Geek Trivia: welk populair kinderspeelgoed is oorspronkelijk gemaakt om structurele problemen op te lossen?

Play-Doh LEGO-blokken De Rubiks kubusopzetsets geek-trivia-wat-populaire-kinderen-en-8217;s-speelgoed-was-oorspronkelijk-gemaakt-om-structurele-problemen op te lossen foto 2

Antwoord: De Rubiks KubusEen van 's werelds meest iconische en best verkochte speelgoed begon zijn leven helemaal niet als speelgoed. Wat we nu kennen als de Rubik's Cube, werd begin jaren 70 gecreëerd door de Hongaarse professor Ernő Rubik terwijl hij werkte op de afdeling Interieurontwerp van de Academie voor Toegepaste Kunsten en Ambachten in Boedapest.

Hij creëerde de kubus als een leermechanisme om zijn studenten te helpen de structurele problemen te bestuderen die inherent zijn aan het creëren van iets met onafhankelijk bewegende delen maar een samenhangend en stabiel centraal mechanisme. Het was nooit zijn bedoeling om een ​​puzzel te maken, laat staan ​​een stuk speelgoed, maar hij realiseerde zich al snel na zijn eerste poging om zijn nieuwe leermiddel in de oorspronkelijke configuratie te herstellen dat hij een duivels moeilijke puzzel had gemaakt.

Rubik vroeg een patent aan en begon de puzzels onder de naam Magic Cube te verkopen in speelgoedwinkels in Hongarije. Het speelgoed bleek behoorlijk populair en tegen het einde van het decennium had Rubik internationaal meer patenten verkregen, de naam veranderd in de Rubik's Cube en begon het speelgoed naar landen over de hele wereld te verzenden. Hoewel het hoogtepunt van de populariteit van de Cube in de jaren tachtig was, is het een goed verkopend stuk speelgoed gebleven met tot nu toe meer dan 350 miljoen verkochte eenheden.

Afbeelding door Lars Karlsson.

Meer verhalen

Geek Trivia: de luidste sirenes ooit gebouwd werden aangedreven door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Futurama Wallpaper-collectie voor je iPhone

Nu er later dit jaar geruchten gaan over een Simpsons-Futurama-crossover, loop je de kans dat je de bemanning van Planet Express meer dan ooit mist. Maar totdat je ze weer in actie kunt zien, bezoek deze bekende vrienden op het scherm van je iPhone met de eerste in onze serie Futurama

Geek Trivia: In 1960 verwarde het NORAD-systeem voor vroegtijdige waarschuwing wat als een grootschalige Sovjet-nucleaire aanval?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De opdrachtprompt openen als beheerder in Windows 8 of 10

Normaal gesproken kan de opdrachtprompt worden geopend als een gewone gebruiker om opdrachten uit te voeren waarvoor geen beheerdersrechten nodig zijn. Als u echter een opdracht moet uitvoeren waarvoor beheerdersrechten zijn vereist, moet u het opdrachtpromptvenster als beheerder openen.

Hoe PHP Source van de terminal te downloaden met Wget

Het downloaden van bestanden van de PHP-mirrors is vervelend, omdat de redirector standaard de naam van de bestandsnaam verandert in alleen mirror. Dus hoe los je dit op? Gelukkig heeft wget een eenvoudig argument dat je kunt gebruiken om het te repareren - en het is handig voor veel scenario's.

Hoe heeft het toevoegen van geheugen de gamingprestaties voor een AMD APU aanzienlijk verbeterd?

Wanneer u de hardware van uw computer opwaardeert, is het een gegeven dat u een prestatieverbetering verwacht, maar soms krijgt u een onverwacht significante toename boven waar u op had gerekend. De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt een verwarde, maar gelukkige gamer te begrijpen hoe hij geluk had toen hij zijn upgrade

Geek Trivia: NASA is gemaakt onder welke Amerikaanse president?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

64-bits versies van Google Chrome nu beschikbaar in het bètaversiekanaal

Google heeft begin juni 64-bits builds van Chrome beschikbaar gemaakt in de Dev- en Canary-kanalen, maar vanaf deze week zijn die 64-bits builds overgestapt naar het Beta-kanaal. Dus als u wachtte op een stabielere versie om te proberen, dan is dit het moment om een ​​kopie van de nieuwe 64-bits versie te pakken

De dikte van de knipperende Windows-toetsenbordcursor wijzigen

Is het je ooit opgevallen dat kleine knipperende lijntje aan het einde van wat je typt? Natuurlijk heb je dat! Maar wist je dat je de lijn donkerder kunt maken als je dat wilt? Het is ook een leuke grap om met je vrienden te rotzooien.

Geek Trivia: wordt er geen Nobelprijs aangeboden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!