Forceer een niet-reagerende grafische toepassing in Ubuntu

Er zijn veel commandoregelhulpprogramma's om niet-reagerende programma's in Linux te doden, maar voor degenen die geneigd zijn om op de knop te drukken, kun je met de Force Quit-paneelknop elke app doden waarop je kunt klikken zonder iets te hoeven onthouden.

force-stop-een-niet-reagerende-grafische-toepassing-in-ubuntu-foto

We overdrijven niet over het aantal manieren waarop je applicaties in Linux kunt doden - we hebben er eerder drie besproken. Deze methode heeft echter een paar voordelen: ten eerste is het ongelooflijk eenvoudig - je hoeft alleen maar op een knop te klikken en op de bevroren applicatie te klikken. Ten tweede was het tijdens onze tests iets betrouwbaarder in het afsluiten van niet-reagerende GUI-applicaties dan andere oplossingen zoals xkill. Aan de andere kant werkt het helemaal niet voor niet-grafische programma's.Aangezien dit een paneelknop is, zal deze op een van de panelen in uw Ubuntu-omgeving worden geplaatst. Standaard heb je twee panelen: één bovenaan, met snelkoppelingen naar applicaties, de klok en andere knoppen; en een onderaan, waar geopende programma's worden weergegeven.

We gaan de Force Quit-knop toevoegen aan het onderste paneel. Klik met de rechtermuisknop waar u het wilt toevoegen en kies Toevoegen aan paneel.

force-stop-een-niet-reagerende-grafische-toepassing-in-ubuntu-foto

Blader door de lijst en zoek Forceer stop. Selecteer het en druk op de knop Toevoegen.

force-stop-een-niet-reagerende-grafische-toepassing-in-ubuntu-foto 3

Sluit het venster Toevoegen aan paneel en je ziet de Force Quit-knop waar je ervoor hebt gekozen om het toe te voegen.

force-stop-een-niet-reagerende-grafische-toepassing-in-ubuntu-foto 4

Nu, wanneer u een niet-reagerende toepassing heeft...

force-stop-een-niet-reagerende-grafische-toepassing-in-ubuntu-foto 5

Klik op de knop Forceer stop paneel. U ziet een verklarend bericht en de cursor verandert in een dradenkruis.

force-stop-een-niet-reagerende-grafische-toepassing-in-ubuntu-foto 6

Klik op het gewraakte programma en u krijgt een prompt om het te dwingen te stoppen.

force-stop-een-niet-reagerende-grafische-toepassing-in-ubuntu-foto 7

Kruis je vingers dat je niet veel gegevens zult verliezen! Maar je hebt nu tenminste weer controle over je Ubuntu-machine.

Meer verhalen

Voeg je eigen domein toe aan je Tumblr-blog

Wil je je Tumblr-blog personaliseren met je eigen domeinnaam? Hier leest u hoe u een domein kunt omleiden naar Tumblr en het kunt registreren bij uw blog.

Hoe de Android Market in de Google Android Emulator in te schakelen

Wil je apps uit de Android Market uitproberen op je pc? We hebben u onlangs laten zien hoe u Android in een emulator op uw pc kunt uitvoeren, dus hier leest u hoe u apps van de Android Market in de emulator kunt installeren.

Vrijdagpret: Onslaught Shooter

Vrijdag is weer voorbij en het is tijd om wat plezier te hebben terwijl je de werkdag afrondt. Deze week hebben we een leuk spel waarin jij de enige overgebleven soldaat bent die zijn fortbunker moet verdedigen.

Eenvoudige videoconversie via slepen en neerzetten voor Android, iPhone en PSP met Miro

Ben je op zoek naar een manier om snel een film te converteren voor je iPhone, PSP of Android-apparaat zonder te knoeien met verwarrende instellingen en opties? Vandaag zullen we kijken naar een eenvoudige manier om uw videobestanden te converteren met Miro Video Converter.

Automatische websiteversleuteling toevoegen aan Firefox

Wilt u websites automatisch versleuteld en veilig laten openen? Schakel een vaste lijst met websites in en de mogelijkheid om uw eigen sets met versleutelingsregels te maken met de HTTPS Everywhere-extensie voor Firefox.

Bestanden koppelen en openen in een ISO-image op Linux

Net als al het andere op Linux, is het het gemakkelijkst om dingen vanaf de opdrachtregel te doen, en als we te maken hebben met servers, is dat waarschijnlijk het enige waar we gemakkelijk toegang toe hebben. Gelukkig is het triviaal om een ​​ISO-image te mounten in Linux.

Beginner: een statisch IP-adres instellen in Mac OS X

Bij het organiseren van uw thuis- of kleine kantoornetwerk kan het soms gemakkelijker zijn om aan elke computer een eigen IP-adres toe te wijzen in plaats van DHCP te gebruiken. Vandaag bekijken we hoe u dit in OS X kunt doen.

Werk samen aan Office-documenten met uw Facebook-vrienden op Docs.com

Wilt u samenwerken en Office-documenten, PowerPoint-presentaties en meer delen met uw vrienden en collega's? Hier bekijken we hoe u de nieuwe Office Web Apps kunt gebruiken met uw Facebook-vrienden via Docs.com.

Hoe u uw eigen aangepaste Ubuntu Live-cd kunt maken

We houden van live-cd's, maar het is een gedoe om telkens dezelfde pakketten te installeren als u een virusscan moet uitvoeren of per ongeluk verwijderde gegevens moet herstellen. We laten je zien hoe je je eigen Ubuntu Live-cd kunt draaien, met alle pakketten die je wilt, en nog meer leuke aanpassingen.

Voeg WordPress.com-functies toe aan uw door uzelf gehoste WordPress-blog

Mist u enkele van de leuke functies van WordPress.com in uw zelf-gehoste WordPress-blog? Hier leest u hoe u veel van deze functies gratis kunt toevoegen met enkele geweldige WordPress-plug-ins.