Geek Trivia: welke innovatieve videogame had echt zonlicht nodig voor gameplay?

Boktai Golden Sun: Dark Dawn Prisoners of the Sun Celestial Forge geek-trivia-welke-innovative-videogame-required-actual-sunlight-for-gameplay foto 2

Antwoord: BoktaiIn de herfst van 2003 bracht Konami een nogal vernieuwende titel uit voor de Game Boy Advance en Nintendo DS, waarin de avonturen van een jonge man centraal staan ​​die, door een speling van het lot en de acties van zijn vader, een vampierjager is geworden. In Japan Bokura no Taiyo (of Our Sun) genoemd, werd de titel ingekort en verengelst tot Boktai: The Sun is in Your Hand voor westers publiek.

Wat deze game destijds onderscheidde van alle andere, was dat het elementen van de fysieke wereld in de gameplay verwerkte, inclusief het gebruik van de lokale tijd om de moeilijkheidsgraad van het spel aan te passen (bijvoorbeeld gemakkelijker om vampiers overdag te verslaan) en, met name , een klein zonnepaneel dat de aanwezigheid van zonlicht detecteerde. Alleen door het spel in direct zonlicht te spelen, kun je zonne-energie verzamelen om je wapens op te laden en de hoofdrolspeler te helpen in zijn strijd tegen de vampiers.

De zonnepaneelmonteur werd gebruikt in de daaropvolgende games Boktai 2: Solar Boy Django en Shin Bokura no Taiyō: Gyakushū no Sabbath (alleen release in Japan).

Meer verhalen

Hoe de mappen van mijn computer te verwijderen in Windows 8.1

Windows 8.1 kocht enkele van de meest voorkomende mappen bovenaan het venster Deze pc. Omdat we Windows sinds het begin hebben gebruikt, vinden we dat dit er vreemd uitziet en hebben we geprobeerd het te repareren.

Geek Trivia: wat was de eerste interactieve filmvideogame?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aangepaste beltonen maken voor uw Android-telefoon

Dus je hebt een glimmende nieuwe Android-telefoon. Je hebt de achtergrond veranderd, een hoesje gekocht dat je leuk vindt, je startschermen gerangschikt ... je weet wel, het is van jou gemaakt. Dan belt er iemand. Waarom gebruik je in hemelsnaam nog steeds een standaardringtone? Haal dat hier weg - het is tijd om het niet alleen op de jouwe te laten lijken, maar ook te laten klinken als

Desktop Fun: Fractal Art Wallpaper Collection Series 2

Twee jaar geleden deelden we een prachtige collectie prachtige fractal art wallpapers met jullie en vandaag zijn we terug met een geheel nieuwe set. Breng een unieke visuele ervaring naar uw bureaublad met de tweede in onze serie Fractal Art Wallpaper-collecties.

Geek Trivia: Vintage Marbles gloeien briljant onder blacklight dankzij wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kunnen onverwachte afsluitingen een Linux-computer schaden?

Zijn onverwachte afsluitingen even schadelijk voor Linux als voor andere besturingssystemen? Lees verder terwijl we de effecten van catastrofale systeemafsluitingen op Linux-bestandssystemen onderzoeken.

Geek Trivia: de oudste nog bestaande afspeelbare geluidsopname vastgelegd Wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Developer Preview van Internet Explorer 11 voor Windows 7 is nu beschikbaar

Als jij een van de mensen was die bang was dat Windows 7 achter zou blijven met Internet Explorer 11, dan zul je je zeker beter voelen na het nieuws van vandaag. Microsoft heeft zojuist een ontwikkelaarspreview uitgebracht van Internet Explorer 11 voor Windows 7 32- en 64-bits besturingssystemen.

Native Google Cloud Printing en printerdeling inschakelen in Windows

We hebben u laten zien hoe u Cloud Print op uw mobiele apparaten kunt inschakelen en zelfs tools van derden kunt gebruiken om het aan Windows toe te voegen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u Cloud Print-functionaliteit als een Windows-service en systeemeigen afdrukken vanaf al uw Windows-computers kunt toevoegen.

Geek Trivia: moderne arcadespellen geëvolueerd van welke onwaarschijnlijke voorouder?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!