Geek Trivia: welke soort werd ontdekt met dank aan een Hollywood-film?

De Lesula-aap De Yeti-krab De Fiji Crested Leguaan De Jade Lacewing

geek-trivia-welke-soort-werd-ontdekt-met dank aan-een-hollywood-film foto 2

Antwoord: De Fiji-kuifleguaanIn 1980 werd herpetoloog Dr. John Gibbons uitgenodigd voor een vroege vertoning van de film Blue Lagoon. De film bevatte talloze panshots van de prachtige Fiji-eilanden waarop het werd gefilmd, evenals tal van aanhoudende shots van de lokale flora en fauna om kijkers een idee te geven van de wildheid van het eiland waarop de hoofdrolspelers van de film waren gestrand. Tijdens een van die slepende opnamen merkte Dr. Gibbons iets interessants op: een leguaanhagedis met duidelijke markeringen die hij niet kende.

Gibbons was zeer bekend met leguanen in de regio, aangezien hij onlangs de Fiji-bandleguaan had bestudeerd, en zijn nieuwsgierigheid was gewekt. Na een lange internationale vlucht naar Fiji en een korte vlucht naar het afgelegen eiland waar de scène later werd gefilmd, werd Gibbons beloond met de aanblik van Brachylophus vitiensis, een voorheen onontdekte ondersoort van leguaan die spoedig bekend zou worden als de Fiji Crested Iguana .

Afbeelding met dank aan Michael Howard.

Meer verhalen

Waarom is de Localhost IP 127.0.0.1?

Geeks over de hele wereld kennen hun lokale host als 127.0.0.1, maar waarom is dat specifieke adres, van alle beschikbare adressen, gereserveerd voor de lokale host? Lees verder om in de geschiedenis van lokale hosts te duiken.

Waar bevindt zich het aangepaste woordenboek voor Microsoft Word?

Het opbouwen van een solide aangepast woordenboek in Microsoft Word duurt even omdat je een handvol woorden tegelijk toevoegt, maar als je het eenmaal hebt opgebouwd, wordt het werken aan je documenten een veel aangenamere taak. Dus wat doe je als je Windows opnieuw moet installeren en je gewoontes niet wilt verliezen?

Geek Trivia: in IJsland is er een smartphone-app om te helpen voorkomen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

SysInternals Pro: uw bestanden, mappen en schijven analyseren en beheren

We zijn bijna klaar met onze Geek School-serie over SysInternals-tools, en vandaag gaan we het hebben over alle hulpprogramma's die u helpen bij het omgaan met bestanden en mappen - of u nu verborgen gegevens vindt of een bestand veilig verwijdert.

Geek Trivia: vroege acteurs imiteerden het geroezemoes van menigten door de zin te herhalen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

SysInternals Pro: PsTools gebruiken om andere pc's vanaf de opdrachtregel te bedienen

In de les van vandaag in onze Geek School-serie over SysInternals, laten we u zien hoe u de PsTools-set hulpprogramma's kunt gebruiken om allerlei soorten beheertaken uit te voeren, zowel lokaal als op externe computers.

Draagbare versies van applicaties maken in Windows 8.1 met Cameyo

Draagbare toepassingen zijn handig als u veel verschillende computers gebruikt. U kunt uw bibliotheek met toepassingen meenemen en elke Windows-computer gebruiken om ze uit te voeren. Maar wat als er een toepassing is die u gebruikt die niet in een draagbaar formaat wordt geleverd?

Waarom maakt Microsoft Word twee kopieën terwijl het in gebruik is?

Hoewel u er misschien niet aan denkt of het zich realiseert, maakt Microsoft Word een tweede kopie van alle documenten die u hebt geopend en waaraan u werkt. Maar waarom doet Microsoft Word dit? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer over dit gedrag.

Geek Trivia: voor hun 1 aprilgrap in 1965 beweerde de BBC dat ze wat draadloos konden verzenden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

SysInternals Pro: BgInfo gebruiken om systeeminformatie op het bureaublad weer te geven

Als je ooit systeembeheer hebt gedaan, heb je waarschijnlijk het probleem dat je verbinding maakt met zoveel servers dat je de helft van de tijd geen idee hebt op welke computer je bent aangesloten. BGInfo is een geweldig hulpprogramma waarmee u nuttige systeeminformatie rechtstreeks op het bureaublad kunt weergeven. En het werkt voor