Geek Trivia: welke sierfunctie hielden 18e-eeuwse Engelse aristocraten op hun landgoederen?

Jesters Glass Dragons Hermits Bakeries

geek-trivia-wat-sierfunctie-deed-18e-eeuwse-engelse-aristocraten-houden-op-hun-landgoed foto 2

Antwoord: KluizenaarsGedurende een korte periode in de 19e eeuw was er een nogal bizarre en kortstondige rage die door rijke aristocratische huishoudens raasde: het houden van een kluizenaar. Dat lees je goed; een tijdlang was het in Engelse huishoudens van de hogere klasse erg in de mode om op het terrein van hun landgoederen een hermitage te laten bouwen en er een man in dienst te nemen als kluizenaar om erin te wonen.

Deze kluizenaar werd goed betaald, kreeg kost en inwoning, en het was zijn hele taak om door het landgoed te dwalen en, nou ja, een zo excentrieke kluizenaar te zijn als hij maar kon opbrengen. Dat was de enige echte taak van de kluizenaar: de heer des huizes en zijn gasten een soort excentriek vermaak bieden.

Sterker nog, voor een man die veel tijd voor zichzelf wilde hebben zonder het zwoegen van arbeid of industrie, was het vinden van een optreden als sierkluizenaar een droombaan. Veel van de aristocraten die dergelijke kluizenaars- en sierkluizenaars installeerden, hielden ze jarenlang aan en lieten de kluizenaars aan hun lot over nadat de eerste nieuwigheid eraf was. We weten niets over u, maar het verzamelen van een behoorlijk salaris voor het leven op het terrein van een enorm Engels landgoed met niets anders te doen dan mediteren, dwalen en boeken lezen, klinkt als een behoorlijk geweldige manier om van een jong pensioen te genieten.

Meer verhalen

Hoe slagen NTP-servers erin om zo nauwkeurig te blijven?

Velen van ons hebben af ​​en toe problemen gehad met het behouden van nauwkeurige tijdinstellingen op onze computers en andere apparaten, maar een snelle synchronisatie met een NTP-server maakt alles weer goed. Maar als onze eigen apparaten aan nauwkeurigheid kunnen inboeten, hoe slagen NTP-servers er dan in om zo nauwkeurig te blijven?

Geek Trivia: welke sport bevat niet langer het onderdeel waarnaar het letterlijk is vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Netwerkbeveiliging: rampen voorkomen met gebruikersaccountbeheer

In deze tweede les in onze How-To Geek School over het beveiligen van de Windows-apparaten in uw netwerk, zullen we het hebben over Gebruikersaccountbeheer (UAC). Gebruikers komen deze functie elke keer tegen als ze desktop-applicaties in Windows moeten installeren, wanneer sommige applicaties beheerdersrechten nodig hebben in

Screenshot Tour: Ubuntu Touch 14.04 op een Nexus 7

Ubuntu 14.04 LTS zal volgens Canonical de basis vormen van de eerste commercieel verkrijgbare Ubuntu-tablets. We hebben Ubuntu Touch 14.04 op onze eigen hardware geïnstalleerd om te zien hoe die tablets eruit zullen zien.

Geek Trivia: het Bluetooth-communicatieprotocol is vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Netwerkbeveiliging: gebruikersaccounts en wachtwoorden beveiligen in Windows

Deze How-To Geek School-les is bedoeld voor mensen die meer willen leren over beveiliging bij het gebruik van Windows-besturingssystemen. Je leert veel principes die je zullen helpen een veiligere computerervaring te hebben en je krijgt de kans om alle belangrijke beveiligingstools en -functies te gebruiken die

Geek Trivia: Onderzoekers die trends op het gebied van sociale media analyseren, hebben verklaard welke dag van de week het meest deprimerend is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Welke frisdrank drinkt Marty McFly in Back to the Future?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Welke edelsteen was oorspronkelijk, maar niet langer, als kostbaar beschouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe Connected Standby werkt (of waarom de batterij van uw Windows 8 pc zo snel leegloopt)

Dit is de poging van Microsoft om Windows 8 en 8.1 de altijd-aan-status te geven die mensen krijgen van iPads, Android-tablets en smartphones. Een pc met Connected Standby kan geen andere energiebeheerstatussen gebruiken, zoals slaap- en sluimerstand.