Dish krijgt boete van $ 280 miljoen voor illegale robocalls

Een federale rechtbank heeft Dish Network deze week veroordeeld tot het betalen van $ 280 miljoen aan boetes voor het overtreden van telemarketingregels, waaronder het plaatsen van robocalls naar nummers op de 'bel me niet'-lijst.

De beslissing is de laatste stap in een langdurige zaak die begon in 2009, toen een onderzoek van de Federal Trade Commission vaststelde dat Dish de FTC-regels schond, die telemarketingoproepen naar telefoonnummers in het National Do Not Call Registry verbieden. Dish is het niet eens met de uitspraak en is van plan in beroep te gaan, meldt Bloomberg.De forse boete was deels te wijten aan het 'roekeloze' gebruik van Dish van externe callcenters die het niet had gecontroleerd op naleving van de FTC-regels, aldus de Amerikaanse districtsrechter Sue Myerscough. Dish had moeten weten dat zijn contractanten illegaal consumenten belden om hen ertoe te brengen zich aan te melden voor tv-pakketten, zei ze.

'Dish veroorzaakte miljoenen en miljoenen schendingen van de bel-me-niet-wetten, en Dish heeft de betekenis van zijn eigen fouten in directe telemarketing geminimaliseerd en elke verantwoordelijkheid voor de acties van zijn [retailers] ontkend', schreef Myerscough in haar besluit.

Verwant

  • Bedien uw Dish Hopper DVR via Amazon AlexaBedien uw Dish Hopper DVR via Amazon Alexa

Het grootste deel van de boete gaat naar de federale overheid, en $ 112 miljoen gaat naar Californië, Illinois, North Carolina en Ohio, die ook eisers waren in de zaak. Myerscough ontdekte dat de contractanten van Dish meer dan 16,2 miljoen illegale telefoontjes pleegden naar inwoners van die staten, maar weigerden de maximale boete van $ 500 per telefoontje op te leggen, wat zou hebben geleid tot een boete van $ 8,2 miljard die ze 'buitensporig en in strijd met een eerlijk proces' noemde. .'

Hoewel het besluit Dish er niet van weerhoudt zich in de toekomst in te zetten voor telemarketing, worden er wel specifieke beperkingen in uiteengezet waar het bedrijf zich aan moet houden om ervoor te zorgen dat het de niet-bellen-wetten niet schendt.

Dish betwistte de bevindingen van de rechtbank. 'Dish neemt de naleving van de telemarketingwetten al lang serieus, heeft en zal strenge regels en procedures voor de naleving van telemarketing handhaven, en heeft gaandeweg meerdere onafhankelijke klantenservice-enquêtes overtroffen', vertelde het bedrijf aan Bloomberg.

Aanbevolen verhalen

Man krijgt boete van $ 4K voor het 'liken' van Facebook-opmerkingen

Lees heel aandachtig voordat je op de Like-knop op Facebook drukt, het kan je voor de rechtbank brengen.

Bedien uw Dish Hopper DVR via Amazon Alexa

Zodra je het hebt ingesteld, kun je Alexa vragen om inhoud te navigeren, af te spelen, te pauzeren, vooruit te spoelen, terug te spoelen en te zoeken op basis van kanaal, titel, acteur of genre.

Hoe het VK van plan is illegale Kodi-voetbalstreams te blokkeren

Vorige week heeft de Football Association Premier League (FAPL) bij het High Court meer bevoegdheden gekregen om de illegale streaming van Engelse voetb...

Hoe Robocalls en Telemarketeers te blokkeren?

Moderne robocalls zijn niet alleen telemarketeers die u iets proberen te verkopen. Het zijn vaak oplichters die u proberen te misleiden om afstand te doen van uw geld of identiteitsgegevens. Dus hoe voorkom je dat ze binnenkomen?