Geeky doe-het-zelf-projecten voor uw huisdieren

geeky-doityyourself-projecten-voor-uw-huisdieren foto 1

Of het nu uw kat, hond, fret, cavia of konijn is, uw huisdier maakt net zo goed deel uit van uw gezin als u. Hier zijn een paar doe-het-zelfprojecten om het leven met je huisdier-nerd leuker en gemakkelijker te maken.

(Afbeeldingen door jeffreyw en jon_a_ross)Snelle en gemakkelijke geschenken

Trui Hondenspeelgoed

geeky-doityyourself-projecten-voor-uw-huisdieren foto 2

(Foto door Erika Kern)

Heb je nog oude truien liggen? Toon je hond wat liefde door ze rond kauwspeeltjes te breien. Nu heeft uw huisdier een langer meegaand, kleurrijk, gemakkelijk wasbaar speeltje om mee te apporteren.

Converteer een oude tv of monitor naar een aquarium

geeky-doityyourself-projecten-voor-uw-huisdieren foto 3

(Foto door codepo8)

Als uw huisdier van het zwemmende en niet het wandelende type is, dan kunt u er misschien van genieten in een meer klassieke omgeving. Ze krijgen het voordeel van een sterke behuizing en je kunt ze in stijl bekijken. Bonuspunten als je een old-school iMac gebruikt!

Op maat gemaakte gerecyclede halsband

geeky-doityyourself-projecten-voor-uw-huisdieren foto 4

(Foto door Keyka Lou)

Toon trots het label van uw huisdier met stijl en comfort. Door een oude doek, een oude halsband of misschien een nerd T-shirt of stropdas te gebruiken, zal uw nieuwe halsband uw huisdier comfortabeler houden dan nylon of ander materiaal. Als je echter een grotere hond hebt, wil je deze waarschijnlijk niet gebruiken om je riem aan vast te maken.

Draagzak-rugzak voor kleine huisdieren

geeky-doityyourself-projecten-voor-uw-huisdieren foto 5

Altijd al je kleine huisdier mee naar de stad willen nemen, maar past een reismand niet op je fiets? Instructables-gebruiker Komecake had hetzelfde probleem. Hoewel dit project was gebaseerd op kleinere huisdieren - vooral ratten - is het een behoorlijk solide basis om ook iets voor andere dieren te bouwen. Grotere katten en honden passen waarschijnlijk niet, maar kittens en puppy's wel, evenals andere huisdieren zoals fretten en konijnen.

Meer luxe creaties

Beweegbare stoel bij het raam

geeky-doityyourself-projecten-voor-uw-huisdieren foto 6

Proberen uw katten ooit het uitzicht te zien, maar worden ze verijdeld door het ontbreken van vensterbanken in uw appartement? Dit is het perfecte project voor jou! Als je niet zeker weet hoe dit verplaatsbaar is, bekijk dan de laatste afbeelding. Merk op dat de muurbeugels aan het bord zijn bevestigd; de stoel is ontworpen om te worden vastgezet door het raam op de stoel te sluiten, en de versteviging helpt bij het gewicht.

Vintage koffer hondenmand

geeky-doityyourself-projecten-voor-uw-huisdieren foto 7

(Foto door decordemon)

Als je denkt dat je hond iets speciaals verdient, waarom zou je dan geen comfortabel bed maken? Je kunt een oude koffer recyclen om je hond het perfecte slaapkussen te geven. Natuurlijk is het ook geweldig voor katten.

Zelfgemaakte Krabpaal op maat

geeky-doityyourself-projecten-voor-uw-huisdieren foto 8

(Foto door jon_a_ross)

Kattenbomen zijn het ultieme kattenplezier, maar ze zijn vrij duur. Als je handig bent met gereedschap, kun je voor veel goedkoper een op maat ontworpen krabpaal (compleet met krabpaalpoten en vloerbedekking) maken. De tutorial is geweldig, maar met wat vindingrijkheid kun je er een maken die elke vorm of maat heeft. Perfect voor dat ongebruikte ontbijthoekje dat leeg is, of dat vreemd gevormde hoekje achter de bank!

Geavanceerde geeky-projecten

Deze volgende paar ideeën zijn iets geavanceerder. Ze vereisen wat soldeerwerk en gebruiken Arduino's. Als dat je bang maakt, neem dan gerust een kijkje Hoe een soldeerbout te gebruiken en wat is Arduino? om de basis in te halen.

Tweeten, RFID-authenticerend kattenluik

geeky-doityyourself-projecten-voor-uw-huisdieren foto 9

(Afbeelding van ioanghip)

Dit is echt een gaaf project. Een Arduino-bord is ingesteld om te controleren op RFID-tags die aan de halsbanden van uw huisdier zijn bevestigd. Het zal de tag verifiëren, een foto maken en deze uploaden naar Twitter, zodat u de activiteiten van uw huisdieren kunt volgen. Na authenticatie gaat het huisdierluik open en kan het dier naar binnen. Het vertrek wordt bestuurd door een IR-straal. Je kunt ook de deur op slot doen, of je huisdieren wel binnen laten maar niet via verschillende instellingen naar buiten laten gaan.

Het mooie van dit project - naast het feit dat je huisdieren op het web aanwezig zijn - is dat het voorkomt dat zwerfdieren of andere dieren willekeurig binnenkomen. Het stelt u ook in staat om gemakkelijk te controleren welk huisdier komt en gaat. De website is een beetje gedateerd en de links naar de onderdelen ontbreken, maar je kunt gemakkelijk vervangingen vinden en de relevante code en algemene procedure zijn er nog steeds.

