De eenvoudigste manier om bestanden en mappen op een Mac te verbergen

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 1

Dingen doen op een Mac zou zo gemakkelijk en intuïtief moeten zijn, dat het verrassend is als iets dat niet is. Er zijn verschillende manieren om dingen op een Mac te verbergen, maar slechts één ervan werkt echt goed genoeg voor ons om aan te bevelen.

Het gaat niet eens over het verbergen van dingen zodat anderen het niet kunnen zien. Soms wil je gewoon iets verbergen omdat je je systeem wilt opruimen. Als u bijvoorbeeld uw Windows-documenten naar de cloud verplaatst, zult u merken dat veel toepassingen vaak uw map Documenten gebruiken om op te slaan. Ook games maken vaak hun eigen mappen in Documenten.Het probleem is dat je Documenten-map al snel onoverzichtelijk kan worden met al deze nieuwe mappen. Als u Windows gebruikt, kunt u eenvoudig dingen verbergen met behulp van mapvoorkeuren.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 2

Windows-mappen: nu zie je ze ... nu niet.

Met OS X is het niet zo eenvoudig (elk besturingssysteem heeft een manier om het te doen), en het is misschien niet zo'n probleem voor veel gebruikers, maar uiteindelijk kan er een moment komen dat je een map of bestand, maar u wilt het ook niet zien.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 3

Commandolijn, haal ze weg!

Om dingen op OS X te verbergen, is de beste methode om de Terminal te gebruiken, die toegankelijk is door erop te dubbelklikken vanuit Toepassingen of door Spotlight te gebruiken, die bij uitstek geschikt is voor het starten van apps die niet aan uw Dock zijn vastgemaakt.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 4

Met onze Terminal geopend, gebruiken we een enkele opdracht en wat slepen en neerzetten om te verbergen wat we uit het zicht willen.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 5

Dit is onze map Documenten op OneDrive zoals te zien in de Finder van OS X.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 6

Herinner je je die eerdere Windows-screenshot nog? Het enige dat we hoefden te doen om deze map op te schonen, was alles wat we niet wilden zien te verbergen met een simpele klik met de rechtermuisknop.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 7

OS X heeft die mogelijkheid niet en we kunnen deze dingen niet verplaatsen omdat het dingen op onze Windows-machines kan verknoeien omdat het is gesynchroniseerd met de cloud.

Terugkerend naar ons Terminal-venster, typen we het commando chflags hidden, net zoals het tussen de aanhalingstekens staat. Zorg ervoor dat je de spatie aan het einde toevoegt; het is belangrijk voor wat we gaan doen. Ga naar de locatie waar je dingen wilt verbergen, houd de Command-toets ingedrukt en klik om alle bestanden en mappen te selecteren die je wilt verbergen. Als u klaar bent, sleept u ze eenvoudig naar het Terminal-venster.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 8

De opdrachtprompt plakt alle locaties die u zojuist achter de opdracht chflags hebt gesleept. Hier is een voorbeeld van hoe dat eruit zou kunnen zien. Het enige wat je nu hoeft te doen is op Return drukken en alles zal verdwijnen.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 9

Dit bespaart u een hoop tijd en typen omdat u niet elke locatie en elk bestand met de hand hoeft in te voeren, en u kunt ook een heleboel dingen tegelijk verbergen.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 10

Het eindresultaat is een veel mooiere en schonere map Documenten, vergelijkbaar met wat we hebben gemaakt in Windows Verkenner.

Ongedaan maken wat je net deed

Dit alles ongedaan maken is niet zo eenvoudig, want wanneer u uw map opent, worden de dingen die u hebt verborgen niet weergegeven. Nogmaals, in Verkenner is het een stuk eenvoudiger om verborgen items weer te geven.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 11

Open desalniettemin uw OS X Terminal opnieuw, maar navigeer deze keer naar de hoofdmap waar al uw verborgen dingen zich bevinden. In ons voorbeeld bevindt het zich in onze map Documenten, die zich op onze OneDrive bevindt.

We gebruiken de opdracht change directory (cd), waar je na cd het pad invoegt waar je naartoe wilt. Nogmaals, u hoeft het pad niet te typen, u kunt de locatie eenvoudig naar Terminal slepen. Vergeet niet om de spatie na cd toe te voegen.

