Geek Trivia: Welke wereldleider heeft een filmmaker ontvoerd om Godzilla opnieuw te maken?

Fidel Castro Ronald Reagan Saddam Hoessein Kim Jong-il

geek-trivia-welke-wereldleider-een-filmmaker-ontvoerde-om-godzilla-foto 2 opnieuw te maken
Antwoord: Kim Jong-il

Kim Jong-il – de hoogste leider van Noord-Korea van 1994 tot zijn dood in 2011 – was een dictator die de wereld leek te willen laten zien hoe een dictator van Bond-filmkwaliteit de show zou leiden als hij op de echte wereld werd losgelaten. Zijn bekendheid begon zelfs voordat hij aan de macht kwam en onder zijn vader werkte in de verschillende ministeries van het communistische regime. Onder de vele bizarre exploits en activiteiten die aan de overleden leider worden toegeschreven, is er een die de waarheid vreemder is dan fictie, waarbij Noord-Koreaanse agenten een filmregisseur ontvoeren om Godzilla opnieuw te creëren.Jong-il had een lange geschiedenis als filmliefhebber die zich uitstrekte lang voordat hij aan de macht kwam. Voordat hij zijn vader opvolgde als de heerser van Noord-Korea, had hij de leiding over de Noord-Koreaanse filmindustrie en hield hij toezicht op de productie van vele lokale films en propaganda-spoelen. De Noord-Koreaanse filmindustrie was, zoals je je kunt voorstellen, gezien het culturele en financiële isolement waarin het land sinds de jaren veertig verkeert, flauw. Om de kwaliteit van de films van het Ministerie van Kunst en Cultuur te versterken, nam Jong-il vanaf de jaren zeventig zijn toevlucht tot het ontvoeren van buitenlands filmtalent. Het proces van filmmaken via ontvoering begon met Japanse filmstudenten en regisseurs, maar escaleerde in 1978 tot de ontvoering van de bekende Zuid-Koreaanse regisseur Shin Sang Ok en zijn ex-vrouw actrice Choi Een Hee.

De toekomstige dictator hield de twee jarenlang geïsoleerd voordat hij ze in 1983 herenigde en hen opdracht gaf films te maken voor Noord-Korea. Een van de eerste projecten op hun lijst was een remake van de film Godzilla (een van Kim Jong-ils favorieten). Het resultaat was een campy film die bekend staat als Pulgasari – een Godzilla-achtige film die veel kritiek heeft op het kapitalisme en het Westen.

In 1986, een jaar na de release van Pulgasari, werden Shin Sang Ok en Choi Een Hee naar Wenen gebracht om te onderhandelen over de distributierechten voor de film. Ze slaagden erin om hun Noord-Koreaanse lijfwachten te ontvluchten, naar een Amerikaanse ambassade te rennen en een pleidooi te houden voor politiek asiel. Beiden werden veilig teruggebracht naar Zuid-Korea en Kim John-il moest opnieuw vertrouwen op lokaal talent voor zijn films en propaganda-spoelen.

Meer verhalen

Wat u zei: hoe u uw e-mail SPAM vrij en netjes houdt

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete tips en trucs te delen om je inbox netjes te houden. Nu zijn we terug om uw - nogal agressieve - SPAM-ontwijkingstrucs te delen.

Converteer uw werkruimte naar staande hoogte voor $ 22

Als je graag een staand werkstation wilt uitproberen, maar geen $$$ wilt uitgeven om er een te kopen of te bouwen, zal dit eenvoudige project van $ 22 je werkruimte goedkoop vergroten.

Vrijdagpret: Fort Blaster – Ahoy daar

In het spel van deze week hebben jij en je piratenbemanning geluk en vind je een reeks forten vol schatten die op je wachten om te claimen in een campagne van terreur op volle zee. Dus hijs de kleuren, pak je favoriete kanon en maak je klaar om je een weg naar roem en fortuin te schieten!

Een Twitter-feed volgen in uw RSS-lezer

Je hebt waarschijnlijk een RSS-lezer die je erg leuk vindt en verschillende feeds die je volgt. We kwamen onlangs een situatie tegen waarbij we een Twitter-feed hadden voor gratis eBooks (HundredZeros), maar geen RSS-feed op de website en geen RSS-knop op de Twitter-feed.

Geek Trivia: een sneltoets die is ontworpen om uw huidige activiteit te verbergen, staat bekend als wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De Linux-directorystructuur, uitgelegd

Als je van Windows komt, kan de structuur van het Linux-bestandssysteem bijzonder vreemd lijken. De C:-schijf en stationsletters zijn verdwenen, vervangen door een / en cryptisch klinkende mappen, waarvan de meeste drieletternamen hebben.

5 manieren waarop Microsoft het startscherm van Windows 8 kan verbeteren

Na de afgelopen maanden Windows 8 te hebben gebruikt, hebben we een paar manieren gevonden waarop Microsoft het startscherm onmiddellijk kon verbeteren om het minder desoriënterend en bruikbaarder te maken, niet alleen voor tablets, maar ook voor desktops en laptops.

Hoe de offline modus van Steam te laten werken

De offline modus van Steam is notoir problematisch. Om ervoor te zorgen dat het goed werkt, moet u een aantal stappen uitvoeren terwijl u online bent. Als je dat niet doet, zou Steam je om de offline modus moeten vragen, maar dit werkt niet altijd goed.

Geek Trivia: Wanneer je op Cloud Nine bent, op welk type cloud zit je?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: Google vindt 9.500 nieuwe kwaadaardige websites per dag

Onze laatste editie van WIG voor juni staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals een nieuwe printerbom-malware die stapels papier verspilt, Google blokkeert een website die YouTube-nummers omzet in MP3's, Ubuntu is van plan GRUB 2 te laten vallen om UEFI SecureBoot-compatibiliteit te implementeren , en meer.