Geek Trivia: Welke film had eerst een volledig door de computer gegenereerd personage?

Kijker Tron Superman Young Sherlock Holmes

geek-trivia-welke-film-eerst-een-volledig-computergegenereerd-karakter foto 2
Antwoord: Jonge Sherlock Holmes

Voorafgaand aan de release van Young Sherlock Holmes in 1985 waren er veel opmerkelijke primeurs op het gebied van computergraphics en het maken van films, maar geen daarvan had betrekking op een volledig door de computer gegenereerd personage.Star Wars (1977) was de eerste film die 3D wire-frame graphics gebruikte toen de Jedi-jagers werden geïnformeerd over de loopgraafaanval. Superman (1978) was de eerste film met een door de computer gegenereerde titelreeks. Alien (1979) gebruikte raster wire-frame modellen op de navigatiemonitoren in de landingsvolgorde. Looker, een film uit 1981 gebaseerd op een roman van Michael Crichton, kwam dichter bij een volledig CGI-personage met een computergerenderd menselijk model gebaseerd op actrice Susan Dey.

Het was echter pas bij Young Sherlock Holmes dat we een volledig computergegenereerd filmpersonage vinden. Het personage, informeel bekend als The Stained Glass Knight, is een fotorealistische weergave van een gebrandschilderd glasverschijning. In zijn scène springt de ridder van een glas-in-loodraam om een ​​priester te terroriseren en hem uit de kerk te verdrijven (en tot zijn dood onder de wielen van een passerend rijtuig). De scène duurt minder dan 30 seconden, maar het duurde een volle zes maanden om te renderen.

Meer verhalen

15 manieren om $ 1 miljoen te besparen voordat je 50 bent

Bekijk deze eenvoudige manieren om u te helpen sparen voor de toekomst.

SpaceX-ingenieurs hebben hun exploderende raketmysterie opgelost

De lanceringen van Falcon 9 kunnen medio december worden hervat.

10 geweldige technische cadeaus voor de feestdagen voor mannen

Laat ons je begeleiden bij je zoektocht om het perfecte technische cadeau voor hem te vinden.

Bladeren vanaf de Linux-terminal met W3M

W3M is een terminalwebbrowser voor Linux. Het heeft een paar trucjes in petto, waaronder ondersteuning voor afbeeldingen, tabbladen, tabellen, frames en andere functies die gewoonlijk niet worden meegeleverd met terminalwebbrowsers.

Week in Geek: Google stopt Picnik en 5 andere services

Onze nieuwste editie van WIG staat vol met nieuwslinks over onderwerpen als de wachtwoordhack van webhostingservice DreamHost, de poging tot chantage van Facebook-gebruikers door een bot (trojan), de broncode ter waarde van $ 9,5 miljoen die is gestolen van de NY Federal Reservebank en meer.

De beste wachtwoordtips om uw accounts veilig te houden

Met alle online accounts die we allemaal hebben, is het gemakkelijk om lui te worden en hetzelfde wachtwoord te gaan gebruiken voor meerdere websites, services en accounts, uit angst om een ​​belangrijk wachtwoord te vergeten. Dit kan echter uw privégegevens in gevaar brengen.

Desktop Fun: Video Game Remakes door Orioto Wallpaper Collection Series 1

Als je een verzamelaar bent van videogame-wallpapers, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Orioto en de fantastische game-wallpapers die hij maakt. Dus vandaag hebben we een echte traktatie voor jou en je desktop met de eerste in onze serie Video Game Remakes Wallpaper-collecties van Orioto.

Geek Trivia: wat was de eerste sciencefictionfilm die in de ruimte werd opgenomen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: hoe en waarom je je apparaten jailbreakt

Eerder deze week hebben we je gevraagd de redenen te delen waarom je je apparaten hebt gejailbreakt en de tools die je hebt gebruikt. Nu zijn we terug met een verzameling geweldige reacties van lezers.

Meldingsbeheer Stroomlijnt het wijzigen van uw e-mailmeldingen

Je krijgt allerlei meldingen van verschillende diensten - Facebook, Twitter, YouTube - en je komt er nooit aan toe om ze aan te passen. Notification Control is een webdashboard met directe links naar 14 populaire services, zodat u...