Geek Trivia: Welke vorm van snackvoedsel is gemodelleerd met behulp van supercomputers?

Twizzlers Oreos Twinkies Pringles

geek-trivia-welke-snack-eten-en-8217;s-vorm-was-gemodelleerd-met-super-computers foto 2
Antwoord: Pringles

Pringles-chips is misschien wel het meest geekste snackvoedsel dat er is. De zadelvorm van de populaire chip staat bekend als een hyperbolische paraboloïde - een vorm die vaker wordt aangetroffen in satellietschotels en astronomische spiegels dan in voedsel. Een chip in zo'n vorm maken was het slimme idee van scheikundige Frederic Baur, die van Procter & Gamble de opdracht had gekregen om de aardappelchip van morgen te bouwen.In de loop der jaren werd de vorm verder verfijnd en Procter & Gamble gebruikte zelfs een supercomputer om de getallen op de kromming van Pringles te helpen kraken. Die berekeningen hielpen bij het ontwerpen van een betere Pringle-chip die de fabrieksmachines aerodynamischer zou omhelzen en met minder breuk in de iconische Pringles-blikken zou glijden.

Die aandacht voor detail loont duidelijk; Jaarlijks wordt er voor meer dan 1,4 miljard dollar aan Pringles verkocht.

Meer verhalen

Geek Trivia: Voorafgaand aan de komst van op benzine gebaseerde smeermiddelen Wat was het beste smeermiddel dat beschikbaar was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u een per ongeluk gesloten browsertabblad snel opnieuw kunt openen

Per ongeluk het verkeerde tabblad in uw browser gesloten? U kunt het terugkrijgen door de sneltoetscombinatie CTRL + SHIFT + T te gebruiken om dat tabblad snel opnieuw te openen. Als u nogmaals op de sneltoets drukt, wordt het tabblad geopend dat u daarvoor hebt gesloten, enzovoort.

Greenshot is een gratis, lichtgewicht hulpprogramma voor screenshots met veel handige functies

Er zijn veel programma's beschikbaar voor het maken van screenshots. Als u op zoek bent naar een gratis optie, is Greenshot een geweldig programma dat veel handige functies biedt, zoals bijsnijden, annotaties, markeringen en verduistering (zoals de veegtool in GIMP).

Geek School: Windows 7 leren – upgrades en migraties

In de tweede aflevering van onze nieuwe Geek School-serie leiden we u door upgrades en migraties voor Windows 7, vanuit het perspectief van het leren afleggen van uw certificeringsexamen.

Geek Trivia: Het tegenovergestelde van paranoia is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nieuwe update beschikbaar voor Java – Download nu om uw systeem te beveiligen

Oracle heeft zojuist een noodpatch uitgebracht om kritieke kwetsbaarheden op te lossen die malware-auteurs hebben misbruikt in de Java-releases van vorige maand. Iedereen die de Java Runtime Environment nodig heeft of actief gebruikt voor werk of gaming, moet deze update zo snel mogelijk installeren.

Programma's en aangepaste scripts inschakelen om te worden uitgevoerd bij het opstarten

In deze handleiding laten we u zien hoe u programma's of aangepaste scripts kunt inschakelen wanneer Windows opstart. Misschien geeft u er de voorkeur aan dat uw Outlook elke keer wordt geopend wanneer u zich 's ochtends op uw werk op uw computer aanmeldt, of u wilt misschien dat er een aangepast batchbestand wordt uitgevoerd telkens wanneer het bureaublad wordt geladen. Wat uw behoeften ook zijn,

Waarom Android-geeks Nexus-apparaten kopen

De Galaxy S III is de best verkochte Android-telefoon, maar veel van de geeky buzz is rond de Nexus 4 – en de Galaxy Nexus ervoor. Nexus-apparaten zijn speciaal omdat ze niet de grootste problemen van Android hebben.

Cloudy gebruiken om online bestanden aan Gmail-berichten toe te voegen

Cloudopslag is nu zo gewoon dat er niet veel mensen zijn die niet profiteren van het online opslaan van bestanden. Er is een enorm aantal services om uit te kiezen, waaronder Google Drive en Dropbox, en Cloudy is een gratis extensie voor Chrome die het mogelijk maakt om cloudgebaseerde bestanden bij te voegen

Geek Trivia: het eerste voorstel voor netiquette, wat moet leiden tot een netwerkverbod?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!