Algemene sneltoetsen toevoegen aan Windows Media Player

Gebruikt u Windows Media Player op de achtergrond terwijl u in andere toepassingen werkt? De plug-in WMP Keys voor Media Player voegt algemene sneltoetsen toe waarmee u Media Player kunt bedienen, zelfs als deze niet in focus is.

Windows Media Player heeft een hele reeks sneltoetsen die alleen werken wanneer de mediaspeler actief is, maar deze sneltoetsen werken niet meer zodra WMP niet langer in focus of geminimaliseerd is. WMP-toetsen voegen de volgende standaard globale sneltoetsen toe voor Windows Media Player 10, 11 en 12.

  • Ctrl+Alt+Home – Afspelen / Pauzeren
  • Ctrl+Alt+Rechts – Volgend nummer
  • Ctrl+Alt+Links – Vorig nummer
  • Ctrl+Alt+Pijltoets Omhoog – Volume omhoog
  • Ctrl+Alt+Pijl-omlaag – Volume omlaag
  • Ctrl+Alt+F – Snel vooruitspoelen
  • Ctrl+Alt+B – Snel achteruit
  • Ctrl+Alt+[1-5] – Beoordeel 1-5 sterren

Opmerking: door op Ctrl+Alt+F en Ctrl+Alt+B te tikken, springt u vooruit of achteruit in intervallen van 5 seconden.Sluit Windows Media Player af en download en installeer vervolgens WMP Keys (link hieronder). Nadat u WMP-sleutels hebt geïnstalleerd, moet u deze inschakelen. Selecteer Organiseren en vervolgens Opties...

voeg-globale-sneltoetsen-naar-windows-media-speler foto toe 1

Selecteer in het venster Opties het tabblad Plug-ins, klik op Achtergrond in het venster Categorie en vink vervolgens het vakje voor Wmpkeys-plug-in aan. Klik op OK om op te slaan en af ​​te sluiten.

voeg-globale-sneltoetsen-naar-windows-media-speler foto 2

U kunt de plug-in ook inschakelen door Extra > Plug-ins te selecteren en op Wmpkeys-plug-in te klikken.

add-global-hotkeys-to-windows-media-player photo 3

U kunt de globale sneltoetsen bekijken en bewerken in het instellingenvenster van WMPKeys. Selecteer Extra > Eigenschappen van plug-in en klik op Wmpkeys-plug-in.

add-global-hotkeys-to-windows-media-player foto 4

Hieronder ziet u alle standaard WMP Keys-snelkoppelingen.

add-global-hotkeys-to-windows-media-player photo 5

Om een ​​van de sneltoetsen te wijzigen, selecteert u het tekstvak en drukt u vervolgens op de nieuwe sneltoets. Klik op OK als u klaar bent.

add-global-hotkeys-to-windows-media-player photo 6

WMP Keys is een heel eenvoudige kleine plug-in die het gebruik van WMP terwijl je aan het multitasken bent net een beetje eenvoudiger en efficiënter maakt. Op zoek naar meer plug-ins voor Windows Media Player? Bekijk onze eerdere artikelen over het toevoegen van nieuwe functies met Media Player Plus en het weergeven van songteksten met de Lyrics-plug-in.

WMP-sleutels downloaden

Meer verhalen

Bekijk en blader tussen Firefox-tabbladen in 3D

Ben je de standaard tab-schakelstijl in Firefox beu? Maak je dan klaar om te genieten van een meer visueel aangename 3D-ervaring met de FoxTab-extensie.

Panoramische foto's maken met Windows Live Photo Gallery

Heb je ooit het uitzicht vanaf een berg of de volledige grootte van een gebouw willen vastleggen? Hier leest u hoe u meerdere foto's gratis aan elkaar kunt naaien tot de perfecte panoramische foto met Windows Live Photo Gallery.

Browsen zonder een spoor achter te laten met een Ubuntu Live-cd

Het maakt niet uit hoe ijverig u uw cache wist en uw geschiedenis wist, surfen op het web laat sporen achter op uw computer. Als u uw browsen privé wilt houden, dan is een Ubuntu Live-cd het antwoord.

Wijzig het standaardkleurenschema in Office 2010

Net als in Office 2007 is het standaardkleurenschema voor 2010 blauw. Als je er geen fan van bent, laten we je hier zien hoe je het in zilver of zwart kunt veranderen.

App-vensters instellen om altijd bovenaan te staan

Soms heb je een kleine app of andere software die je bovenaan wilt houden, maar hoe houd je die zonder veel gedoe bovenaan? Als dit klinkt als jouw situatie, wil je misschien eens kijken bij OnTop.

Desktop Fun: Waterfalls Wallpaper Collection Series 1

Doen watervallen je denken aan exotische locaties of vredige omgevingen ver weg van de dagelijkse stress? Dan wil je zeker de eerste in onze reeks Waterfalls Wallpaper-collecties eens bekijken.

Ontdek wat uw favoriete websites aandrijft

Heb je je ooit afgevraagd of de site die je bezoekt wordt aangedreven door WordPress of dat de webapp die je gebruikt, wordt aangedreven door Ruby on Rails? Met deze extensies voor Google Chrome hoef je je nooit meer af te vragen.

Maak snapshots van uw favoriete filmscènes in VLC

Heb je ooit een screenshot willen maken van je favoriete tv- of filmscène? Vandaag laten we u zien hoe u dit kunt doen met VLC Media Player.

Integreer Nitro PDF Reader met Windows 7

Wilt u een lichtgewicht PDF-reader die mooi integreert met Office en Windows 7? Hier kijken we naar de nieuwe Nitro PDF Reader, een mooie PDF-viewer waarmee je ook PDF-bestanden kunt maken en markeren.

Maak een snelkoppeling om uw Windows-computer in de sluimerstand te zetten

Door uw Windows-computer in de sluimerstand te zetten, kunt u stroom besparen en snel weer toegang krijgen tot uw bureaublad wanneer u het nodig hebt. Hier laten we zien hoe u een snelkoppeling kunt maken om uw pc snel in de sluimerstand te zetten.