Geek Trivia: Zwevende tijdlijnen zijn een cruciaal onderdeel van?

Astrofysica Genealogie Tijdreistheorie Tv-programma's

Antwoord: tv-programma'sThe Simpsons, die iconische animatieserie die zich afspeelt in Springfield, Somewhere, debuteerde al in 1989. Toen de serie begon, was Lisa Simpson, het middelste kind van de Simpson-familie, zeven jaar oud. Onderweg vierde ze een achtste verjaardag en sindsdien is ze acht gebleven. Decennia later is Lisa, afgezien van flashbacks en flashforwards, altijd een vroege basisschoolstudent gebleven.

Dat soort permanente jeugdigheid in het licht van een langlopende echte tijdlijn is een voorbeeld van een techniek die in fictie wordt gebruikt en die bekend staat als een zwevende tijdlijn. Terwijl de rest van ons ouder wordt (inclusief de acteurs die de personages spelen en uitspreken waar we van houden), blijven de personages zelf zweven in de tijd. Tv-programma's, strips en films kunnen verwijzingen bevatten naar gebeurtenissen in de echte wereld, de seizoenen kunnen veranderen, de personages kunnen af ​​en toe flashforward-momenten hebben om te zien hoe ze eruit zouden zien als ze ouder zijn, maar de tijdlijn van het verhaal gaat nooit echt vooruit.

Hoewel we er niet vaak direct over nadenken, moeten we dankbaar zijn voor het congres. Zonder dat zouden onze favoriete personages uit de Gouden Eeuw allang dood zijn (Bruce Wayne zou in de jaren tachtig de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt en zou nu meer dan 100 jaar oud zijn) en zou de kleine Lisa Simpson nu in de twintig zijn.

Afbeelding met dank aan Fox.

Meer verhalen

Wat is Microsoft Wi-Fi en is het belangrijk voor u?

Microsoft wil het bedrijf zijn dat de service biedt die u wilt, waar u ook bent, ongeacht het apparaat dat u gebruikt. Ze hebben hun grootste eigenschappen zoals Skype en OneDrive platformonafhankelijk genomen. Ze hebben zelfs Office op iOS en Android. Met Microsoft Wi-Fi neemt de softwaregigant

Hoe u de paginatellingen voor meerdere Word-documenten tegelijk kunt krijgen

Het is heel eenvoudig om erachter te komen hoeveel pagina's een Word-document bevat als het document is geopend. Maar wat als u veel documenten in één map hebt waarvan u het aantal pagina's wilt weten? Dit is eenvoudig te doen in Windows.

Een afbeelding van uw pc maken voordat u een upgrade naar Windows 10 uitvoert

Windows 10 is de grootste en meest agressieve Windows-implementatie tot nu toe. Voordat u de sprong waagt, moet u een image van uw harde schijf maken, dus als u wilt terugkeren naar de vertrouwdheid van Windows 7 of Windows 8, kunt u dit met één klik op de knop doen.

Hoe u per ongeluk klikken op het trackpad kunt stoppen in Windows 10 (en andere muisverbeteringen)

Het is al jaren de vloek van laptopgebruikers: je typt weg, je handpalm strijkt over het trackpad en de onbedoelde klik plaatst de cursor in het midden van de tekst en verpest de boel volledig. Verban de frustratie van onbedoeld klikken op het trackpad met de handige ingebouwde Windows 10-instellingen.

Wat betekent upgrades in Windows 10 uitstellen?

Uw Windows 10-systeem heeft mogelijk een optie Upgrades uitstellen voor Windows Update. Deze optie vertraagt ​​functie-upgrades met enkele maanden, terwijl beveiligingsupdates worden doorgelaten.

Het prullenbakpictogram verbergen of verwijderen in Windows 7, 8 of 10

Ik heb de prullenbak op de desktop nooit erg handig gevonden, dus ik schakel hem bijna altijd uit als een van de eerste dingen die ik doe. Het enige probleem is dat er bij elke nieuwe versie van Windows meer stappen nodig zijn om er vanaf te komen, en Windows 10 is zelfs nog verwarrender dan de rest. Zo verberg je het

Geek Trivia: welke camouflagetechniek hebben ontwerpers van straaljagers uit de natuur overgenomen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Uw standaardapps instellen in Windows 10

De instelling Standaard-apps is niet exclusief nieuw voor Windows 10, maar, net als veel van de andere nietjes in het Configuratiescherm van eerdere versies, heeft Microsoft gewerkt aan een bijna totale rehabilitatie van het oude systeem ten gunste van iets meer gestroomlijnd en veel meer functioneel.

De standaard bestandsnaam wijzigen die wordt gebruikt bij het opslaan van Word-documenten

Wanneer u een bestand voor de eerste keer opslaat, is het u misschien opgevallen dat Word u een bestandsnaam heeft voorgesteld in het dialoogvenster Opslaan als. Deze bestandsnaam wordt meestal overgenomen uit de eerste alinea in uw document. Dit is echter de tweede keuze van Word voor voorgestelde bestandsnamen.

Foto's op een Chromebook bewerken

Chromebooks zijn geweldig voor veel dingen, maar zoals eigenaren van een Chromebook je zullen vertellen, zijn er een paar taken die ze wat beter aankunnen. Taken als tekstverwerken, surfen op het web en videochatten zijn prima, maar zodra je een stap buiten het internet zet, heeft de Chromebook moeite om