Gezichtsherkenning vervangt paspoorten in Australië

Engadget vacaturebank

Digital Growth Manager bij Wealthsimple

Rijkdom eenvoudig - New York, NY, Verenigde Staten

Director of Engineering bij ShopkickShopkick - Redwood City, CA, Verenigde Staten

Engadget Backend Developer bij Engadget

Engadget - San Francisco, CA, Verenigde Staten gezichtsherkenning-zal-paspoorten-in-Australië-foto vervangen 1 Reuters

Australië is begonnen met het implementeren van biometrische gezichts-, iris- en vingerafdrukherkenning op luchthavens, waardoor passagiers door kunnen gaan zonder een paspoort te tonen of zelfs maar met iemand te praten. Het project 'Seamless Traveler' is gericht op het creëren van een 'snelle, naadloze zelfverwerkingservaring voor maximaal 90 procent van de reizigers', zodat de grenscontrole zich kan richten op passagiers met een hoog risico. Het handige, maar invasieve klinkende plan zou internationale reizigers in staat stellen 'letterlijk gewoon weg te lopen zoals op een binnenlandse luchthaven', vertelde beveiligingsanalist John Coyne aan Sidney Morning Herald in Australië.

Het systeem zou de SmartGates voor het scannen van paspoorten vervangen, die slechts tien jaar geleden in het land werden geïmplementeerd. Het plan van de regering om biometrie te implementeren, is misschien een beetje ambitieus. Het heeft nog steeds geen echte oplossing, dus is het begonnen met het zoeken naar biedingen van bedrijven 'om innovatieve oplossingen te bieden waarmee aankomende reizigers zichzelf kunnen verwerken', zei een woordvoerder van het Department of Immigration and Border Protection (DIBP).

Hoewel het vergezocht klinkt om 90 procent van de passagiers te verwerken zonder een systeem te hebben, zei de DIBP dat het al een aantal van die doelen bereikt met SmartGates. Coyne zei dat in een mogelijke implementatie passagiers door gangen zouden worden gerangeerd en hun biometrische gegevens zouden worden gecontroleerd, zonder dat ze zelfs maar hoefden te stoppen. Op sommige Amerikaanse luchthavens worden biometrische scanners getest, maar alleen als een manier om de identiteit van paspoorten te bevestigen.

gezichtsherkenning-zal-paspoorten-in-Australië-foto vervangen 2Een passagier op Grand Central Station voert een irisscan uit om in aanmerking te komen voor een Clear Pass (James Leynse/Corbis via Getty Images)

Vermoedelijk zouden passagiers ermee instemmen dat hun biometrische gegevens worden vastgelegd en opgeslagen samen met identificerende informatie, iets dat privacy- en veiligheidsproblemen oproept. Zoals overal zijn overheidsorganisaties in Australië bijvoorbeeld niet immuun voor beveiligingshacks, en het zou een enorme hoofdpijn zijn als dieven niet alleen identiteiten zouden stelen, maar ook irisscans en vingerafdrukken. Gezichtsherkenning is ook controversieel en heeft geleid tot onterechte veroordelingen, raciale profilering en andere problemen.

De Australische regering heeft het idee echter voorbij haar privacycommissie gehaald en heeft in 2015 een wet aangenomen die haar in staat stelt meer biometrische gegevens te verzamelen van burgers en buitenlanders, inclusief minderjarigen, op haar luchthavens. Die gegevens omvatten vingerafdrukken, foto's, audio, video, irisscans, vingerafdrukken en uw lengte en gewicht. Het is van plan om in juli te beginnen met biometrische proeven op een kleine feeder-luchthaven in Canberra, en deze in maart 2019 op alle internationale luchthavens te implementeren.

Aanbevolen verhalen

Kom voor de gezichtsuitdrukkingen van deze Einstein-robot, blijf voor zijn slimheid

De robotprofessor is net zo excentriek als de grootste natuurkundige die ooit heeft geleefd.

5 dating-apps die Tinder in 2017 zouden kunnen vervangen

Tinder werd erg populair in 2014. Helaas is de dating-app niet alles wat het is. Het is behoorlijk belabberd om compatibele matches en mensen te vinden...

WooHoo is een Echo met een touchscreen, gezichtsherkenning en meer

De gadget van SmartBeings is eigenlijk een echo op steroïden.

Valve krijgt boete van $ 3 miljoen in Australië vanwege Steam-restituties

Het schenden van de Australische consumentenwetten door geen restitutie aan te bieden is erg duur.