Geek Trivia: welk jaarlijks evenement begon als een huwelijksreceptie?

Burning Man Mardi Gras Carnaval Oktoberfest

geek-trivia-welke-jaarlijkse-evenement-begon-als-een-bruiloft-receptie foto 2

Antwoord: OktoberfestOktoberfest is een kermis in de Duitse stad München. Hoewel Oktoberfest impliceert dat de festiviteiten in oktober plaatsvinden, begint het plezier eigenlijk eind september en loopt tot de eerste zondag in oktober. De beurs duurt 17-18 dagen (afhankelijk van hoe de data in een bepaald jaar vallen) en biedt livemuziek, spelletjes, traditionele gerechten en natuurlijk bier.

Hoewel het gemakkelijk zou zijn om aan te nemen dat het Oktoberfest een feest is om het feest, is dat maar de helft van het verhaal. Het originele Oktoberfest (lang voordat het zo'n aanduiding had) was eigenlijk een massale huwelijksreceptie georganiseerd door de Duitse koninklijke familie om het huwelijk te vieren van kroonprins Ludwig (die later koning Ludwig I zou worden) en prinses Therese van Saksen-Hildburghausen in 1810 De receptie werd gehouden in enorme tenten die op velden buiten de stad München waren opgesteld en duurde dagen.

Het evenement was zo leuk en zo goed ontvangen door de inwoners van München dat ze het jaar daarop een nog langer feest gaven. Als je eenmaal een traditie hebt opgebouwd met lekker eten en bier, paardenraces en een welkome onderbreking van het werk, blijft deze meestal hangen. Sindsdien genieten Duitsers (en veel gelukkige toeristen) van de voortzetting van een rockende 19e-eeuwse huwelijksreceptie.

Afbeelding met dank aan Penta.

Meer verhalen

Windows-beheerder: Windows-services begrijpen en beheren

In de Geek School-les van vandaag gaan we je leren over Windows-services en hoe je ze kunt beheren met behulp van de ingebouwde hulpprogramma's.

Moet u Internet Explorer-updates installeren, ook al is deze uitgeschakeld?

Internet Explorer heeft in de loop der jaren een beetje een reputatieprobleem gehad en sommige mensen geven er de voorkeur aan dit op hun systemen uit te schakelen. Maar als u het hebt uitgeschakeld, moet u er dan toch beveiligingsupdates voor blijven installeren? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: Voor de Indiase automarkt bouwen autofabrikanten speciaal wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bescherm uw gegevens in de cloud met TrueCrypt

Met nieuws over de NSA, GCHQ, grote bedrijven en iedereen met een internetverbinding die tegenwoordig door uw online gegevens snuffelt, kunt u niet voorzichtig genoeg zijn met het beschermen van de dingen die u in de cloud plaatst. Deze gids zal u vertellen wat u moet doen zodat TrueCrypt uw

Hoe u kunt controleren hoeveel schijfruimte u nog over heeft in Ubuntu 14.10

In Windows kunt u eenvoudig achterhalen hoeveel schijfruimte er nog over is met Windows Verkenner. De totale schijfruimte en hoeveel ruimte er vrij is, wordt weergegeven voor elk apparaat dat op uw machine is aangesloten. Hoe doe je dit echter op een Ubuntu-machine?

Windows-beheerder: het paneel met geavanceerde systeemeigenschappen begrijpen

Het paneel Systeemeigenschappen is een van die dingen die voor altijd in Windows zijn geweest, maar de meeste mensen begrijpen niet hoe het allemaal werkt. De Geek School-les van vandaag legt het uit.

Geek Trivia: welke staat heeft de hoogste dichtheid van tornado-aanrakingen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Lokale menu's inschakelen in Ubuntu

Het globale menu is een functie in Ubuntu die de menubalk voor elke toepassing op de balk bovenaan het scherm plaatst. Als u het Globale menu niet leuk vindt, kunt u de menubalken terugzetten naar de titelbalken van het programma.

Windows Admin: uw pc bewaken met Resource Monitor en Taakbeheer

Het bijhouden van bronnen op uw pc is een van de trotse nerdtradities die waarschijnlijk nooit zal verdwijnen - in plaats daarvan verspreidde het zich naar smartphones en tablets, waarbij hulpprogramma's voor taakbeheer lange tijd enkele van de meest populaire apps waren.

Machtigingen voor individuele websites in alle browsers wijzigen

Webbrowsers krijgen steeds meer functies die websites kunnen gebruiken, en daarmee ook machtigingsopties. Uw webbrowser heeft verschillende machtigingen die u op afzonderlijke websites kunt toepassen en deze op verschillende manieren kunt beperken.