Geek Trivia: welk iconisch sci-fi-personage is vereeuwigd als een grotesk op de Washington National Cathedral?

Doctor Who Godzilla RoboCop Darth Vader geek-trivia-welke-iconische-scifi-karakter-is-vereeuwigd-als-een-grotesk-op-de-washington-nationale-kathedraal foto 2

Antwoord: Darth VaderIn de jaren tachtig onderging de Washington National Cathedral renovaties en uitbreidingen. Als onderdeel van het renovatieproces organiseerde het personeel van de kathedraal een beeldhouwwedstrijd voor kinderen waarbij de tekeningen van de winnaars in steen zouden worden gemaakt en als grotesken zouden dienen op de toen nog in aanbouw zijnde West Towers.

Onder de winnende tekeningen was er een van Christopher Rader die een tekening van de Sci-Fi-schurk Darth Vader had ingediend. Zijn tekening werd eerst in hout weergegeven door Jay Hall Carpenter en vervolgens in steen nagemaakt door Patrick J. Plunkett voordat hij uiteindelijk hoog op de pas voltooide noordwestelijke toren van de kathedraal kwam te rusten.

Als je in Washington D.C. bent en op zoek bent naar Lord Vader, ga dan zeker naar de donkere kant. Letterlijk, dat wil zeggen, aangezien de gelijkenis van Vader met opzet aan de donkerste kant van het gebouw werd geplaatst als een subtiel eerbetoon aan zijn iconische rol.

Bonus Trivia: Hoewel de meeste mensen de sculpturen van hoofden, dieren en mythische wezens die oude gebouwen sieren waterspuwers noemen, zijn de meeste eigenlijk grotesken. Een waterspuwer is een sculptuur die dient als een eindpunt voor de afvoer van het dak (hun open monden zijn regenpijpen die helpen water weg te duwen van het gebouw), terwijl een grotesk gewoon een decoratief wezen is. In die zin zijn alle waterspuwers ook grotesken, maar niet alle grotesken zijn waterspuwers.

Afbeelding met dank aan de Washington National Cathedral.

Meer verhalen

Google lanceert tool voor softwareverwijdering en browserreset voor Chrome

Google heeft onlangs een nieuwe tool gelanceerd in de strijd tegen crapware en spyware, en het is een uitstekende start om een ​​computer op te ruimen die is geïnfecteerd met onzin zoals de Ask Toolbar.

Geek Trivia: een groep wetenschappers verwijst actief naar welke muzikale ster in hun artikelen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis op Android kunt wissen

Als een vriend je vraagt ​​om je smartphone te lenen om iets op internet te zoeken, wil je waarschijnlijk niet dat je privézoekopdrachten worden weergegeven in het gebied voor automatisch aanvullen wanneer ze hun zoektermen beginnen in te typen.

Gebruiken kabelboxen en DVR's echt zoveel stroom?

Je doet de lichten uit als je de kamer verlaat, je zet je computer uit als je hem niet gebruikt, maar je energierekening ziet er nog steeds uit alsof je de spreekwoordelijke lichten de hele dag en nacht aan laat staan. De boosdoener zit waarschijnlijk stil onder uw glanzende HDTV-set.

Geek Trivia: voor welk modern gebruik zijn Zwitserse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog omgebouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u het wifi-kanaal op uw Verizon FIOS-router kunt wijzigen

Als je in een echt overvol netwerkgebied woont, zoals een appartementencomplex, wil je misschien je wifi-kanaal wijzigen in iets anders dan het standaardkanaal om te proberen een beter signaal te krijgen. Hier leest u hoe u dat doet voor Verizon FIOS.

Geek Trivia: de CPU-socket die de meest uiteenlopende stabiele CPU's ondersteunde, was de?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een DMZ-host instellen op uw Verizon FIOS-router

Als u er zeker van wilt zijn dat een bepaald apparaat altijd beschikbaar is via uw firewall, kunt u het toewijzen als een DMZ-host in uw wifi-router. Hier leest u hoe u het doet op Verizon FIOS.

Hoe u het beste wifi-kanaal voor uw router kunt vinden op elk besturingssysteem

Door het beste wifi-kanaal op je router te kiezen, kun je interferentie verminderen en je wifi-signaal verbeteren. Met deze tools kunt u het minst overbelaste wifi-kanaal in uw regio identificeren.

Hoe de slagschaduwen in Windows 10 uit te schakelen?

De slagschaduwen op applicaties in het Windows 10-voorbeeld zijn erg groot en lijken verdacht veel op die in OS X, en als ze niet jouw snelheid zijn, kun je ze gemakkelijk verwijderen. We denken eigenlijk dat ze er goed uitzien, maar aangezien iemand ze niet leuk zal vinden, kun je ze als volgt uitschakelen.