Gerechtsdocumenten onthullen meer duistere transacties door Theranos

Dlumen

De zaken zijn nog veel erger geworden voor Theranos, het belegerde bloedtestbedrijf dat te maken heeft gehad met slechte pers en class action-rechtszaken. Volgens de Wall Street Journal is de laatste klacht grotendeels gebaseerd op getuigenissen van 22 voormalige werknemers en directeuren. De deponeringen beweren dat Theranos zijn eigen directeuren rechtstreeks heeft misleid over zijn testpraktijken, in het geheim kant-en-klare laboratoriumapparatuur heeft gekocht om door te gaan als zijn eigen revolutionaire uitrusting en zijn investeerders valse financiële projecties heeft gegeven.

Het is een strijd van heen en weer terwijl Theranos probeert zijn vermogen te behouden om uiteindelijk weer als laboratorium te werken, terwijl het beschuldigingen van nog meer duistere praktijken doorstaat dan oorspronkelijk werd gedacht. De machines die worden gebruikt om bloed te testen, zijn bijvoorbeeld niet eens door Theranos gemaakt, maar gekocht via een lege vennootschap. In de onlangs niet-verzegelde documenten beweerde voormalig directeur en gepensioneerd marine-admiraal Gary Roughead dat hij niet op de hoogte was van het feit dat er 'uitgebreide commerciële analysers in gebruik waren' - een verwijzing naar de commerciële uitrusting die Theranos gebruikte om veel van de tests uit te voeren. beweert dat het zelf liep.Bovendien waren de financiële projecties van Theranos in overdreven. Terwijl de voormalige controller van het bedrijf getuigde dat Theranos de IRS $ 100 miljoen had geschat, werd investeerders in 2014 een brutowinst van meer dan $ 1 miljard beloofd. het gerechtsdocument.

De laatste onthullingen komen van verklaringen in een rechtszaak door Partner Fund Management (PFM), een van de verschillende bedrijven die Theranos hebben aangeklaagd. Theranos van zijn kant speelt het eerlijk, noemt de documenten eenzijdig en zegt dat het het niet eens is met 'veel van wat PFM in zijn klacht beweert'. De openbaar toegankelijke documenten bevatten alleen de klacht en een bijbehorende brief, schrijft het Journal. Theranos heeft een verzoek ingediend bij de rechtbank om nog meer uittreksels van de verklaringen onder verzegeling te houden.

Aanbevolen verhalen

Twitch opent een manier voor meer mensen om geld te verdienen met uitzenden

Vroeger moest je deel uitmaken van het exclusieve 'Partner'-programma van Twitch om zelf geld te verdienen met uitzenden. Met het nieuwe 'Affiliate' programma komt daar verandering in.

HERA-telescoop-upgrades kunnen de eerste sterren van het universum onthullen

De array zal binnenkort 13,7 miljard jaar in het verleden kunnen kijken.

Waymo vraagt ​​rechtbank om zelfrijdende auto's van Uber te stoppen

Uber zou technologie hebben gestolen van Google's zelfrijdende auto-project, nu Waymo genoemd.

Hoe u belangrijke nooddocumenten voor thuis en op kantoor maakt in minder dan een uur

Een kantoor beheren, je plaats op Airbnb huren, een huishoudabonnement hebben - er zijn tal van redenen om nooddocumenten te maken. Leer hoe u enkele van de meest voorkomende maakt.