Geek Trivia: Welke acteur portretteerde een komische held die rechtstreeks naar hemzelf was gemodelleerd?

Toby Maguire Samuel L. Jackson Robert Downey Jr. Henry Cavill

Antwoord: Samuel L. JacksonNick Fury, het fictieve personage uit het Marvel-universum gecreëerd door Jack Kirby en Stan Lee, verscheen voor het eerst in 1963 in de strip St. Fury and His Howling Commandos. In de loop der jaren verscheen hij in honderden strips, films en tekenfilms. Ondanks al deze verschijningen was het personage niet gemodelleerd naar een bepaalde acteur of persoonlijkheid, maar een amalgaam van uiterlijk en persoonlijkheidskenmerken.

Toen Nick Fury opnieuw werd opgestart in Marvel's serie The Ultimates uit 2000, veranderde dat allemaal; de herziene Nick Fury leek meer dan een beetje op acteur Samuel L. Jackson. Verder, en met een belangrijke voorafschaduwing in de strip zelf, bespraken de personages zelfs wie ze in een actiefilm zou spelen, waarbij Nick Fury antwoordde dat hij zou worden gespeeld door de heer Samuel L. Jackson, natuurlijk zonder discussie.

Mr. Jackson hoorde pas van het gebruik van zijn beeltenis nadat hij de opnieuw ontworpen Nick Fury in het eerste nummer van The Ultimates had gezien. Vervolgens nam hij contact op met Marvel om een ​​overeenkomst te sluiten dat hij Nick Fury zou spelen in toekomstige films.

Hij verscheen voor het eerst in cameo-vorm in Iron Man uit 2008 en verscheen in een kleine teaserscène na de aftiteling. In 2009 tekende hij een deal met negen foto's met Marvel en verscheen hij in Iron Man 2, Captain America: The First Avenger, The Avengers en andere films in de franchise.

Afbeelding met dank aan Marvel.

Meer verhalen

Nieuw bij Linux? Gebruik Ubuntu niet, je zult Linux Mint waarschijnlijk leuker vinden

Linux-beginners hebben waarschijnlijk veel over Ubuntu gehoord, maar het is niet de enige Linux-distributie. In feite is de standaard Unity-desktop van Ubuntu tegenwoordig nog steeds controversieel onder oude Linux-gebruikers.

Hoe voeg ik een nieuwe rij in Excel in via het toetsenbord?

Als je een toetsenbord-ninja bent, dan haat je het om om welke reden dan ook je handen van het toetsenbord te moeten halen, tenzij er geen andere optie is. De SuperUser Q&A-post van vandaag biedt meerdere manieren om een ​​gefrustreerde lezer te helpen zijn handen op het toetsenbord te houden tijdens het gebruik van Microsoft Excel.

Geek Trivia: Opera heeft ooit een editie van hun browser uitgebracht waardoor MSN.com werd geschreven door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het Launchpad van OS X en hoe werkt het?

Als OS X nieuw voor je is, of zelfs als je dat niet bent en je bent gewoon gewend om alles in het Dock vast te pinnen, heb je je misschien afgevraagd wat Launchpad is, wat het doet en hoe je het moet gebruiken.

Het knipprogramma in Windows gebruiken om screenshots te maken

Er zijn veel tools om schermafbeeldingen te maken in Windows. Het is echter niet nodig om voor dit doel een applicatie van derden te installeren. Met het Knipprogramma, dat in Windows Vista en later wordt meegeleverd, kunt u verschillende soorten schermafbeeldingen maken en deze bewerken en annoteren.

Geek Trivia: Een van 's werelds meest populaire gecultiveerde vruchten, wordt alleen deze vrucht niet aan een boom gekweekt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe oude Facebook-vriendschapsverzoeken te verwijderen

Als je al jaren een Facebook-account hebt, heb je misschien heel wat vriendschapsverzoeken gestuurd toen je je account voor het eerst opende. Niet al die verzoeken werden waarschijnlijk beantwoord. Dat is goed, want u kunt uw lopende verzoeken doornemen en verwijderen.

Vind en geniet sneller van Netflix-content met Flix Plus

Als je veel Netflix kijkt, biedt Flix Plus een echt Zwitsers zakmes van verbeteringen aan de hele browse- en kijkervaring. Lees verder terwijl we de talloze redenen benadrukken waarom het dwaas is om Netflix zonder te kijken.

Hoe JPG-artefacten en lelijke beeldvervorming van foto's te verwijderen

JPG-vervorming, tegels en artefacten kunnen een verder geweldige afbeelding verpesten. Hoewel geen enkele techniek echt kan herstellen en afbeelden, is hier een How-to Geek-tip over het verwijderen en repareren van JPG-vervorming en artefacten in een paar eenvoudige stappen.

Raak niet buitengesloten bij het gebruik van twee-factorenauthenticatie: 5 herstelmethoden om in te stellen

Twee-factor-authenticatie beveiligt uw accounts met een extra authenticatiemethode, vaak een in de tijd beperkte code die wordt gegenereerd door een mobiele app. Maar wat gebeurt er als u uw telefoon verliest of reset en de codes niet kunt genereren?