Geek Trivia: Welke hedendaagse acteur kreeg een rol als portret van zijn zeer verre en beroemde neef?

Al Pacino Benedict Cumberbatch Tom Cruise Sean Connery geek-trivia-die-hedendaagse-acteur-landde-een-rol-uitbeelden-zijn-zeer-verre-en-beroemde-neef foto 2

Antwoord: Benedict CumberbatchIn 2012 begon de BBC met het uitzenden van een veelgeprezen bewerking van Shakespeares tweede historische tetralogie, genaamd The Hollow Crown. Net als het originele werk van Shakespeare, verkende de serie de levens van prominente Engelse royalty's: Richard II, Henry IV en Henry V.

De populariteit van de serie inspireerde een tweede release, gepland voor 2016, gericht op Shakespeare's eerste historische tetralogie en genaamd The Hollow Crown: The Wars of the Roses. In deze serie worden kijkers getrakteerd op een bijzonder interessant historisch toeval dat we zonder de inspanningen van toegewijde genealoog en professor Kevin Schurer niet zouden kennen en waar we niet van zouden kunnen genieten.

In de tweede serie wordt koning Richard III gespeeld door de hedendaagse acteur Benedict Cumberbatch die, dankzij de zorgvuldige studies van Schurer, nu weten dat hij de achterneef van koning Richard III zestien keer verwijderd is.

Afbeelding met dank aan de BBC.

Meer verhalen

Geek Trivia: Wanneer je songteksten verkeerd hoort die je ervaart?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Apple Pay en Google Wallet op uw telefoon instelt

Voor het geval je het onlangs nog niet had gemerkt, wordt het betalen voor dingen met je telefoon een behoorlijk groot probleem. Heb je een Android-telefoon of Apple iPhone en een bankrekening, dan heb je al alles wat je nodig hebt om met een tik te betalen.

Ruimte vrijmaken die wordt gebruikt door de lokale back-ups van Time Machine op uw Mac

Time Machine maakt niet alleen back-ups op externe schijven. Schakel Time Machine op uw MacBook in en het zal ook lokale snapshots maken - mogelijk meer dan 100 GB schijfruimte in beslag nemend op de interne opslag.

Geek Trivia: Onderzoekers die Google Earth gebruiken, hebben het grootste bekende natuurlijke wat ontdekt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: de langstlopende restaurantgids werd oorspronkelijk opgericht om te promoten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Forceer Windows 7, 8 of 10 om op te starten in de veilige modus zonder de F8-toets te gebruiken

U leest dus instructies over een artikel waarin staat dat u opnieuw moet opstarten in de veilige modus. U vraagt ​​hoe u dat doet en u krijgt te horen dat u de F8-toets moet gebruiken wanneer de computer opstart. Maar je kunt de F8-toets gewoon niet laten werken ... dus hoe start je op in de veilige modus?

Gebruik de Kindle-gezinsbibliotheek om gekochte eBoeken te delen met gezinsleden

Heb je een relatie met iemand die een eigen Amazon-account heeft? Koppel je accounts aan elkaar en deel gekochte Kindle-e-boeken, audioboeken en apps. U kunt ook maximaal vier onderliggende profielen toevoegen.

Geek Trivia: de naam van welk autobedrijf is astronomisch van oorsprong?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Direct naar locaties en mappen gaan in OS X

Een van de dingen die we echt leuk vinden aan OS X, is de mogelijkheid om erover te bewegen en bijna nooit onze handen van het toetsenbord te halen. Dit omvat locaties over het hele systeem, zoals uw applicaties, documenten, hulpprogramma's, servers en nog veel meer.

Back-ups van systeemimages maken en herstellen op Windows 8.1

We hebben eerder gemeld dat de back-upfunctie voor systeemimages is verwijderd in Windows 8.1. Dit is niet helemaal waar - hoewel de grafische interface voor het maken van systeemafbeeldingen is verwijderd, kunt u nog steeds systeemafbeeldingen maken met een PowerShell-cmdlet.