Geek Trivia: welk tv-programma introduceerde voor het eerst virtual reality als een plotapparaat?

Red Dwarf Doctor Who The Tribe Star Trek: The Next Generation

geek-trivia-wat-tv-show-eerste-geïntroduceerde-virtual-reality-als-een-plot-apparaat foto 2
Antwoord: Doctor Who

Hoewel het idee van virtual reality als alternatief voor onze realiteit tegenwoordig een veel voorkomende stijlfiguur is in films en televisieshows, werd het decennia geleden minder vaak gebruikt en verscheen het pas in 1976 op televisie.In de Dr. Who-verhaallijn van 1976 introduceerden de schrijvers van The Deadly Assassin een droomachtige en door de computer gegenereerde alternatieve realiteit die bekend staat als, in een nogal sappig stukje voorafschaduwing, The Matrix. Binnen de verhaallijn is The Matrix een enorm elektronisch neuraal netwerk dat je denkpatronen omzet in realiteit.

Alles in The Matrix is ​​een illusie die deels door je geest is gecreëerd en deels door de computers die het netwerk besturen. Hoewel je niet fysiek in The Matrix bent, sterf je in het echte leven als je sterft binnen de illusies die daardoor worden gecreëerd.

In een ander interessant stukje dat de plot van toekomstige op virtual reality gebaseerde verhalen voorschaduwde, ontdekken de vijanden van de Doctor dat ze hem niet kunnen verslaan in de virtuele omgeving, dus sturen ze iemand om hem te doden terwijl hij is aangesloten op The Matrix.

Een beetje bonustrivia: de Deadly Assassin-serie is de enige klassieke Doctor Who-serie waar de Doctor geen reisgenoot heeft. Scriptschrijvers hebben opgemerkt dat het erg moeilijk was om de scripts voor die verhaallijn te schrijven, omdat de dokter geen metgezel had om zijn gedachten en plannen mee te delen.

Meer verhalen

Geek Trivia: Waar bevindt het oudste planetarium ter wereld zich?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Student bouwt real-life portal-torentje [Video]

Wat is het perfecte afstudeerproject voor een klas Advanced Mechatronics? Een functionerende en bewapende Portal-toren natuurlijk.

Onderzoekers bewijzen dat hoeden van tinfolie de ontvankelijkheid voor signalen van de overheid vergroten

Ken je het oude stukje over aluminiumfolie op je hoofd doen om de signalen van de overheid uit je hoofd te houden? Het blijkt dat je hoofd in aluminiumfolie bekleden het tegenovergestelde effect heeft.

Beginner: elk programma in Windows starten met een sneltoets

Het toewijzen van sneltoetsen om programma's in Windows te starten is waarschijnlijk een van de oudste geek-trucs in het boek, maar op echte geek-manier laten we u zien hoe u dit in Windows 8 moet doen.

Anoniem browsen met Tor

Alles wat u online doet, is te herleiden tot uw IP-adres. Zelfs als u gecodeerde websites bezoekt, kunnen netwerken de websites zien die u bezoekt - en de websites zelf weten uw IP-adres. Gebruik het Tor-netwerk om anoniem te browsen.

Vraag het aan HTG: een onzichtbare harde schijf formatteren, standaardapps in Android wijzigen en wat te doen met een nieuwe Kindle Fire

Een keer per week ronden we enkele e-mails van lezers af die we hebben beantwoord en delen we de oplossingen met iedereen; deze week bekijken we hoe je kunt formatteren en installeren op een schijf die het Windows-installatieprogramma niet ziet, de standaard voor een Android-app wijzigen en enkele tips om aan de slag te gaan voor de Kindle Fire.

Voeg Afsluiten en opnieuw opstarten toe aan het Windows 8 Win+X-menu

Het afsluiten en opnieuw opstarten van uw computer zou beide gemakkelijke taken moeten zijn, toch? Welnu, in Windows 8 zijn deze taken niet eenvoudig. Er zijn echter eenvoudigere manieren om uw Windows 8-computer af te sluiten en opnieuw op te starten.

Geek Trivia: Auto-Tune, een veelgebruikte muziekprocessor, is oorspronkelijk gemaakt voor welk doel?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De aarde vanuit de ruimte: een kijkje in onze planeet met 121 megapixels [Video]

Deze prachtige video is gemaakt met behulp van 121 megapixel-afbeeldingen van het aardoppervlak - tot nu toe afbeeldingen met de hoogste resolutie die beschikbaar zijn.

Hoe lijntoonkunst te maken (zoals op geld) met Photoshop en zonder filters

Printers gebruiken lijntinten al lang voordat er digitale kunst bestond om rijk ogende afbeeldingen te maken. Vandaag gebruiken we Photoshop-trucs (zonder filters) om van een gewone foto een ouderwets kunstwerk in lijntoonstijl te maken.