Geek Trivia: Welke veel voorkomende groente was oorspronkelijk een dieppaarse kleur?

Wortelen Pompoen Komkommers Selderij

Antwoord: Wortelen

Wortelen, een snack die geliefd is bij zowel kinderen als geestige tekenfilmkonijnen, zijn gemakkelijk te herkennen aan hun vorm en levendige oranje kleur. Die oranje kleur is echter een recente evolutie in de wortel en werd al in de 17e eeuw geïntroduceerd door Nederlandse boeren die de wilde voorouder van moderne wortelen cultiveerden.

De wortelen die de Nederlanders kweekten, waren dieppaars van kleur, en hoewel ze naar moderne maatstaven van de landbouw nogal wild waren, vormden ze niet eens de eerste fase van de worteldomestiek. Al 1100 jaar geleden werd de vroegste voorouder van de moderne wortel langzaam verbouwd in regio's van het Midden-Oosten die zich nu in het moderne Iran en Afghanistan bevinden.

Meer verhalen

Geek Trivia: de interventie van wat leidde tot een totale herstructurering van de Britse radio in de jaren zestig?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Met Windows 98 in 2013 met moderne apps en internet

Heb je ooit van die momenten waarop nieuwsgierigheid voor de lol je te pakken krijgt? Misschien wordt die nieuwsgierigheid gefocust op computergerelateerde wat als, zoals hoe goed een heel oud besturingssysteem zou doen als het zou worden gebruikt met de moderne apps en internet van vandaag? Nazmus Shakib Khandaker besloot uit te zoeken hoe

Geek Trivia: de laatste versie van Windows om FAT te gebruiken zoals het standaardbestandssysteem was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Kunt u de betrouwbaarheid van een harde schijf vergroten door minder van de totale capaciteit te gebruiken?

Uw computer heeft een enorme harde schijf die u aanzienlijk te weinig gebruikt. Zou het verkleinen van de primaire partitie de levensduur van de schijf verlengen?

Download gratis PowerShell Quick Reference Guides van Microsoft

Ben je net begonnen met het leren van PowerShell of ben je het zat om minder vaak gebruikte commando's op te zoeken? Dan is deze geweldige set PowerShell Quick Reference Guides van Microsoft precies wat je nodig hebt!

Send-to-Facebook-functionaliteit toevoegen aan Picasa

U gebruikt Picasa om uw foto's te beheren en u deelt de meeste foto's met vrienden op Facebook. Zou het niet geweldig zijn als ze samen zouden spelen? Lees verder terwijl we uw workflow voor delen stroomlijnen, zodat foto's die zijn geordend, bewerkt, getagd en geannoteerd in Picasa rechtstreeks naar Facebook worden gesprongen.

Geek Trivia: In computers is slappe ruimte een bijproduct van wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de mappen van mijn computer te verwijderen in Windows 8.1

Windows 8.1 kocht enkele van de meest voorkomende mappen bovenaan het venster Deze pc. Omdat we Windows sinds het begin hebben gebruikt, vinden we dat dit er vreemd uitziet en hebben we geprobeerd het te repareren.

Geek Trivia: wat was de eerste interactieve filmvideogame?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aangepaste beltonen maken voor uw Android-telefoon

Dus je hebt een glimmende nieuwe Android-telefoon. Je hebt de achtergrond veranderd, een hoesje gekocht dat je leuk vindt, je startschermen gerangschikt ... je weet wel, het is van jou gemaakt. Dan belt er iemand. Waarom gebruik je in vredesnaam nog steeds een standaardringtone? Haal dat hier weg - het is tijd om het niet alleen op de jouwe te laten lijken, maar ook te laten klinken als