Geek Trivia: Welk land heeft het grootste aantal meren?

India Canada Finland De Verenigde Staten

Antwoord: CanadaSommige regio's hebben veel meren (de Amerikaanse staten Minnesota en Michigan zitten bijvoorbeeld vol met meren) en sommige regio's hebben veel ruimte, maar er zijn ook regio's in de wereld die zowel uitgestrekt zijn als vol met meren.

Canada is het op één na grootste land ter wereld (in totaal op de tweede plaats na Rusland) en het heeft een duizelingwekkend aantal meren. Dankzij een geologische geschiedenis die gepaard gaat met intense gletsjeractiviteit in de regio die honderdduizenden meren heeft uitgehold, kan Canada aanspraak maken op naar schatting drie miljoen meren. Meer dan 31.000 van die meren hebben een oppervlakte van meer dan een vierkante mijl, meer dan 500 hebben een oppervlakte van meer dan achtendertig vierkante mijl, en alles bij elkaar genomen is bijna negen procent van het hele land bedekt met zoet water.

Meer verhalen

Geef je ogen een pauze door alles in OS X groter te maken

OS X heeft een uitstekende visuele helderheid en is direct uit de doos behoorlijk vriendelijk voor de ogen. Maar als je moeite hebt om de kleine lettertypen te onderscheiden of gewoon dingen groter wilt maken, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen.

Geek Trivia: welk populair kinderspeelgoed uit de jaren 80 begon als een wenskaartkarakter?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Video's per batch converteren met Handrem

Vul je je telefoon of tablet met dingen om naar te kijken voor een grote reis? Als u dat doet, weet u dat uw apparaat snel vol kan raken. Zou het niet leuk zijn als je batchconversies van je favoriete video's naar de ideale grootte zou kunnen doen?

Waarom geheugenoptimalisaties en RAM-boosters erger zijn dan nutteloos

Veel bedrijven willen u geheugenoptimalisatieprogramma's verkopen, vaak als onderdeel van pc-optimalisatieprogramma's. Deze programma's zijn erger dan nutteloos - ze zullen uw computer niet alleen niet versnellen, maar ook vertragen.

Geek Trivia: De angst voor Halloween staat bekend als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Eenvoudige beltonen maken van videobestanden met Avidemux

Heb je ooit een citaat of stukje dialoog in een film of favoriete tv-show gehoord en zou je willen dat je het als beltoon of melding op je smartphone kon instellen? Dat kan, met de gratis, open-source applicatie Avidemux.

Gmail toevoegen aan de nieuwe Outlook (Office 365) voor Mac OS X

Microsoft heeft zojuist een nieuwe versie van Outlook voor Mac uitgebracht, hoewel deze alleen beschikbaar is voor Office 365-klanten. Aangezien het eerste dat de meeste geeks willen doen, is hun Gmail-account toevoegen, volgen hier de snelle instructies om dat te doen.

Meer details over OneGet, de pakketbeheermanager van Windows 10

We hebben onlangs OneGet ontdekt, een framework voor pakketbeheer dat wordt meegeleverd met PowerShell en Windows 10. We hebben sindsdien veel meer geleerd over OneGet en zijn toekomst.

Hoe u uw computer documenten voor u kunt laten lezen

Sinds het begin van het computertijdperk probeerden mensen hun computers met hen te laten praten. Tegenwoordig is die functionaliteit rechtstreeks in Windows ingebouwd en kan deze eenvoudig worden geactiveerd om documenten voor u terug te lezen.

De beginnershandleiding voor Parallels Desktop 10 voor OS X

Zelfs als u een Mac-gebruiker bent, is de kans groot dat u op een bepaald moment Windows-toepassingen moet gebruiken. Gelukkig zijn er geweldige oplossingen voor virtuele machines om je te helpen dat gemakkelijk te doen.