GeekNewb: leer deze Windows 7-sneltoetsen kennen

Zelfs als je niet zo'n toetsenbord-ninja bent, zijn er bepaalde sneltoetsen die gewoon belachelijk lijken om niet te weten: Ctrl+V komt in je op als een voor de hand liggend voorbeeld. Maar zelfs uber-geeks zullen het erover eens zijn dat het voor de gemiddelde gebruiker vaak een stuk gemakkelijker is om gewoon de muis te pakken.

Voor deze gebruiker zijn er veel snelkoppelingen puur om te verwarren. Zelfs de woord-voor-woord combinatie Ctrl+Backspace lijkt verbijsterend. Windows 7 biedt ons echter een aantal zeer nuttige snelkoppelingen die zomaar in de toetsenbordtaal van de moeder-en-pop-gebruiker kunnen sijpelen. Hier zijn er zeven (zie wat we daar hebben gedaan) van de meest bruikbare.

Windows+Links / Windows+RechtsAfhankelijk van de beginpositie van het venster, zal een of twee keer drukken op een van de twee combinaties uw huidige actieve venster naar de zijkant van het scherm brengen die overeenkomt met de richting van de pijltoets die u hebt ingedrukt.

Hierdoor kan precies de helft van het scherm leeg blijven, waar u via hetzelfde proces een ander venster kunt plaatsen.

Dit werkt net zo goed als dubbele monitoren gebruiken, en laat hetzelfde proces plaatsvinden voor nog eens twee vensters.

Windows+Shift+Links / Windows+Shift+Rechts

Deze snelkoppeling is volledig afhankelijk van het feit dat de gebruiker meerdere monitoren heeft, maar is ongelooflijk handig voor degenen die dat wel hebben. Hiermee kan de gebruiker eenvoudig een venster verplaatsen van de huidige positie op de ene monitor naar de overeenkomstige positie op de andere. Heel, heel handig.

Hier is het venster op de rechter monitor...

En nu is het venster op de linkermonitor voorbij ...

Windows+Space

Hiermee kan de gebruiker een voorbeeld van zijn bureaublad bekijken onder de momenteel weergegeven vensters. Handig voor het controleren van gadgets, enz., als u ze gebruikt.

Windows+Plus-symbool / Windows+Minus-symbool

Zoomt in op alles op het scherm. Vergelijkbaar met de functie op Mac-computers. Oplossing voor het gebrek aan volledige schermfunctionaliteit op de geïntegreerde videospeler in de nieuwe Firefox-bèta iemand?

geeknewb-te-kennen-deze-windows-7-sneltoetsen foto 6

geeknewb-te-kennen-deze-windows-7-sneltoetsen foto 7

Alt+Boven / Alt+Links / Alt+Rechts

Sneltoetsen voor directorynavigatie.

Windows+T

Een beetje zoals Alt+Tab, maar niet: het legt de focus op de taakbalk en als je op de sneltoets blijft drukken, wordt elk voorbeeld weergegeven zonder dat je de muis hoeft te gebruiken.

Windows+M

Minimaliseert alles in één klap. Uiterst handige snelkoppeling, maar niet echt een screenshot waardig.

Windows+Tabblad

Gaat over naar de Flip 3D-functie van Windows, waarmee u door uw vensters kunt bladeren op een schaal die groot genoeg is om onderscheid te maken tussen tekst enz.

Windows+Nummer

Oké, dus dit is eigenlijk snelkoppeling nummer negen, maar het is nogal essentieel. Hiermee kunt u de programma's die aan de taakbalk zijn vastgemaakt, in volgorde van links openen. Dus Windows+1 zou Internet Explorer openen in de onderstaande schermafbeelding, Windows+2 zou de volgende openen, enzovoort.

Dit zijn, voor een keer, allemaal uiterst efficiënte verbeteringen door Windows waarvan de voordelen zich zelfs uitstrekken tot de gebruikers op het laagste niveau - iets wat we zeker moeten aanmoedigen. Gooi je muis nu gerust weg... maar bewaar hem bovenin de prullenbak.

Meer verhalen

Bekijk de weersomstandigheden in realtime met Weather Watcher

Zelfs als u een computernerd bent die nooit het daglicht ziet, moet u zich toch bewust zijn van wat het weer in uw omgeving doet. Vandaag zullen we kijken naar Weather Watcher, een gratis aanpasbaar desktop-weerstationprogramma waarmee u in realtime op de hoogte kunt blijven van de huidige omstandigheden.

Week in Geek: Windows 7 Taskbar's Last Window Trick Edition

De functie voor het groeperen van taakbalkknoppen is niets nieuws in Windows 7 en het is nog steeds erg irritant als je snel wilt schakelen tussen meerdere vensters van hetzelfde type. Maar Windows 7 maakt het beter.

Vrijdagpret: Karoshi Zelfmoord Salarisman

Vrijdag is eindelijk hier en vandaag zullen we kijken naar een uniek stressverlichtend spel waarbij het doel is om je salarisman zelfmoord te laten plegen!

Excuses voor een vreselijke audioadvertentie

Een paar dagen geleden noemden we een vreselijke automatisch afgespeelde audioadvertentie die een van onze filler-adverteerders besloot te plaatsen zonder het ons te vertellen. We hebben ze in niet mis te verstane bewoordingen verteld dat het maar beter niet nog een keer kan gebeuren... en toen hebben ze het gisteravond weer ingeschakeld.

Schakel over naar de Dvorak-toetsenbordindeling in XP

Je hebt misschien de gevoeligheid van je polsen voor carpale tunnel overwogen. U probeert misschien te voorkomen dat uw opdringerige vrienden en familie uw pc gebruiken zonder dat het lijkt alsof u iets te verbergen heeft. Je zou zelfs kunnen proberen om de ziekte van Alzheimer af te weren door jezelf opzettelijk te onderwerpen aan:

BitLocker To Go versleutelt draagbare flashdrives in Windows 7

De BitLocker-functie is geïntroduceerd in Windows Vista en stelde u in staat de inhoud van uw harde schijf te coderen. Nu in Windows 7 bieden ze BitLocker To Go waarmee je draagbare USB-flashstations kunt versleutelen.

Doomi is een gratis kleine lichtgewicht takenlijst-app

In ons drukke nerdsleven lijkt het alsof we nooit genoeg herinneringen kunnen krijgen voor alle taken van die dag. Doomi is een gratis, eenvoudig te gebruiken To-Do-applicatie die geen onnodige extra functies bevat.

Download en converteer Real Media Audio-streams op de gemakkelijke manier

Het eigen RAM/RM-formaat van RealPlayer kan de ergste nachtmerrie van een student zijn. Terwijl veel universiteiten hun colleges online opnemen, weigeren ze toe te staan ​​dat ze worden vastgelegd uit angst dat hun kostbare edelstenen van kennis over de hele wereld zullen worden herverdeeld... gratis.

Eenvoudig systeeminformatie inventariseren met pc-audit

Heeft u ooit met één kleine applicatie eenvoudig de hardware- en softwareconfiguratie van een computer willen inventariseren? Vandaag zullen we kijken naar het gratis programma PC Audit waarmee u een gedetailleerde inventaris van computersystemen kunt krijgen.

Week in Geek: de 3-daagse weekendeditie

Het is weekend en je zou van de familietijd moeten genieten. We zullen snel door de goede dingen van de week waaien, maar daarna moet je naar buiten gaan en iets vinden om te grillen.