Geek Trivia: welke Hollywood-blockbuster toont NASA aan potentiële medewerkers?

Apollo 13 Armageddon 2001: A Space Odyssey Barbarella

geek-trivia-die-hollywood-blockbuster-doet-nasa-show-aan-potentiële-huurt foto 2
Antwoord: Armageddon

Er is een speciaal plekje in de harten van het personeelspersoneel van NASA voor de zomerkaskraker Armageddon van 1998. De rampenfilm, geregisseerd door Michael Bay en volgepakt met onder meer Bruce Willis en Ben Affleck, werd kritisch bekeken, maar wist toch een half miljard dollar binnen te halen aan de kassa.Hoewel NASA-medewerkers niet iemand zijn die op de kar van de filmkritiek springt, hebben ze ontdekt dat het vertonen van de film aan potentiële nieuwe medewerkers een uitstekende manier is om de hardcore ruimte-/wetenschapsgeeks in hun kandidatenpool te vinden. De film bevat een duizelingwekkend aantal onmogelijke elementen: scènes, wetenschappelijke beweringen en meer dat gewoon niet zou kunnen gebeuren. Het hoogste aantal fouten dat een potentiële NASA-huurder heeft opgemerkt tijdens het screeningproces is 168; meer dan één wetenschappelijk onmogelijke actie of gebeurtenis per minuut van de film.

In een interview met Entertainment Weekly gaf Michael Bay toe dat het uitgangspunt dat NASA in staat zou zijn om alles wat centraal staat in de plot van de film om de aarde te redden hoogst onrealistisch was en NASA nam zelf een disclaimer op in de aftiteling van de film waarin stond dat hun samenwerking met de film had niets te maken met hun goedkeuring van de wetenschap of de daarin afgebeelde personages.

Meer verhalen

Mercurius en geluidsgolven [Video]

In deze video wordt een toongenerator gebruikt om specifieke frequenties door een grote kwikdruppel te schieten, wat resulteert in een breed scala aan unieke vormen en patronen gecreëerd door staande golven, maar je moet het echt zien om het te waarderen.

DIY LEGO Kolonisten van Catan Bord combineert twee geeky hobby's in één

Hoewel Kolonisten van Catan (een modulair bordspel) en LEGO (een modulair bouwsysteem) voorbestemd lijken om perfect bij elkaar te passen, is de uitvoering van een functioneel Catan-bord uit LEGO-stenen lastig. Bekijk deze gepolijste build om te zien dat het goed is gedaan.

VPN versus SSH-tunnel: wat is veiliger?

VPN's en SSH-tunnels kunnen beide veilig netwerkverkeer via een versleutelde verbinding tunnelen. Ze lijken in sommige opzichten op elkaar, maar verschillen in andere. Als u probeert te beslissen welke u wilt gebruiken, helpt het om te begrijpen hoe elk werkt.

Ga direct naar bureaubladmodus in Windows 8 bij inloggen (zonder extra software te installeren)

Veel mensen zijn niet tevreden met het feit dat ze gedwongen worden om als eerste te communiceren met het nieuwe startscherm in Windows 8 nadat ze zich hebben aangemeld bij hun systeem. Maar er is een snelle en eenvoudige oplossing om rechtstreeks naar de bureaubladmodus te gaan ...

Geek Trivia: vuurwerk is ontstaan ​​in welk land?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Verouderde computeronderdelen als kunst [DIY]

Als je net als de meeste nerds bent, heb je een doos met verouderde computerapparatuur die je gewoon niet naar de inleverplaats van je stad kunt slepen. Deze eenvoudige tutorial verandert printplaten in kunst aan de muur.

CERN kondigt de ontdekking van een higgs-bosonachtig deeltje aan

Wetenschappers van CERN hebben vandaag een persbericht uitgebracht waarin ze aangeven dat ze een deeltje hebben gevonden dat overeenkomt met het lang gezochte Higgs Boson-deeltje - het God-deeltje, dat zou kunnen helpen onze onde...

Video's en muziek streamen via het netwerk met VLC

VLC bevat een vrij eenvoudig te gebruiken streamingfunctie die muziek en video's kan streamen via een lokaal netwerk of internet. U kunt afstemmen op de stream met VLC of andere mediaspelers.

Een Xbox 360-controller gebruiken op uw Windows-pc

Het toetsenbord en de muis zijn misschien geschikt voor veel native computergames, maar het voelt ronduit raar om op die manier geëmuleerde games te spelen. Of je nu Super Mario met een goede gamepad wilt spelen of comfortabel een nieuwe pc-titel zoals Diablo III wilt uitproberen, wij hebben het voor je.

Geek Trivia: welke letter verschijnt niet op het periodiek systeem?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!