Geek Trivia: Welke film uit de jaren 80 werd bekritiseerd als een langspeelfilm?

The Great Muppet Caper The Brave Little Toaster The Goonies The Wizard

geek-trivia-welke film uit de jaren 80-bekritiseerd werd als-een-functielengte-commerciële foto 2

Antwoord: De TovenaarThe Wizard was een film uit 1989 over het leven van drie kinderen: Jimmy (een autistische jongen gespeeld door Luke Edwards), Corey (Jimmy's broer, gespeeld door Fred Savage) en Haley (gespeeld door Jenny Lewis). De plot draait om Corey die zijn broer Jimmy bevrijdt uit een institutioneel huis waar hij is geplaatst en hun zoektocht om te liften naar Californië om te bewijzen, via Jimmy's savant-achtige videogamevaardigheden, dat hij een talent heeft en buitenshuis kan functioneren .

Wanneer alleen de plot omlijst is, klinkt de film als een mooie hartverwarmende film, maar dat weerhield critici er destijds niet van om de film als een uitgebreide commercial te pannen. Roger Ebert noemde het een cynische exploitatiefilm met veel commerciële stekkers. Hoeveel commerciële stekkers? Het videogametoernooi in de film is volledig Nintendo-georiënteerd. De antagonist in de film draagt ​​een Nintendo Power Glove die wordt gebruikt om te laten zien hoe geavanceerd een gamer hij is. De film biedt schermtijd voor maar liefst zeventien Nintendo-videogames, waaronder: Castlevania II: Simon's Quest, Contra, Double Dragon, Mega Man 2, Metroid, Ninja Gaiden, Rad Racer, Super Mario Bros. 2 & 3 en Zelda II: The Avontuur van Link; het was een echte who's-who van populaire Nintendo-titels.

Over het algemeen concurreert het aantal videogames en videogameaccessoires in de film praktisch met de acteurs zelf voor schermtijd; gezien dat, is het geen wonder dat critici en ouders de film als niet meer dan een Nintendo-commercial zagen.

Afbeelding met dank aan Universal Pictures.

Meer verhalen

Wat is het verschil tussen Usenet en internet?

Als je er niet bekend mee bent, zou je Usenet kunnen zien als een heel ander ‘netwerk’ dan internet, maar zijn het twee volledig gescheiden entiteiten of zijn ze ‘met elkaar verbonden’? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op die vraag.

Geek Trivia: In de jaren 1920 hebben Amerikanen de economie van Ecuador gered door miljoenen te consumeren?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Windows XP-versie van Microsoft Security Essentials wordt stopgezet

Nu de deadline voor het einde van de levensduur van Windows XP steeds dichterbij komt, heeft Microsoft een nieuwe stap voorwaarts gezet door de ondersteuning van het verouderde besturingssysteem af te schaffen. Vanaf 8 april wordt ook de Windows XP-versie van Microsoft Security Essentials stopgezet, samen met ondersteuning voor XP.

Niet-Steam-spellen toevoegen aan Steam en aangepaste pictogrammen toepassen

De gamebeheerclient van Steam is erg gestroomlijnd als je alleen door Steam gekochte games gebruikt, maar het moet een beetje worden aangepast als je niet-Steam-games aan het opstartprogramma toevoegt. Lees verder terwijl we je laten zien hoe je een game, applicatie of emulator aan Steam kunt toevoegen met aangepaste pictogrammen en illustraties.

Hoe u van taak kunt wisselen op het startscherm in Windows 8.1

Het Start- of Modern-scherm heeft geen taakbalk, dus als u moderne apps uitvoert, kunt u niet meer zien welke apps actief zijn. Er zijn een paar manieren om te controleren welke moderne apps actief zijn en om te schakelen tussen alle actieve apps.

Dual Boot Windows en SteamOS

Valve's SteamOS is een besturingssysteem voor gaming in de woonkamer op basis van desktop Linux. Het is momenteel in bèta, maar je kunt het zelf op bijna elke computer installeren dankzij Ye Olde SteamOSe, een wijziging van het SteamOS-installatieprogramma.

Geek Trivia: wat gebruiken dolfijnen als een recreatieve drug?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de startknop in Windows 8.1 te verbergen (waarom? We weten het niet)

Windows 8 heeft berucht de Start-knop verwijderd, en toen bracht Windows 8.1 die knop terug - maar misschien ben jij het soort persoon dat eraan gewend raakte dat het weg was. Dus nu kun je het weer verwijderen.

Hoe het computerpictogram op het Windows 8.1-bureaublad weer te geven?

Het computerpictogram dat u gewend bent in Windows 7, Vista en XP is nu niet beschikbaar op het bureaublad in Windows 8.1. Helemaal weg is het echter niet. Er is een gemakkelijke manier om het terug te brengen.

De AORUS X7-gaminglaptop heeft dubbele GPU's, is minder dan een inch dik

We hadden geen idee dat een bedrijf zoveel kracht in een echt slanke laptop kon stoppen, maar ze zijn erin geslaagd - met dubbele NVIDIA GTX 765M grafische kaarten, niet minder. 17,3-inch scherm, Intel Core i7, tot 32 GB RAM en dubbele SSD-schijven in een verpakking van 0,9 inch dik. We vermoeden dat de batterij dat niet doet