Gevangenen bouwen computers van gerecyclede onderdelen, verstoppen zich in het plafond

Als iets dat rechtstreeks uit de show Prison Break komt, bouwden gevangenen in een gevangenis in Ohio hun eigen computers en verstopten ze die in het plafond.

Volgens een onderzoeksrapport van Randall J. Meyer, inspecteur-generaal van Ohio, hebben gevangenen zonder toezicht van de Marion Correctional Institution de machines in elkaar gezet met behulp van onderdelen die ze hadden verkregen via een computerverwijderingsprogramma. Tijdens het programma kregen de gevangenen de taak om oude computers af te breken, zodat de onderdelen konden worden gerecycled. Zonder adequaat toezicht besloten de gevangenen echter om de apparaten op hun eigen manier te recyclen.Ze namen twee computers mee die gedemonteerd hadden moeten worden, plaatsten harde schijven in de computers, installeerden een netwerkkaart, vervoerden de computers door de instelling voor ongeveer 1.100 voet, door het veiligheidscontrolepunt zonder te worden doorzocht of uitgedaagd door personeel, gingen naar een lift naar de derde verdieping en plaatste de twee computers in het plafond' boven een kast in de trainingsruimte, aldus het onderzoeksrapport. De gevangenen lieten vervolgens 'draad, kabel en netsnoeren lopen' om de computers op het staatsnetwerk aan te sluiten.

Verwant

  • Hoe u uw eigen pc kunt bouwenHoe u uw eigen pc kunt bouwen

Het gevangenispersoneel kreeg eind juli 2015 voor het eerst lucht van de zwendel toen hun computerondersteuningsteam een ​​machine op het netwerk opmerkte die de dagelijkse drempel voor internetgebruik overschreed, aldus het rapport. Ze controleerden de logboeken en ontdekten dat de inloggegevens van een werknemer werden gebruikt op dagen dat hij niet zou werken. Toen ze achterhaalden waar de verbinding vandaan kwam, vonden ze de computers verborgen in het plafond.

'Het verbaasde me dat de gevangenen niet alleen de mogelijkheid hadden om deze computers aan te sluiten op het netwerk van de staat, maar ook de mogelijkheid hadden om deze computers te bouwen', vertelde Meyer aan ABC 6. gecontroleerd door de beveiliging via verschillende controlepunten, en geen enkele correctiemedewerker weerhield hen ervan deze computers naar het administratieve gedeelte van het gebouw te vervoeren.'

Onderzoekers identificeerden vijf gevangenen die erbij betrokken waren, van wie er één de computer gebruikte om de persoonlijke gegevens van een andere gevangene te stelen en identiteitsdiefstal en belastingfraude te plegen. Anderen gebruikten de machines om porno te bekijken en passen te maken die hen toegang gaven tot beperkte gebieden.

Aanbevolen verhalen

Fast Forward Q&A: emotionele machines bouwen

Huge's Executive Director of Product an Innovation, Sophie Kleber, praat over conversatie-interfaces, het maken van slimmere machines, de botrevolutie en meer.

De beste goedkope desktopcomputers van 2017

U kunt een verrassend krachtige desktop-pc krijgen voor minder dan $ 500. In feite bellen veel van onze recent geteste favorieten voor minder dan $ 350.

Geek Trivia: werd urine tijdens de Tweede Wereldoorlog gerecycled om te extraheren?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!