Geek Trivia: welke beroemde internetworm leidde tot de eerste federale vervolging van computercriminaliteit?

De Melissa Worm De Morris Worm De ILOVEYOU Worm De Happy 99 Worm

geek-trivia-wat-beroemde-internet-worm-leidde-naar-de-eerste-federale-computercriminaliteit-vervolging foto 2
Antwoord: De Morris Worm

Wat beveiligingskwetsbaarheden en kwaadaardige software betreft, is The Morris Worm ronduit legendarisch. Gemaakt door Robert Tappan Morris terwijl hij een afgestudeerde student was aan de Cornell University, ontketende de worm een ​​perfecte storm op de computerwereld en het leven van Morris.Morris was een computernerd met een stamboom - zijn vader was co-auteur van de UNIX-code en was hoofd computerwetenschapper bij de NSA - en een talent voor het verkennen van computersystemen. In 1988 veranderde Morris van simpelweg een veelbelovende jonge afgestudeerde student in de auteur van een onbedoeld destructieve computerworm. Morris houdt vol dat hij de worm niet heeft gemaakt om problemen te veroorzaken, maar dat hij bedoeld was om de grootte van het internet te meten door alle systemen te tellen die het kon bereiken. De worm maakte misbruik van kwetsbaarheden in de UNIX-toepassingen sendmail, finger en rsh/exec. Morris heeft de worm uit een computerlab van het MIT vrijgegeven om te voorkomen dat hij onnodige aandacht op zichzelf en de Cornell University vestigt.

De worm had, wat zou blijken te zijn, een kritieke fout. Machines konden meerdere keren besmet raken, wat leidde tot een soort spiegelzaal-effect. Toen de worm eenmaal in het wild was, verspreidde hij zich snel, waarbij hij vaak dezelfde machines steeds weer opnieuw infecteerde. In wezen was de Morris Worm de eerste, zij het toevallige, denial-of-service-aanval, aangezien de enorme hoeveelheid herinfecties en netwerkverkeer duizenden machines op de knieën brachten. De infectie was ongekend en liet veel systeembeheerders worstelen om hun systemen online te houden (meestal met weinig succes).

De Morris Worm was een enorme wake-up call voor de veiligheidsgemeenschap. De capriolen van een afgestudeerde student hadden een aanzienlijk deel van het internet platgelegd, tientallen miljoenen dollars aan schade aangericht en aangetoond hoe kwetsbaar het ontluikende wereldwijde netwerk eigenlijk was.

Morris' beloning voor het ontketenen van zo'n vuurstorm op internet was een plaats in de geschiedenis als de eerste persoon die vervolgd werd op grond van de Computer Fraud and Abuse Act van 1984. Deze wet is uitgebreid en opgenomen in The Patriot Act, maar in zijn oorspronkelijke vorm werd grotendeels bedoeld om de Amerikaanse federale overheid een middel te bieden om mensen te vervolgen die met federale computers hebben geknoeid. Veel van de computers die Morris kreupel maakte, maakten deel uit van federale instellingen en als zodanig werd hij schuldig bevonden en veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk, 400 uur gemeenschapsdienst en een boete van $ 10.000.

Als je benieuwd bent waar de heer Morris nu is, hij is een vaste aanstellingshoogleraar Elektrotechniek en Computerwetenschappen aan het MIT - het is leuk om te zien dat ze geen wrok koesteren.

Meer verhalen

15 manieren om $ 1 miljoen te besparen voordat je 50 bent

Bekijk deze eenvoudige manieren om u te helpen sparen voor de toekomst.

SpaceX-ingenieurs hebben hun exploderende raketmysterie opgelost

De lanceringen van Falcon 9 kunnen medio december worden hervat.

10 geweldige technische cadeaus voor de feestdagen voor mannen

Laat ons je begeleiden bij je zoektocht om het perfecte technische cadeau voor hem te vinden.

Bladeren vanaf de Linux-terminal met W3M

W3M is een terminalwebbrowser voor Linux. Het heeft een paar trucjes in petto, waaronder ondersteuning voor afbeeldingen, tabbladen, tabellen, frames en andere functies die gewoonlijk niet worden meegeleverd met terminalwebbrowsers.

Week in Geek: Google stopt Picnik en 5 andere services

Onze nieuwste editie van WIG staat vol met nieuwslinks over onderwerpen als de wachtwoordhack van webhostingservice DreamHost, de poging tot chantage van Facebook-gebruikers door een bot (trojan), de broncode ter waarde van $ 9,5 miljoen die is gestolen van de NY Federal Reservebank en meer.

De beste wachtwoordtips om uw accounts veilig te houden

Met alle online accounts die we allemaal hebben, is het gemakkelijk om lui te worden en hetzelfde wachtwoord te gaan gebruiken voor meerdere websites, services en accounts, uit angst om een ​​belangrijk wachtwoord te vergeten. Dit kan echter uw privégegevens in gevaar brengen.

Desktop Fun: Video Game Remakes door Orioto Wallpaper Collection Series 1

Als je een verzamelaar bent van videogame-wallpapers, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Orioto en de fantastische game-wallpapers die hij maakt. Dus vandaag hebben we een echte traktatie voor jou en je desktop met de eerste in onze serie Video Game Remakes Wallpaper-collecties van Orioto.

Geek Trivia: wat was de eerste sciencefictionfilm die in de ruimte werd opgenomen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: hoe en waarom je je apparaten jailbreakt

Eerder deze week hebben we je gevraagd de redenen te delen waarom je je apparaten hebt gejailbreakt en de tools die je hebt gebruikt. Nu zijn we terug met een verzameling geweldige reacties van lezers.

Meldingsbeheer Stroomlijnt het wijzigen van uw e-mailmeldingen

Je krijgt allerlei meldingen van verschillende diensten - Facebook, Twitter, YouTube - en je komt er nooit aan toe om ze aan te passen. Notification Control is een webdashboard met directe links naar 14 populaire services, zodat u...