Geek Trivia: het woord boycot is de Engelse taal binnengekomen?

De Franse Revolutie Een Amerikaans verbod op Britse goederen IJzerarbeiders staken Ierse landbouwprotesten geek-trivia-het-woord--en-8220;boycot-en-8221;-in-de-engels-bij-weg-van foto 2

Antwoord: Ierse landbouwprotestenDe geschiedenis van woorden, etymologie, is een fascinerend onderwerp. Vaak is onze kennis van waar een woord vandaan komt duister en een beste gok. Andere keren kunnen we, met extreme precisie en een beetje interessante weetjes onderweg, het exacte moment in de geschiedenis lokaliseren waar een woord werd geboren of een moderne betekenis kreeg.

In het geval van het woord boycot, om te weigeren zaken te doen met een persoon of organisatie, kunnen we de klok terugdraaien naar 1880 en precies zien wanneer het woord modern werd gebruikt. In de nazomer van 1880 probeerde de Irish Land League actief de arbeidsomstandigheden van Ierse pachters te verbeteren. Tegelijkertijd probeerde een Britse agent, kapitein Charles Boycott, de huur en de oogst van de huurders te innen. De Irish Land League moedigde de boeren aan af te zien van elke vorm van geweld tegen de agent van de Britse landeigenaren en simpelweg te weigeren zaken met hem te doen.

Om het gewone volk een eenvoudig woord te geven waar ze zich aan konden vastklampen en zich achter konden scharen, bedacht pater O'Malley, een vooraanstaand lid van de Irish Land League, de term boycot als een werkwoord om in te vallen voor de actie van het weigeren om zaken te doen met iemand als een vorm van protest en verbanning uit de gemeenschap. De pers pikte het woord op en ging ermee aan de slag, en vandaag is kapitein Charles Boycott vereeuwigd in die munt.

Meer verhalen

Hoe u een hardwareprobleem kunt onderscheiden van een softwareprobleem

Uw computer lijkt niet goed te werken - hij is traag, programma's crashen of Windows vertoont mogelijk een blauwe screening. Is de hardware van uw computer defect of heeft deze een softwareprobleem dat u zelf kunt oplossen?

Hoe u uw bureaublad opneemt en een screencast maakt op Windows

Screencasting kan in het begin een beetje ontmoedigend lijken. Open Broadcaster Software is een krachtig, gratis programma dat alles doet wat je nodig hebt, maar je hebt een paar minuten nodig om de interface te leren kennen.

Toegang krijgen tot experimentele functies op uw Chromebook (of alleen in Chrome)

Chromebooks gebruiken standaard de stabiele versie van Chrome zonder dat experimentele functies zijn ingeschakeld. Als je een nerd bent, kun je je best doen om de nieuwste functies te krijgen voordat ze voor iedereen beschikbaar zijn.

Hoe u uw netwerkgebruik in Windows 10 kunt controleren

Zowel mobiele als breedband datacaps hebben ervoor gezorgd dat mensen zeer bewust zijn geworden van hun datagebruik. Windows 10 bevat een ingebouwde monitor voor netwerkgebruik die, in tegenstelling tot zijn voorganger, eigenlijk een behoorlijk handige manier is om uw bandbreedteverbruik in de gaten te houden. Lees verder terwijl we u laten zien hoe.

Hoe SteamOS in Virtualbox te installeren

Als je een gamer bent of helemaal geen gamenieuws leest, ken je SteamOS waarschijnlijk wel. Het is een nieuw besturingssysteem waar Valve aan werkt voor speciale spelcomputers. Het besturingssysteem is gebaseerd op Linux en heeft een Debian x64-architectuur als basis. Terwijl dit echt cool is en ik ben

Geek Trivia: Parels zijn gemaakt van lagen van een verbinding die bekend staat als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw Windows opnieuw kunt toewijzen Knippen/kopiëren/plakken naar OS X-achtige bedieningselementen en vice versa

Windows 10 is uit, dus we gaan met dagelijkse regelmaat van onze Mac naar pc. Hoewel er nogal wat verschillen tussen hen zijn, maakt niets ons meer boos dan knippen/kopiëren/plakken. Hier leest u hoe u knippen/kopiëren/plakken opnieuw toewijst, zodat ze op beide platforms hetzelfde zijn.

Hoe de zwevende knop voor invoegopties in Excel uit te schakelen?

Excel bevat een functie waarmee u snel enkele basisopmaak kunt toepassen op ingevoegde rijen, kolommen of cellen in uw werkblad. Wanneer u een van deze items invoegt, wordt naast de ingevoegde rij, kolom of cel een kleine, zwevende knop met de naam Invoegopties weergegeven.

Opmerkingen voor 2015-08-12

Hackers snijden de remmen van een Corvette af via een gewone autogadget

Android's Stagefright-exploit: wat u moet weten en hoe u uzelf kunt beschermen

Android heeft een enorme beveiligingsbug in een component die bekend staat als Stagefright. Alleen al het ontvangen van een kwaadaardig MMS-bericht kan ertoe leiden dat uw telefoon wordt gecompromitteerd. Het is verrassend dat we geen worm hebben gezien die zich van telefoon naar telefoon verspreidde zoals wormen deden in de vroege Windows XP-dagen - alle ingrediënten zijn