Lasergestuurde draadloze automatische voedseldispenser

Demo en overzicht draaiende ton/lasersensor

Dit project maakt gebruik van een op maat gemaakte plastic container, wat buizen, een motor en een Arduino. In wezen communiceert een computer met het Arduino-bord, dat vervolgens een motor start die de cilinder laat draaien. De cilinder heeft openingen waardoor er wat voedsel uit kan vallen en in de voerbakken eronder kan vallen. Er is een lasermechanisme dat helpt de cilinder goed uit te lijnen, zodat de juiste hoeveelheid voedsel valt en er geen extra wordt gemorst.

De maker, Andres Leon, ontwierp dit omdat zijn katten te zwaar werden, waardoor hij ze automatisch in kleinere porties gedurende de dag kon voeren. De software biedt ook toegang via een webinterface.

Automatische voerbak voor waterfietsen

geeky-doityyourself-projecten-voor-uw-huisdieren foto 10

(Afbeelding door Avatar-X)

Het project van Avatar-X vereist wat meer knutselen, inclusief wat loodgieterswerk. Zijn waterkom gebruikt een set koperdraden om te detecteren of er water in de kom is. Als het leeg is, wacht het systeem een ​​bepaalde tijd totdat de laatste restjes water zijn verdampt (om oud water te voorkomen) en vult het de kom vervolgens opnieuw. Het water komt uit een opzetstuk dat in de lijn van de ijsmachine in uw koelkast wordt gehaakt. Al met al een slim idee.

Het probleem van de makers was dat traditionele waterfietsfonteinen (zelfs die met filters) te vies werden voor zijn hond om uit te drinken. Dit kwam als een vrij handige oplossing. Hij minimaliseerde zelfs de waterdetectie om corrosie op zijn geïmproviseerde sensoren te voorkomen.


Het is duidelijk dat de meeste van deze projecten katten en honden in gedachten hadden, maar ze kunnen ook een beetje worden aangepast voor andere huisdieren. En je kunt de eenvoudigere projecten geekier maken door vormen te gebruiken die zijn geïnspireerd op personages uit videogames en pixelpatronen.

Kent u een interessant project voor een meer ongewoon dier? Een verbetering gemaakt op deze ideeën? Deel uw mening hieronder en inspireer mede-dierenliefhebbers!

Meer verhalen

LED-aangedreven Halloween-lichtshow verlicht buurt

Dit doe-het-zelf LED-display valt diep in de We vinden het geweldig; blij dat hij niet onze buurcategorie is. Bekijk de video om een ​​1144-kanaals LED-extravaganza te zien.

Android-weeskinderen: Android-fragmentatie visualiseren [Infographic]

Android-handsets hebben een vlekkerige geschiedenis van het ontvangen van legitieme en tijdige updates. In deze grafiek worden de updatetijdlijnen van populaire Android-handsets weergegeven. In het proces geeft het een fascinerende kijk op hoe Android-telefoons wees worden.

DIY Ambilight Clone zelfs beter dan de originele commerciële versie

Deze DIY Ambilight-reactieve omgevings-HDTV-verlichting-opstelling is helderder en geavanceerder dan het origineel. Bekijk de video om versteld te staan ​​van de helderheid.

Hoe u uw persoonlijke bestanden in een foto kunt versleutelen en verbergen

Heb je geheime plannen om de wereld over te nemen waarvan je niet wilt dat iemand die kan lezen? Versleutel die kostbare bytes met een aangepast wachtwoord voordat u ze vermomt als een gewone afbeelding die iedereen voor de gek kan houden.

Vraag de lezers: wat is uw favoriete alternatief voor Windows Explorer?

Windows Verkenner is bij ons sinds de begindagen van Windows en de GUI-revolutie, maar dat betekent niet dat het de beste keuze is voor het werk. Welk alternatief voor Windows Verkenner gebruikt u om effectiever door uw bestanden te navigeren?

Omzeil de Unity UI helemaal in Ubuntu 11.10 met de GNOME Shell Remix

Bent u niet tevreden over Unity, maar wilt u Ubuntu blijven gebruiken zonder over te schakelen naar KDE, XFCE of LXDE? Dan wil je misschien de GNOME Shell Remix van Ubuntu 11.10 eens nader bekijken.

Eigenaar worden van een registersleutel in Windows 7

We hebben eerder geschreven over hoe u eigenaar kunt worden van bestanden en mappen in Windows 7, maar het kan voorkomen dat u eigenaar moet worden van of volledige toestemming moet geven voor bepaalde registersleutels. In dit artikel leest u hoe u dit doet.

DIY Soft Box biedt verlichting van monsterformaat op de goedkope

De meeste doe-het-zelf-softboxprojecten leveren een kleine softbox van 2 × 2 voet op en besparen u een paar dollar in het proces. Deze monsterachtige build levert een 6×7 softbox op voor een fractie van de kosten van een commercieel model.

Gebruik EL Wire in je Halloween-kostuum

Elektroluminescente draad (of kortweg EL-draad) is een manier met laag voltage en weinig warmte om dramatische lichteffecten toe te voegen aan uw Halloween-kostuum. Lees verder om te zien hoe je het dit jaar gemakkelijk in je outfit kunt verwerken.

Hoe u uw vrienden in zombies kunt veranderen voor Halloween (in Photoshop)

We hebben je al laten zien hoe je Halloween kunt vieren door je vrienden in geesten te veranderen, nu laten we je zien hoe je ze in de hongerige doden kunt veranderen met een leuke instructievideo. Pak wat Facebook-foto's en probeer het eens!