Geek Trivia: Welke cartoonist bedacht de naam voor Stegosaurus Tail Spikes?

Gary Larson Charles Schultz Bill Watterson Bill Ward

geek-trivia-die-cartoonist-de-naam-voor-stegosaurus-staart-spikes-bedacht-foto 2
Antwoord: Gary Larson

Gary Larson, de geliefde cartoonist achter de eigenzinnige cartoon met één paneel The Farside, is populair in geeky en wetenschappelijke kringen. Zo populair zelfs dat grappen en verwijzingen uit zijn collecties vaak hun weg vinden naar wetenschappelijk jargon en discours.Een voorbeeld van deze trend komt van een panel uit 1982 dat hij schreef waarin een holbewonerprofessor een lezing geeft aan zijn holbewonerleerlingen over de gevaren van de staart van de Stegosaurus, waarin hij uitlegt dat dit einde de Thagomizer wordt genoemd, naar wijlen Thag Simmons. De term werd opgepikt door Ken Carpenter, een paleontoloog van het Denver Museum of Nature and Science, die het in lezingen begon te gebruiken.

Sindsdien is het de informele maar meest gebruikte naam voor de stekels op de staart van de Stegosaurus en verschijnt het op diagrammen in het Smithsonian Institute, BBC-documentaires en in andere musea en oeuvre - het stevig gecementeerd in het lexicon en arme Thag Simmons vereeuwigen.

Meer verhalen

10 pakketbeheerbewerkingen waarvoor u Synaptic nodig hebt op Ubuntu

Het Ubuntu Software Center is een solide, gebruiksvriendelijke applicatie, maar soms heb je meer kracht nodig. De Synaptic-pakketbeheerder - die voorheen standaard bij Ubuntu werd geleverd - kan veel dingen doen die het Ubuntu Software Center niet kan.

Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen vanaf de opdrachtregel in Linux

Bijna iedereen kan erachter komen hoe ze hun IP-adres kunnen wijzigen met behulp van een interface, maar wist u dat u het IP-adres van uw netwerkkaart kunt instellen met een eenvoudig commando vanaf de opdrachtregel?

Geek Trivia: Welk geliefd zomerspeelgoed is uitgevonden door een raketwetenschapper?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een reis naar de maan [Super Retro klassieke Sci-Fi-video]

Als je van retro-sci-fi-films houdt, dan wil je zeker een kijkje nemen in deze Franse klassieker uit 1902. Deze stomme film duurt slechts 10,5 minuten, maar is zeker de moeite waard om te kijken en zorgt voor een leuke ravotten door de vroege dagen van sciencefiction.

Amerikaanse zomerhittegolf gevisualiseerd

Hoewel het lijkt alsof mensen elke zomer klagen over de hitte, is er deze zomer een basis voor hun klacht. In de afgelopen maand zijn er 4230 dagelijkse hoge temperatuurrecords gevestigd in de continentale Verenigde Staten.

Geek Trivia: welk technologiebedrijf gebruikte ooit 100% van 's werelds cd-productiemogelijkheden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste websites om gratis documentaires te bekijken

Als je een fan bent van documentaires, zijn er veel sites waar je ze gratis kunt bekijken. Het volgende is een lijst met sites die we hebben gevonden, op sommige waarvan je opmerkingen over de films kunt toevoegen en zelfs de films kunt downloaden.

Desktop Fun: Rivieren Wallpaper Collection Series 1

Rivieren spelen een belangrijke rol in ons leven als een bron van transport, hulpbronnen en plaatsen om te genieten van recreatieve activiteiten. Ontspan en laat je gedachten lui langs deze prachtige waterwegen op je bureaublad dwalen met de eerste in onze serie Rivieren Wallpaper-collecties.

10 geweldige indicatorapplets voor Ubuntu's Unity Desktop

Als je Ubuntu een tijdje hebt gebruikt, herinner je je misschien GNOME-applets - pictogrammen die op je paneel zaten en je toegang gaven tot bedieningselementen en informatie. Als u paneel-applets mist, probeer dan indicator-applets van derden te installeren voor Ubuntu's Unity-desktop.

Geek Trivia: Wat was de eerste rover die op een hemellichaam landde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!