Geek Trivia: Welke missie was de eerste en enige keer dat astronautenijs in de ruimte vloog?

STS-27 Skylab 2 Gemini 9 Apollo 7

geek-trivia-welke-missie-de-eerste-en-enige-tijd--en-8220;astronaut-ijs-en-8221;-vloog-in-ruimte foto 2
Antwoord: Apollo 7

In 1968 bracht Apollo 7, de eerste bemande missie in het Apollo-ruimteprogramma, 11 dagen door om de aarde om experimenten uit te voeren en te genieten van rantsoenpakketten met een kruimelige maar romige delicatesse: Astronaut Ice Cream.Ontwikkeld in het midden van de jaren zestig door Whirlpool Corporation, in opdracht van NASA, was de resulterende traktatie een beetje anders dan het ijs dat je gewend bent. Door de smaak en het mondgevoel van ijs na te bootsen terwijl er geen vriezers zouden zijn en het risico bestaat dat er vloeibare ijsdruppels rond het ruimtevaartuig drijven, hebben de wetenschappers van Whirlpool een onconventioneel soort ijs gemaakt. Hun ijs begon als een normaal blok van de koude, heerlijke traktatie waar miljoenen van genoten, maar in plaats van het leven te beëindigen, verpakt in een verpakking en bestemd voor een vriezer, werd het in een gespecialiseerde vriesdroogkamer geplaatst die al het vocht eruit trok met behoud van de smaak en vorm van de plaat. Het eindresultaat was het merkwaardig droge en kruimelige blok Astronaut Ice Cream dat menig nieuwsgierig museumbezoekend kind hun ouders heeft overgehaald om te kopen.

Ondanks het feit dat het gevriesdroogde ijs werd ontwikkeld op verzoek van leden van het Astronaut Corps, bleek het een nogal impopulair menu-item te zijn en werd het van het menu gehaald na slechts één ruimtereis aan boord van de Apollo 7-commandomodule.

Meer verhalen

Geek Trivia: Gestandaardiseerde tijdregistratie werd tot stand gebracht door de komst van wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: desktop versus webgebaseerde e-mailclients

We hebben duidelijk een onderwerp aangeboord waar jullie allemaal een uitgesproken mening over hebben met de Ask the Readers-post van deze week; lees verder om te zien hoe uw medelezers hun e-mail beheren aan, uit en op desktops en apparaten.

De wetenschap achter technologische morele paniek

Waarom veroorzaken sommige nieuwe technologieën rimpelingen en reactionaire reacties in de samenleving, terwijl andere bijna volledig onbetwist in ons dagelijks leven sluipen? Het blijkt dat er een nogal specifieke combinatie is van dingen die de nieuwe technologie moet doen om het publiek van streek te maken.

Rasbperry Pi Mod biedt audioboekweergave met één knop

Hoe ontwerp je een audioboekspeler voor een oudere boekenliefhebber die niet wil worstelen met nieuwe technologie? Eenvoudig en met een enkele knop is de interface een geweldige plek om te beginnen.

Vrijdagpret: Hexep

Het spel van deze week begint eenvoudig genoeg, maar zal je probleemoplossend vermogen snel op de proef stellen terwijl je werkt om de hex-ketens met kleur op elk niveau in te vullen. Heb je het geduld en de vaardigheid om te slagen in deze gemene hersenkraker of zul je uiteindelijk schreeuwen van frustratie en nederlaag?

Een aangepaste vernieuwingsafbeelding maken in Windows 8

We hebben u al laten zien hoe u de functies Vernieuwen en Opnieuw instellen in Windows 8 kunt gebruiken, nu zijn we terug om u te laten zien hoe u een aangepaste verversingsafbeelding kunt maken. Dit betekent dat u de volgende keer dat u uw Windows 8-pc vernieuwt, een aangepaste afbeelding kunt gebruiken in plaats van de afbeelding die bij uw pc is geleverd.

Hoe bereken je de processorsnelheid op multi-coreprocessors?

De komst van voordelige multi-coreprocessors van consumentenkwaliteit roept bij veel gebruikers de vraag op: hoe bereken je effectief de werkelijke snelheid van een multi-coresysteem? Is een 4-core 3Ghz-systeem echt 12Ghz? Lees verder terwijl we het onderzoeken.

Afbeelding''>Maak geweldige op kaarten gebaseerde achtergronden voor uw bureaublad met 'Kaart -> Afbeelding'

Ben je het zat om dezelfde oude soorten achtergronden op je bureaublad te gebruiken? Voeg vervolgens iets nieuws en unieks toe aan uw bureaublad met op maat gemaakte kaartachtergronden van 'Kaart -> Afbeelding'.

Geek Trivia: Hoe brengen astronauten hun stem uit vanuit de ruimte?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De meest rommelige thuiskantoren ooit! [Afbeeldingverzameling]

Het thuiskantoor van een nerd is een toevluchtsoord om te ontspannen en een verlengstuk van persoonlijke interesses en hobby's. Maar af en toe zullen andere mensen je opstelling bekritiseren als rommelig, ongeorganiseerd of erger ... en dat ik ...