Geek Trivia: welk populair sci-fi-boek begon als een radioshow?

I, Robot Ender's Game Dune The Hitchhiker's Guide to the Galaxy geek-trivia-wat-populair-scifi-boek-begon-het-leven-als-een-radioshow foto 2

Antwoord: The Hitchhiker's Guide to the GalaxyHoewel veel fans kennis hebben gemaakt met Douglas Adams' prachtige The Hitchhiker's Guide to the Galaxy-universum via de zeer populaire roman (en zijn ook populaire vervolgen zoals So Long en Thanks for All the Fish), was de roman in feite niet de eerste incarnatie van de serie.

Voorafgaand aan de publicatie van de roman in 1979, was het universum van de lifter eigenlijk de enige provincie van een zeer goed ontvangen radioserie die in 1978 op het Britse radiostation BBC Radio 4 werd uitgebracht. Het werd dat voorjaar uitgezonden in een reeks van zes segmenten van 30 minuten die ondanks de late zendtijd enorm populair bleek te zijn bij de luisteraars. Het was zelfs zo populair dat een tweede reeks van zes segmenten werd besteld voor het herfstschema (hoewel niet alle segmenten dat jaar werden uitgezonden).

Dat werd op zijn beurt zo goed ontvangen dat de eerste en tweede reeks, bekend als Primary Phase en Secondary Phase, werden aangepast voor het podium en in de lente en zomer van 1979 als een toneelshow werden uitgevoerd, als een plaat werden uitgebracht en ten slotte in de herfst van 1979 bracht Douglas Adam de nieuwe bewerking van de radioserie in zijn volle glorie uit. De hele franchise van radioshows, toneelshows en romanbewerkingen werd zo goed ontvangen dat hij binnen een paar maanden een nieuwe roman schreef en publiceerde (Het restaurant aan het einde van het heelal). In 1981 voerde de televisiedivisie van de BBC een tv-serie-aanpassing van de radioshow uit.

Jaren later, en nadat Douglas nog een aantal romans in de franchise had geschreven, keerde het universum van de Hitchhiker in 2004 terug naar de radio met een door de BBC gesponsorde serie die een jaar duurde en in veertien extra segmenten werd toegevoegd. In 2005 werd het boek aangepast tot een film die de lijst met media waarin de populaire Sci-Fi-serie was verschenen completeerde: radio, toneel, televisie, print en het witte doek. Dus ongeacht hoe u uw Hitchhiker's Guide to the Galaxy-fix wilt krijgen, u hoeft niet in paniek te raken: u kunt het op de pagina, het podium, het scherm of op het gehoor hebben.

Afbeelding met dank aan de BBC.

Meer verhalen

Eerste ronde van Ubuntu 14.10 Beta-releases zijn nu beschikbaar om te downloaden

Ubuntu 14.10 heeft zojuist de volgende stap gezet in de richting van een definitieve release deze week met de beschikbaarheid van de eerste ronde van bèta's. Er zijn zes reguliere UI-smaken en een alternatieve Kubuntu-desktop-UI-versie beschikbaar om te downloaden, dus pak een stapel lege dvd's en bereid je voor op een testweekend

Hoe kan ik mijn Google Chromecast in een hotelkamer gebruiken?

Als je een klein beetje verslaafd bent geraakt aan je Chromecast (en we nemen het je nauwelijks kwalijk, het is een fantastisch klein apparaat), wil je hem misschien meenemen op pad. Als je naar het huis van een vriend gaat, zou je geen problemen moeten hebben. Als u echter naar een hotel gaat, zijn er tal van valkuilen.

Hoe u kunt voorkomen dat uw computer per ongeluk wakker wordt

Uw pc in de slaapstand zetten is een geweldige manier om energie te besparen en er toch voor te zorgen dat u snel weer aan het werk kunt. Maar wat kunt u doen als uw pc uit zichzelf steeds wakker wordt? Hier leest u hoe u erachter kunt komen waardoor het wakker wordt en hoe u dit kunt voorkomen.

Waarom is de tekstgrootte van de website plotseling groter geworden tijdens het browsen met Google Chrome?

Er zijn maar weinig dingen zo frustrerend als het hebben van een programma-update en plotseling dingen kapot maken die voorheen perfect werkten. Voorbeeld, tekstgrootte van de website met de nieuwste stabiele release van Google Chrome. Is er een eenvoudige oplossing voor het probleem met de tekstgrootte? De SuperUser-post van vandaag komt naar de

Geek Trivia: Welke kleine wezens leven in oude boeken en beschermen ze tegen schade?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zorg ervoor dat een Windows-pc nooit malware krijgt door applicaties op de witte lijst te zetten

Een witte lijst zou een onfeilbare manier moeten zijn om de pc van een familielid te beveiligen. Selecteer een handvol goedgekeurde applicaties en laat ze alleen draaien. Als iemand die de pc gebruikt een ander .exe-bestand downloadt, weigert Windows het uit te voeren.

Geek Trivia: Waar werd de eerste van de iconische Cray-supercomputers geïnstalleerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

64-bits versies van Google Chrome zijn nu beschikbaar in het stabiele kanaal

De 64-bit builds van Chrome hebben zich langzaam maar zeker een weg gebaand door het releasekanaalsysteem van Google en deze week zijn ze eindelijk in het stabiele kanaal beland!

Wanneer u wordt gevraagd om opnieuw op te starten na het verwijderen van software, is afsluiten dan ook goed?

Meestal hoeft u uw computer niet opnieuw op te starten nadat u een programma hebt verwijderd, maar er zijn momenten waarop Windows u vraagt ​​dit voor een bepaald programma te doen. Kan het afsluiten van uw computer net zo goed werken als een volledige herstart? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op een nieuwsgierige

Geek Trivia: de term Jaywalking ontleent zijn naam aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!