Geek Trivia: welke populaire app voor het branden van cd's is een historische woordspeling?

Toast ImgBurn Nero Burning ROM Brasero Disc Burner

geek-trivia-welke-populaire-cd-burning-app-en-8217;s-name-is-een-historische-woordspeling foto 2
Antwoord: Nero Burning ROM

Nero Burning ROM is een schijfontwerptoepassing voor Windows en Linux die zijn naam ontleent aan een keizer die bijna 2000 jaar regeerde voordat de toepassing voor het eerst werd uitgebracht.In 64 na Christus raasde een verschrikkelijke brand door Rome, waarbij uiteindelijk ongeveer 70 procent van de stad werd verwoest en de helft van de stad dakloos werd. Ten tijde van de brand stond het Romeinse rijk onder het bewind van Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus. Vanwege de snelheid waarmee Nero Rome herbouwde op de manier die hij geschikt achtte, twijfelden velen aan zijn motieven en er deden veel geruchten de ronde dat hij ofwel de branden had aangestoken of ze ongecontroleerd had laten rennen om Rome te verwoesten en hem vrij spel te geven herbouw het zoals hij het wilde. Na verloop van tijd vloeiden deze geruchten samen in de zin die zelfs vandaag de dag nog vaak wordt herhaald: Nero friemelde terwijl Rome brandde.

Meer verhalen

Snel en automatisch een Windows-programma opnieuw opstarten wanneer het crasht

We hebben allemaal weleens gehad dat programma's op ons crashten in Windows. U kunt de tijd nemen om het programma handmatig opnieuw te starten, of u kunt een eenvoudig programma zoals ReStartMe het automatisch voor u laten herstarten.

Geek Trivia: Wiens interventie zorgde ervoor dat Star Trek het daglicht zag?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: wat staat er op je geeky kerstlijst

Eerder deze week vroegen we je om te delen wat er op je geeky kerstlijstje staat; je hebt gereageerd en we zijn terug om je verlangen naar technische goodies te delen.

Vrijdagpret: Poolverhaal

In de game van deze week ga je samen met een ijsbeer op zoek naar een warmere plek om te leven. In elke fase van de reis kom je uitdagingen tegen die overwonnen moeten worden om de reis voort te zetten. Kun jij de juiste manier van handelen bedenken of word je gewoon een ander blok ijs in de?

Hoe u uw Google Authenticator-referenties naar een nieuwe Android-telefoon of -tablet kunt verplaatsen

De meeste app-gegevens op uw Android zijn waarschijnlijk online gesynchroniseerd en worden automatisch gesynchroniseerd met een nieuwe telefoon of tablet. Uw Google Authenticator-inloggegevens zullen dat echter niet doen - ze worden om voor de hand liggende veiligheidsredenen niet gesynchroniseerd.

Hoe u uw bestanden kunt herstellen vanuit de Windows.old-map na het upgraden

Als je ooit je Windows-installatie hebt geüpgraded zonder te formatteren, ben je waarschijnlijk de map Windows.old tegengekomen die alle bestanden van je vorige installatie bevat. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om uw bestanden te herstellen.

Worden CPU-prestaties beïnvloed door leeftijd?

Uw computer voelt een beetje langzamer aan dan vorig jaar om deze tijd; is die verandering iets dat je kunt toeschrijven aan een verouderende processor?

Geek Trivia: NASA heeft de Apollo-re-entry-modules gemodelleerd naar welke natuurlijk voorkomende vorm?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

DIY Sunrise-wekker heeft een gepolijste constructie en perfecte tijdregistratie

We hebben een groot deel van de zonsopgangsimulators gezien, maar dit is verreweg de meest gepolijste build - alles, van het atoomklokcircuit tot de LED's, is allemaal netjes verpakt in een matte acrylbehuizing.

De aarde bij nacht [Video]

Deze nieuwe video van NASA biedt het helderste beeld van de aarde 's nachts ooit gezien, dankzij de Suomi National Polar-orbiting Partnership Satellite. Bekijk de video en de bijbehorende foto's om de prachtige uitzichten te zien.