Geek Trivia: welk gamebedrijf heeft een game uitgebracht die hun uiteindelijke ondergang parodieert?

Sega Atari Magnavox Coleco

geek-trivia-welke-game-onderneming-een-game-uitgebracht-een-game-parodie-hun-uiteindelijke-ondergang foto 2
Antwoord: Sega

Niet veel gamebedrijven kunnen claimen een game in hun stal te hebben die lijkt op het werken voor het gamebedrijf, laat staan ​​een game die hun eigen ondergang voorspelt. Niet veel gamebedrijven dus, buiten game-uitgever en consolemaker Sega.In 2001 bracht Sega een spel uit genaamd Segagaga voor de Sega Dreamcast. De game, die alleen in Japan wordt uitgebracht, was een RPG die volledig was gericht op een dystopische toekomst waarin Sega ironisch genoeg het minst populaire gamebedrijf was. De verhaallijn speelt zich af in 2025 en in de geboorteplaats van het Sega-bedrijf, en toont Sega met slechts 3 procent van het marktaandeel voor consolegames. Sega, de fictieve in-game Sega, start een project genaamd Project Segagaga om Sega te helpen de kwaadaardige DOGMA te bestrijden (een bedrijf dat nauw is gemodelleerd naar de echte concurrent van Sega, Sony). Project Segagaga roept de hulp in van twee tieners Tarō Sega en Yayoi Haneda om het bedrijf te redden. Wat volgt is een soort bizarre caleidoscoop van vervelende arbeidsscènes die het werk bij Sega nabootsen, psychedelische scènes die spelers zelf in games nemen, en inside-grappen die alleen Japanse gamers zouden oppikken.

Alsof de game zelf nog niet bizar genoeg was, is de ontwikkeling en marketing van de game al even vreemd. Ontwikkeld door Tez Okano, werd het veld voor het spel aanvankelijk gezien als een grap door het hogere management van Sega. Hij gooide de wedstrijd opnieuw en kreeg zeer voorlopig groen licht en een klein budget. Okano ging door met de ontwikkeling van het spel in het geheim, uit angst dat iemand vermoedelijk even de tijd zou nemen om een ​​spel te onderzoeken dat is gestructureerd rond een dystopische toekomst waarin Sega een beetje een speler op de gamemarkt was.

Het spel werd uitgebracht in 2001 zonder fanfare. Okano nam het op zich om het spel op de markt te brengen, slechts gewapend met een budget van $ 200. Hij besteedde de helft van het budget aan een kostuum (inclusief een worstelmasker om zijn identiteit te verbergen) en organiseerde signeerevenementen om de game te promoten bij die-hard Sega-fans. Zijn pogingen om het spel erkend te krijgen, slaagden erin en Sega stak uiteindelijk wat geld in de marketing ervan en het vrijgeven ervan aan een breder publiek. Een beperkte release van de game bevatte zelfs een Segagaga-uniform dat spelers konden dragen tijdens het spelen van een Sega-game waarin ze zich voordeden als Sega-medewerkers uit de toekomst.

Meer verhalen

Hoe het klassieke Gnome-menu in Unity te installeren in Ubuntu 11.10

Als je van de Unity-desktop houdt, maar je bent gewend aan het klassieke Gnome-menu, dan is er een manier om het Classic Gnome-menu op het bovenpaneel van de Unity-desktop te installeren, zodat je het beste van twee werelden kunt ervaren.

Geek Trivia: wat is de bestverkochte ontbundelde videogame aller tijden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

VLC-updates naar 2.0; Sport Enorme stapel upgrades en nieuwe functies

Windows/Mac/Linux: razend populaire open-source mediaspeler VLC is geüpdatet naar versie 2.0 en heeft een hele reeks nieuwe en verbeterde functies met zich meegebracht, waaronder verbeterde codec-ondersteuning, hardwaredecodering en experimentele Blu-ray-ondersteuning.

Paniekknop redt je van vreselijke muziek

Deze luchtige hack voegt een paniekknop toe aan een computer die functioneert als een community-jukebox - waardoor iedereen op de knop kan drukken en zichzelf kan redden van vreselijke muziek.

CodeHero leert programmeren via First-Person Shooter Game

CodeHero is een first-person shooter-achtige game (ala Quake en Half-Life) waarin je code moet verzamelen als munitie en deze moet schieten om programma's samen te stellen om de mensheid te verdedigen tegen een AI die amok maakt.

Stomme geektrucs: hoe de Batman-curve in Google Zoeken te plotten

Vorig jaar heeft Google de mogelijkheid toegevoegd om grafieken te plotten, waarmee je wiskundige functies direct op de Google-pagina met zoekresultaten kunt plotten. Hier leest u hoe u het Batman-logo maakt.

Hoe u uw 2e generatie Apple TV kunt jailbreaken voor extra functionaliteit

Jailbreaking van uw iDevices zorgt voor meer opties als het gaat om software en gebruik. De Apple TV is daarop geen uitzondering. Hier leest u hoe u uw Apple TV van de tweede generatie kunt jailbreaken, zodat u software zoals XBMC, Plex of aTV Flash kunt installeren.

Download 128 kant-en-klare vooraf gemaakte Windows 7-snelkoppelingen voor uw computer

Snelkoppelingen kunnen erg handig zijn als een snelle manier om toegang te krijgen tot de oorspronkelijke programma's en instellingen van Windows 7, maar het kost tijd om ze afzonderlijk te maken voor uw desktop- of app-opstartprogramma's. In plaats van al dat werk en gedoe...

Hoe de Classic Gnome Desktop te installeren in Ubuntu 11.10

Standaard gebruikt Ubuntu 11.10 het Unity-bureaublad. Als je Unity niet leuk vindt, kun je teruggaan naar de Classic Gnome Desktop van eerdere versies van Ubuntu, maar deze is niet standaard inbegrepen en moet worden geïnstalleerd.

Geek Trivia: Wat is de duurste videogame ter wereld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!