Geek Trivia: Welk geliefd zomerspeelgoed is uitgevonden door een raketwetenschapper?

The Bubble Thing The Slip 'n Slide The Super Soaker The Stomp Rocket

geek-trivia-dat-geliefde-zomerspeelgoed-werd-uitgevonden-door-een-raket-wetenschapper foto 2
Antwoord: De Super Soaker

Super Soakers, die krachtige waterpistolen van het hoogste niveau waar elk kind naar hunkert om de wateroorlogen in de buurt te domineren, zijn het geesteskind van de ervaren wetenschapper en uitvinder Lonnie G. Johnson.Hoewel Johnson een lovenswaardige lijst van prestaties op zijn naam heeft staan, waaronder werk aan de Galileo Jupiter-sonde en de Mars Observer-projecten, evenals meer dan 80 patenten op alles, van zeer efficiënte batterijen tot draagbare projectiesystemen, is hij voorbestemd om de geschiedenis in te gaan als uitvinder van een van de best verkochte speelgoed van de jaren 90: de Super Soaker.

In 1982 werkte Johnson aan een warmtepompsysteem dat water onder druk gebruikte in plaats van freon. Toen een van de slangen losbrak en een waterstraal door zijn werkruimte schoot, merkte zijn innerlijke kind het op en hij begon al snel aan een spuitpistool onder druk. Deze prototypische Super Soaker, toen bekend als de Power Drencher, was in de jaren tachtig een van de nevenprojecten van Johnson. In 1989 was het product voldoende gepolijst om te worden aangeboden aan een bedrijf dat in staat was het in massaproductie te produceren. Hij richtte zijn eigen ingenieursbureau op en benaderde de Larami Corporation. Het speelgoedbedrijf zag duidelijk het verkooppotentieel van een waterpistool dat tien keer sterker was dan enig ander waterpistool op de markt en dat aanzienlijk meer water bevatte.

Het spuitpistool, nog steeds de Power Drencher genoemd, kwam in 1990 in de schappen. In 1991 werd het omgedoopt tot Super Soaker en zwaar gepromoot met een reeks tv-reclamespots. Tegen het einde van 1992 had Larami voor meer dan 200 miljoen dollar aan Super Soakers verkocht. De Super Soaker was zo succesvol dat Hasbro, een van de grootste speelgoedbedrijven ter wereld, onze Larami kocht om de rechten erop te verwerven. Sinds de introductie in 1990 is er voor meer dan een miljard dollar aan Super Soakers verkocht.

Meer verhalen

Verouderde computeronderdelen als kunst [DIY]

Als je net als de meeste nerds bent, heb je een doos met verouderde computerapparatuur die je gewoon niet naar de inleverplaats van je stad kunt slepen. Deze eenvoudige tutorial verandert printplaten in kunst aan de muur.

CERN kondigt de ontdekking van een higgs-bosonachtig deeltje aan

Wetenschappers van CERN hebben vandaag een persbericht uitgebracht waarin ze aangeven dat ze een deeltje hebben gevonden dat overeenkomt met het lang gezochte Higgs Boson-deeltje - het God-deeltje, dat zou kunnen helpen onze onde...

Video's en muziek streamen via het netwerk met VLC

VLC bevat een vrij eenvoudig te gebruiken streamingfunctie die muziek en video's kan streamen via een lokaal netwerk of internet. U kunt afstemmen op de stream met VLC of andere mediaspelers.

Een Xbox 360-controller gebruiken op uw Windows-pc

Het toetsenbord en de muis zijn misschien geschikt voor veel native computergames, maar het voelt ronduit raar om op die manier geëmuleerde games te spelen. Of je nu Super Mario met een goede gamepad wilt spelen of comfortabel een nieuwe pc-titel zoals Diablo III wilt uitproberen, wij hebben het voor je.

Geek Trivia: Welke letter verschijnt niet op het periodiek systeem?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De chemie van vuurwerk [Video]

Vuurwerk is het oogverblindende en luide eindresultaat van een complex chemisch proces. Bekijk deze video om de chemie achter een vuurwerk te zien, uitgelegd door niemand minder dan de vader van de moderne pyrotechniek, John Conkling.

Download de handleiding 'Aan de slag met Ubuntu 12.04' gratis

Als u of iemand die u kent nieuw is bij Ubuntu, dan is de uitgave van deze gratis 143 pagina's tellende handleiding voor de nieuwste LTS-editie van Ubuntu de perfecte download. De handleiding neemt je mee van het installeren van Ubuntu 12.04 tot en met...

Hoe Ubuntu's gastsessie-account uit te schakelen?

Ubuntu en Linux Mint worden geleverd met een gastsessie-account, waarop iedereen kan inloggen vanaf het inlogscherm - geen wachtwoord vereist. Als u de toegang tot uw computer liever beperkt, kunt u het gastaccount uitschakelen.

Download de officiële How-To Geek Trivia-app voor Windows 8

De nieuwe How-To Geek Trivia-applicatie is zojuist goedgekeurd in de Windows 8 Store, dus als je de release-preview al gebruikt, kun je deze nu gratis downloaden. Het geeft je een dagelijkse dosis geeky trivia direct op je Windows 8-bureaublad.

Geek Trivia: adverteerders stellen analoge horloges in op hoe laat om klanten te trekken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!