Geek Trivia: Welke film had een zeer beperkt kleurenpalet in een knipoog naar de oorsprong van het stripboek?

Hellboy Batman The Crow Dick Tracy geek-trivia-welke-film-met-een-zeer-beperkt-kleurenpalet-in-een-knipoog naar-zijn-stripboek-oorsprong foto 2

Antwoord: Dick TracyDe film Dick Tracy uit 1990, gebaseerd op de detectivestrip uit de jaren dertig, bevatte gedenkwaardige karikatuurachtige personages, prachtige decors en gestileerde kostuums die het gevoel van die tijd vingen. Naast al die zorgvuldig geselecteerde pakken, auto's en sets, was er één overkoepelend element dat alles met elkaar verbond, van het ontwerp van de posters voor de film tot de op de set geselecteerde lichtgels: kleur.

Dick Tracy-ster en regisseur Warren Beatty wilde de essentie van de beperkte-kleurendrukmethodes die werden gebruikt voor de strips van de jaren dertig in de moderne bioscoop brengen, zodat de sterke contrasten tussen rood, groen, blauw en geel behouden bleven. Verder heeft hij niet alleen het palet van de film rond die kleuren gefocust, maar de schakeringen van de vier kleuren daarin zijn redelijk consistent gehouden, zodat het rood van een gebouw aan de straat en een geparkeerde auto verderop in de straat (evenals de rode das van de man die uit de auto stapt) hebben allemaal dezelfde tint. Zie hier de afbeelding waarin Beatty's stropdas en het rode licht buiten het kantoor dezelfde levendige roodtint zijn.

Naast de kleurkeuzes kozen ze er ook voor om de kadrering van elke scène strak te beheren en de camera in een statische positie te houden, vrij van panning, alsof de kijker de originele strip leest en de actie paneel voor paneel bekijkt. De resulterende film, rijk aan kleuren en scènes met hoog contrast in combinatie met de statische scènekaders, bood een gedenkwaardige kijkervaring die atypisch was voor wat het publiek van de dag gewend was.

Afbeelding met dank aan Buena Vista Pictures.

Meer verhalen

Hoe overleef je de zombie-apocalyps met je iPhone?

Er breekt ergens diep onder de grond een virus uit een laboratorium, de samenleving vervalt in chaos, en nu snakken de Jones' van verderop in de straat naar hersens alsof hun leven ervan afhangt. Dus waar zal je zijn met de zombie-uitbraak? En wie wist dat je smartphone misschien wel het enige hulpmiddel was dat je kon

Hebben USB 3.0-verbindingen USB 3.0-kabels nodig?

Als de wereld van USB 3.0 nieuw voor u is, heeft u wellicht veel vragen over de kabels die u kunt en/of moet gebruiken met USB 3.0-apparaten. Met dat in gedachten helpt de SuperUser Q&A-post van vandaag een nieuwsgierige lezer om de ins en outs van USB 3.0 te leren.

Geek Trivia: Incubators voor baby's, nu een hoofdbestanddeel van vroegtijdige zorg voor baby's, werden waar ontwikkeld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nest Thermostat: 5 tips en trucs die je misschien nog niet kende

Inmiddels heeft vrijwel iedereen met een internetverbinding gehoord van het digitale Nest-thermostaatsysteem. Maar wist je dat het een heleboel coole functies heeft die op bijna elk apparaat in je huis passen?

Hoe u geheimen beter kunt organiseren met Keepass Password Manager

De internetdiensten van tegenwoordig zijn sterk afhankelijk van op tekst gebaseerde wachtwoorden voor gebruikersauthenticatie. De alomtegenwoordigheid van deze diensten in combinatie met de moeilijkheid om grote aantallen en symbolen van veilige wachtwoorden te onthouden, verleiden gebruikers om eenvoudige, gemakkelijk te raden wachtwoorden op meerdere websites te hergebruiken, waardoor hun

Hoe u Word kunt dwingen om gebruikers te vragen een document te openen als alleen-lezen

Als u een document deelt en u wilt voorkomen dat er wijzigingen in worden aangebracht, kunt u Word dwingen om de gebruiker te vragen het document te openen als alleen-lezen wanneer ze het bestand openen. We laten u zien hoe u deze instelling kunt inschakelen.

Hoe u uw persoonlijke financiën beheert met deze handige apps en websites

Uw maandelijkse financiën onder controle houden (geen woordspeling bedoeld) is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Met rekeningen die elke maand variëren, verrassingsuitgaven die op het slechtst mogelijke moment opduiken, en boodschappen die met elk seizoen groter lijken te worden, vragend om een ​​beetje hulp van uw

11 tips en trucs voor Microsoft Edge op Windows 10

Windows 10 bevat Microsoft Edge, dat Internet Explorer als standaardbrowser vervangt. De interface van Edge is helemaal opnieuw geschreven en werpt de oude interface van Internet Explorer en al die rommel weg.

Hoe de toetsenbordgeluiden op iPhone of iPad uit te schakelen

Na het testen van de nieuwe iOS 9-bèta, was het eerste dat ons opviel hoe vervelend de toetsenbordgeluiden kunnen zijn na ongeveer 32 seconden typen. Gelukkig is het supereenvoudig om ze uit te schakelen - zo gemakkelijk zelfs dat we er waarschijnlijk geen artikel over hoeven te schrijven.

4 manieren om het scherm van uw laptop of desktop op uw tv te bekijken

Het weergeven van uw laptop of desktop-pc op uw tv is eigenlijk vrij eenvoudig, ervan uitgaande dat u weet wat u doet. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zowel bedraad als draadloos.