Geek Trivia: Welke frisdrank zat oorspronkelijk vol met een natuurlijk stemmingsstabiliserend medicijn?

Coca-Cola 7Up Dr Pepper Pepsi-Cola

geek-trivia-wat-frisdrank-oorspronkelijk-verpakt-met-een-natuurlijk-gemoedsstabiliserend-drug foto 2
Antwoord: 7Up

Als u een fles met de originele 7Up-formulering kocht, kreeg u een kleine dosis lithium-specifiek geïoniseerd lithium, zoals het soort dat in de psychiatrische zorg wordt gebruikt om de stemming te stabiliseren van patiënten die lijden aan een bipolaire stoornis, manie of depressie. Oorspronkelijk heette het, transparanter, Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda, de toevoeging van lithium werd als een solide verkoopargument voor het merk beschouwd - wie zou tenslotte niet bij elke fles een stemmingsboost willen?Ging de maker van 7Up, Charles Leiper Grigg, op pad om mensen medicijnen te geven? In feite is de opname van lithium in zijn drankje een bijwerking van waar hij zijn winkel oprichtte. Bepaalde locaties over de hele wereld hebben bronnen met natuurlijk lithiumrijk water, bekend als Lithia Water. Toen hij het lithium ontdekte in de St. Louis-waterbron waaruit hij putte, was het niet meer dan normaal om ervoor te zorgen dat het publiek wist dat zijn product de stemmingsverhogende drug bevatte en dat de Lithiated aan de naam van de frisdrank werd toegevoegd.

Bonus Trivia: Hoewel er geen officieel oorsprongsverhaal is voor de naam 7Up (de huidige holding beweert dat het verwijst naar de oorspronkelijke 7 ingrediënten), is een van de apocriefe verhalen dat de 7 in de naam een ​​knipoog was naar het atoomgewicht van Lithium (vanaf 6,94 afgerond op een geheel getal).

Meer verhalen

Snel een lijst met afbeeldingen converteren naar een PDF-bestand

We konden geen goed scenario bedenken waarom je dit zou willen doen, maar als je een lijst met afbeeldingen naar een enkel PDF-bestand wilt converteren, kun je dat doen met een enkele opdracht. Tenminste, op Linux of Mac. Als u Windows gebruikt, moet u Cygwin installeren met het Imagemagick-pakket, of de Windows

Week in Geek: Facebook-gebruikers onthullen meer informatie dan gerealiseerd via 'Likes'

De editie van WIG van deze week staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Dropbox heeft de populaire e-mailapp Mailbox gekocht, de meeste pc-beveiligingsproblemen zijn het gevolg van niet-gepatchte Windows-apps van derden, Google Now is begonnen aan te komen in Chrome-Chrome OS , en meer.

Geek Trivia: Welke vorm van snackvoedsel is gemodelleerd met behulp van supercomputers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek School: Windows 7 leren - Windows Firewall

Kom en doe mee terwijl we de wereld veiliger maken met behulp van onze Windows Firewall in deze editie van Geek School.

Geek Trivia: Astronauten gebruiken wat in hun helmen om hun neus te krabben?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Toepassingen die u privé wilt houden, verbergen en beveiligen met een wachtwoord

Als u in Windows veel programma's tegelijk opent, kan uw bureaublad behoorlijk chaotisch en rommelig worden. Een van die vele vensters kan privégegevens weergeven en het is gemakkelijk om het uit het oog te verliezen en het per ongeluk zichtbaar te laten.

APK-bestanden (Android-apps) downloaden van Google Play

Installeer een app van Google Play en hoewel het installatieprogramma de vorm aanneemt van APK-bestanden, krijgt u nooit de mogelijkheid om het bestand rechtstreeks te downloaden. Met de APK Downloader-extensie voor Chrome kun je elke APK downloaden die je nodig hebt, zodat je deze als back-up hebt.

Geek School: Windows 7 leren - Draadloos netwerken

In de laatste twee artikelen hebben we gekeken hoe u uw pc kunt voorbereiden op netwerktoegang. In deze aflevering gaan we kijken naar de draadloze netwerkconfiguratie.

Wat is het verschil tussen het Locahost en het lokale IP-adres?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

Geek Trivia: een militaire aanval op een Koreaans vliegtuig waartoe het publiek toegang kreeg?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!