaal voordeel geeft aan zijn eigen prijsvergelijkingsdienst, deelt de Europese Commissie de hoogste boete ooit uit.

FCC stemt officieel over regels voor netneutraliteit

Het voorstel zal nu openstaan ​​voor openbaar commentaar; een eindstemming wordt later dit jaar verwacht.