Geek Trivia: Welke haaiensoorten kunnen overleven in zoet water?

Citroenhaaien Mako-haaien Hamerhaaien Stierhaaien geek-trivia-welke-haaiensoorten-kunnen-overleven-in-zoetwater foto 2

Antwoord: stierhaaienAls je angst voor haaien je ertoe heeft aangezet om je ver landinwaarts te vestigen, weg van de kustlijn en het spook van nabijgelegen haaien, moet je misschien nog niet gerust zijn. De stierhaai is een soort grote haai (volwassenen zijn ongeveer 7,4 - 7,9 voet lang en ongeveer 209 - 290 pond) die geen moeite heeft om door zoet water te navigeren, omdat hij een geavanceerd biologisch mechanisme heeft om zichzelf aan te passen aan brak en zoet water.

In tegenstelling tot andere haaiensoorten die zich niet in estuaria en rivieren kunnen wagen, kan de stierhaai gemakkelijk in de monding van een rivier glijden en verder omhoog het vasteland in. In de Verenigde Staten zijn stierhaaien bijvoorbeeld zo ver op de Mississippi-rivier gesignaleerd als Alton, Illinois (een reis van ongeveer 900 mijl over de rivier) en zo ver landinwaarts als Iquitos, Peru (een reis van ongeveer 2500 mijl over de rivier). Amazone rivier).

Soms krijgen de haaien zelfs een helpende hand van Moeder Natuur en komen ze op de meest vreemde plekken terecht. Door de ernstige overstromingen van Queensland, Australië in het begin van de jaren negentig, konden stierhaaien landinwaarts trekken, waarbij verschillende van hen vast kwamen te zitten in het belangrijkste meer van de Carbrook Golf Club in Brisbane. De golfbaan heeft hun nieuwe roofzuchtige buren omarmd en organiseert een maandelijkse Shark Lake Challenge.

Hoewel we dit stukje trivia willen afsluiten met de stellige zekerheid dat stierhaaien weinig bedreiging vormen voor mensen, vormen ze eigenlijk meer een bedreiging voor mensen dan welke andere soort dan ook, omdat ze de voorkeur geven aan zeer ondiep water, vrij kunnen bewegen tussen onderling verbonden lichamen van zout en zoet water, en zijn in feite toproofdieren die niets anders te vrezen hebben dan zelfs grotere haaien (zoals de grote witte haai) die niet in staat zijn hen te volgen naar zoetwaterlichamen. Als je ze wilt vermijden, is het misschien tijd om een ​​stuk grond in New Mexico op te pikken.

Afbeelding door Directeur.

Meer verhalen

Geek Trivia: welk veel geconsumeerd voedsel wordt gebruikt als afschrikmiddel voor vogels?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het verschil tussen FTPS en SFTP?

Wanneer u bezig bent met het opzetten van externe bestandsoverdrachtmogelijkheden voor uw medewerkers, wilt u dat alles zo eenvoudig en veilig mogelijk is. Met dat in gedachten, wat is beter, FTPS of SFTP? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Hoe u uw rommelige Windows-contextmenu opruimt met CCleaner

Laten we eerlijk zijn, een van de rommelige kanten van Windows is het contextmenusysteem met de rechtermuisknop, dat rommeliger lijkt te worden elke keer dat je een nieuw programma installeert. Hier leest u hoe u dat op de gemakkelijke manier kunt oplossen.

5 Veelgebruikte grafische opties voor pc-games uitgelegd

PC-games bieden schijnbaar eindeloze schermen met grafische opties om mee te spelen. Elke optie houdt een afweging tussen grafische kwaliteit en prestaties in, maar het is niet altijd duidelijk wat elke optie doet.

Geek Trivia: wie is de meest afgebeelde literaire figuur in film en televisie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Kalveren krijgen welke niet-voedzame stof om hen te beschermen tegen latere ziekten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: bevindt zich de droogste woestijn op aarde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Naast rookbommen, Batarangs en Grappling Hooks, bevat Batman's Utility Belt ook?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Robots Wallpaper Collection Series 2

Eerder dit jaar hebben we een geweldige verzameling robotbehang met je gedeeld en vandaag zijn we terug met versterkingen. Vul je bureaublad met deze mechanische wonderen met behulp van de tweede in onze serie Robots Wallpaper-collecties.

Geek Trivia: het land met het hoogste aantal 7-Eleven winkels is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!