Nadat u de directory's hebt gewijzigd, typt u de opdracht ls om alles in de directory weer te geven en gebruikt u vervolgens de opdracht chflags nohidden. Spullen met spaties tussen woorden worden aangeduid met een zoals Microsoft Hardware of Custom Office Templates.

de-gemakkelijkste-manier-om-bestanden-en-mappen-op-een-mac-foto te verbergen 12

Als je ooit de Terminal hebt gebruikt, weet je misschien dat je opdrachten niet steeds opnieuw hoeft te typen. U kunt de opdracht daadwerkelijk recyclen door de pijltoetsen omhoog en omlaag te gebruiken. Dit is erg handig als je een opdracht of opdrachten hebt die je steeds opnieuw moet uitvoeren, maar niet wilt typen en typen en typen.

Dus daar heb je het, mappen en bestanden verbergen en zichtbaar maken in OS X. Hoewel het niet bepaald de meest elegante methode is, wordt de klus geklaard.

Heeft u een andere methode of tips die u met ons wilt delen? Praat met ons op ons discussieforum.

Meer verhalen

Kan ik een USB-apparaat rechtstreeks op mijn moederbord aansluiten?

We zijn allemaal bekend met het aansluiten van een USB-kabel of dongle op de externe poorten van onze computers, maar is het mogelijk om een ​​USB-apparaat rechtstreeks op het moederbord aan te sluiten, zodat het apparaat wordt verborgen en veilig wordt opgeborgen in de behuizing van de computer? Lees verder, want we laten u zien hoe u dit gemakkelijk kunt doen

HTG beoordeelt de D-Link DIR-510L: 's werelds eerste 802.11ac wifi-router voor op reis

Grote vormfactoren en meerdere externe antennes zijn prima voor een stevige thuisrouter, maar ze zijn behoorlijk onpraktisch als je onderweg bent. Vandaag bekijken we de DIR-510L, een reisrouter die razendsnelle 802.11ac-snelheden verpakt in een pakket dat kleiner is dan een tv-afstandsbediening.

Geek Trivia: welke recreatieve sport begon als een vorm van fysiotherapie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bestanden overzetten via wifi tussen uw pc, tablet of telefoon

Heb je ooit gewenst dat je een paar bestanden van je computer naar je tablet, telefoon of laptop kon slepen en neerzetten? Met Filedrop kan dat, en het beste van alles is dat het heel gemakkelijk te gebruiken is.

Waarom zijn Ethernet/MAC-adressen nodig?

Als je nog niet bekend bent met netwerken, kan het een beetje overweldigend zijn als je voor het eerst leert over de verschillende soorten adressen die erbij betrokken zijn en hoe ze samenwerken. De SuperUser Q&A-post van vandaag probeert de verwarring voor een nieuwsgierige lezer op te ruimen.

Het Diskpart-hulpprogramma gebruiken om stationsletters toe te wijzen en te verwijderen

Het hulpprogramma Schijfbeheer in Windows biedt u een gebruiksvriendelijke grafische interface voor het omgaan met partities en stationsletters, maar wat als u snel een stationsletter op de opdrachtprompt wilt wijzigen? Het hulpprogramma diskpart maakt het gemakkelijk.

Geek Trivia: was er in de jaren tachtig een korte maar actieve trend in het uitbeelden van stripboeken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de schermoriëntatie in Android te vergrendelen

Het scherm op uw Android-apparaat schakelt tussen staande en liggende modus als reactie op de manier waarop u het apparaat vasthoudt wanneer u bepaalde apps uitvoert. Op sommige apparaten, zoals Google Nexus-apparaten, verandert het startscherm standaard automatisch van schermoriëntatie.

Hoe u Bluetooth aan uw computer kunt toevoegen

Hoewel de meeste laptops nu Bluetooth-ondersteuning hebben (samen met meer dan een paar moderne moederborden), zijn er nog steeds genoeg van ons die Bluetooth-upgrades nodig hebben. Als je een ouder apparaat rockt of gewoon een nieuw apparaat hebt gekocht zonder Bluetooth-ondersteuning, maak je geen zorgen. Lees verder zoals we laten zien

Een Windows-toepassing pauzeren of hervatten met Process Explorer

Of u nu een diagnose van een programma moet uitvoeren of wilt zien wat een verdacht malwareprogramma doet, u kunt Process Explorer gebruiken om het programma in feite op pauze te zetten terwijl u kijkt naar wat het doet.