Geek Trivia: Welke gemeenschappelijke computerkabel is vernoemd naar een ontkrachte wetenschappelijke theorie?

Token Ring Thunderbolt Firewire Ethernet

geek-trivia-welke-veelvoorkomende-computerkabel-is-genoemd-naar-een-ontmaskerde-wetenschappelijke-theorie foto 2
Antwoord: Ethernet

Het alomtegenwoordige netwerkbekabelingssysteem, Ethernet, ontleent zijn naam aan de 19e-eeuwse wetenschappelijke theorie van lichtgevende ether. Lang vóór Einsteins algemene relativiteitstheorie en kwantumtheorie, was het model waarop wetenschappers de transmissie van licht door de ruimte begrepen, dat van lichtgevende ether - een enorme soep van kleine deeltjes waardoor licht en andere golven konden bewegen. Eeuwenlang bleef het idee bestaan ​​als de enige verklaring voor hoe licht van de zon de aarde kon bereiken.In de jaren zeventig, lang nadat de theorie was ontkracht, namen de makers van de Ethernet-kabel de term al vroeg in het ontwerpproces over. Aangezien Ethernet werd gezien als een fysiek netwerk dat een communicatiewolk tussen computers creëerde, was het een beetje een gek idee om het bekabelingssysteem Ethernet te noemen, nadat de etherfysici eerder hadden aangenomen dat het een wolk van deeltjes was die de overdracht van deeltjes door de ruimte mogelijk maakte.

Meer verhalen

Rol je eigen hologram met DIY Holography Kit

Als je op zoek bent naar een doe-het-zelf-project met een thema uit de jaren 80, dan is deze 'creëer je eigen hologram'-kit jouw ticket naar 3D-grootsheid.

Wat is Cybermaandag? [Infografische]

Bijna iedereen kent Black Friday, de massale winkeldag direct na Thanksgiving, maar Cyber ​​Monday is een recente uitvinding. Bekijk deze infographic voor het dieptepunt.

Week in Geek: Google versterkt codering op Gmail en andere services

De WIG-editie van deze week staat vol met nieuwslinks, zoals Google's werk aan het versterken van de codering voor zijn diensten, Mozilla's vooruitgang met stille updates, het verijdelen van een hackaanval op mobiele accounts door AT&T, een weggeefwedstrijd voor LastPass Pro-abonnementen en meer.

10 snelle tips om het meeste uit Microsoft Office te halen

We hebben enkele handige tips en trucs gepubliceerd om het meeste uit Office 2010 en 2007 te halen. Dit artikel bevat 10 van de beste tips en trucs die we hebben behandeld.

Desktop Fun: Rainy Days Wallpaper Collection Series 2

Eerder dit jaar brachten we je een prachtige regenachtige dagcollectie die de regen omarmde terwijl deze naar beneden viel. Tegenwoordig richt onze collectie zich op de weelderige regendruppels die overblijven als het is gestopt met regenen. Laat je bureaublad net zo fris aanvoelen als de dag dat het nieuw was met onze Rainy Days Series 2 Wallpaper

Friday Fun: The Rise of Atlantis

De beste dag van de werkweek is eindelijk aangebroken, dus neem een ​​paar minuten de tijd om plezier te hebben terwijl je wacht om naar huis te gaan. In de game van deze week ga je op campagne door oude mediterrane regio's om meerdere artefacten te verwerven in een zoektocht naar succes.

Vergeet Black Friday: vandaag is het update van de browserdag van je ouders

Hopelijk leest u dit niet na een lange nacht in de kou te hebben gezeten, vechtend met andere mensen om een ​​apparaat te kopen dat over een maand verouderd is. In plaats van te winkelen, is het tijd om minder slechte browsers cadeau te doen.

Hoe u een vakantiebericht kunt maken voor (bijna) elk e-mailaccount

Als u de stad uit gaat, kunt u een notitie in uw e-mail plaatsen om mensen te laten weten waar ze contact met u kunnen opnemen. Of gewoon om ze te laten weten dat ze contact moeten opnemen met iemand anders terwijl je weg bent. Hier leest u hoe u een vakantie-responder instelt voor (bijna) elk e-mailaccount.

Uit de doos met tips: strips op de iPad, de Power Bar van Android en het beperken van Spotlight-zoeken op de iPad

Een keer per week dumpen we onze tipsbox en delen we enkele van de geweldige door lezers ingezonden tips met u. Deze week kijken we naar het lezen van strips op de iPad, snelle toegang via de Android Power Bar en het beperken van het zoeken naar spotlights op de iPad.

Een directoryvermelding afdrukken of opslaan in een bestand

Het afdrukken van een directorylijst is iets dat u misschien niet vaak doet, maar wanneer u een lijst van een directory met veel bestanden erin moet afdrukken, typt u liever niet handmatig de bestandsnamen.