Geek Trivia: Welke iconische filmprop heeft een reis naar het internationale ruimtestation gemaakt?

Doctor Who's sonische schroevendraaier Luke Skywalker's lichtzwaard HAL 9000's Glass Eye Spock's communicator

geek-trivia-welke-iconische-film-prop-een-reis-naar-het-internationale-ruimtestation-foto 2 heeft gemaakt
Antwoord: Luke Skywalker's lichtzwaard

In 2007 bracht de Space Shuttle Discovery de bemanning van de STS-120 naar het internationale ruimtestation om een ​​nieuwe module te installeren en voorraden te leveren. Verborgen tussen alle wetenschappelijke uitrusting, rantsoenen en andere benodigdheden, was echter een beetje Sci-Fi-geschiedenis afkomstig uit een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan.In het laadruim van de Discovery zat een nogal bekende passagier. Ter ere van de 30e verjaardag van de Star Wars-franchise, werd het originele lichtzwaard dat door Luke Skywalker werd gebruikt in de film Star Wars Episode IV: A New Hope uit 1977 met veel tamtam naar de buitenpost en terug gestuurd.

Van een reis met witte handschoenen naar Houston, Texas om te worden tentoongesteld in het Johnson Space Center, tot begeleid worden naar de shuttle door een squadron van Storm Troopers en Star Wars-notabelen zoals R2-D2, de lichtzwaard reisde in stijl. Bij terugkeer naar de aarde werd het lichtzwaard teruggegeven aan George Lucas.

Meer verhalen

Hoe u eenvoudig zoekplug-ins kunt maken en elke zoekmachine aan uw browser kunt toevoegen

Webbrowsers bevatten vooraf gedefinieerde lijsten met zoekmachines, maar u kunt eenvoudig uw eigen favorieten toevoegen. Zelfs zoekmachines die geen zoekplug-ins aanbieden, kunnen met een paar trucjes worden toegevoegd, of u nu Firefox, Google Chrome of Internet Explorer gebruikt.

Vraag de lezers: hoe herstel je je verloren technische uitrusting?

Of je het nu met handboeien om je pols houdt om te voorkomen dat je het kwijtraakt, je telefoonnummer erop etst of het laadt met volgsoftware, we willen graag weten hoe je ervoor zorgt dat je verloren uitrusting de weg terug naar jou vindt. .

Geek Trivia: de as van welke stripartiest werd vermengd met inkt die werd gebruikt om strips af te drukken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe filmnegatieven te scannen met een DSLR

Speciale filmscanners zijn prijzig en het scannen van een aantal negatieven is ook een stuk verandering (en je verliest de controle over het proces). Deze goedkope maar effectieve opstelling maakt van je camera een negatiefscanner.

Screensavers toevoegen aan Ubuntu 12.04

Ubuntu 12.04 wordt niet geleverd met schermbeveiligingen, alleen een zwart scherm dat verschijnt wanneer uw systeem inactief is. Als je liever screensavers hebt, kun je gnome-screensaver omwisselen voor XScreenSaver.

Hoe Calibre te gebruiken om uw e-boekserie correct te bestellen

Proberen te onthouden, alleen al op basis van de titels, in welke volgorde een reeks boeken gaat, kan behoorlijk frustrerend zijn. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw boektitels annoteert en sorteert terwijl ze worden overgebracht naar uw e-boeklezer voor frustratievrij lezen.

Geek Trivia: Waar bevindt het oudste planetarium ter wereld zich?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Student bouwt real-life portal-torentje [Video]

Wat is het perfecte afstudeerproject voor een klas Advanced Mechatronics? Een functionerende en bewapende Portal-toren natuurlijk.

Onderzoekers bewijzen dat hoeden van tinfolie de ontvankelijkheid voor signalen van de overheid vergroten

Ken je het oude stukje over aluminiumfolie op je hoofd doen om de signalen van de overheid uit je hoofd te houden? Het blijkt dat je hoofd in aluminiumfolie bekleden het tegenovergestelde effect heeft.

Beginner: elk programma in Windows starten met een sneltoets

Het toewijzen van sneltoetsen om programma's in Windows te starten is waarschijnlijk een van de oudste geek-trucs in het boek, maar op echte geek-manier laten we u zien hoe u dit in Windows 8 moet doen.