Geek Trivia: Welk dier werd gebruikt om het geluid van de Star Wars TIE Fighter te maken?

Olifant Miereneter Cobra Wombat

geek-trivia-wat-dier-werd-gebruikt-om-het-geluid-van-de-star-wars-tie-fighter-foto 2 te maken
Antwoord: Olifant

De Star Wars-films zitten vol met gedenkwaardige geluidseffecten, zoals het geluid van lichtsabels die door de lucht suizen, laserstralen die schieten tussen boze Cantina-klanten en, natuurlijk, het iconische schreeuwende geluid van TIE-jagers die door de ruimte zoeven.Die geluiden zijn het werk van de Amerikaanse geluidsontwerper Ben Burtt, de man die allerlei soorten geluid remixte om ons de laserstralen, de piepjes en bloops van R2-D2 en de zware ademhaling van Darth Vader te brengen. In het geval van de TIE-jagers heeft hij dier en machine opnieuw gemengd om het angstaanjagende geluid van het lichtgewicht ruimtevaartuig van het rijk te creëren. Het geluid van de voorbij gillende jagers is het geluid van de roep van een olifant, vermengd met het geluid van een auto die over een natte weg rijdt - als je goed naar het geluid luistert, kun je gemakkelijk de dierlijke schreeuw op de achtergrond onderscheiden met het geluid van natte banden die eroverheen lagen.

Er zijn even slimme achtergrondverhalen voor veel van de iconische geluiden in de serie. De laserblasters waren gebaseerd op een opname van een tuidraad van een radiotoren die met een zware sleutel was geslagen en het lichtzwaardgeluid werd gecreëerd met een combinatie van een stationair draaiende filmprojector en feedbackgeluid van een kapotte tv.

Meer verhalen

Week in Geek: Google vindt 9.500 nieuwe kwaadaardige websites per dag

Onze laatste editie van WIG voor juni staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals een nieuwe printerbom-malware die stapels papier verspilt, Google blokkeert een website die YouTube-nummers omzet in MP3's, Ubuntu is van plan GRUB 2 te laten vallen om UEFI SecureBoot-compatibiliteit te implementeren , en meer.

Hoe u de privé- en openbare IP-adressen van uw computer kunt vinden

Een IP-adres (of Internet Protocol-adres) identificeert elke netwerkcomputer en elk apparaat in een netwerk. Wanneer computers met elkaar communiceren via internet of een lokaal netwerk, sturen ze informatie naar elkaars IP-adressen.

Geek Trivia: welke populaire videogame wordt Big Pineapple genoemd om Chinese censuur te ontwijken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste websites om naar podcasts te luisteren en te leren hoe u uw eigen podcasts kunt maken

Podcasts, of webcasts, zijn shows over veel verschillende onderwerpen die via internet worden uitgezonden en opgedeeld in delen of afleveringen. Je abonneert je op podcasts en nieuwe afleveringen worden automatisch bij je afgeleverd zodra ze worden uitgebracht.

Desktop Fun: Fantasy Theme Wallpaper Collection Series 2

Fantasiewerelden zijn er in een wonderbaarlijke verscheidenheid en vandaag zijn we hier met een collectie die je verbeelding zal inspireren. Verken hele nieuwe werelden op je desktop met de tweede in onze serie Fantasy Theme Wallpaper-collecties.

Hoe de VLC-webinterface te activeren, VLC vanuit een browser te bedienen en elke smartphone als afstandsbediening te gebruiken?

VLC bevat een webinterface, die u kunt inschakelen om toegang te krijgen tot uw VLC-speler vanuit een webbrowser, waarmee u het afspelen vanaf een ander apparaat kunt regelen, wat vooral handig is voor een mediacenter-pc. VLC biedt ook een mobiele webinterface voor smartphones.

Geek Trivia: een uitbraak in welke multiplayer-videogame de aandacht van epidemiologen trok?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: waar vind je je volgende game?

Eerder deze week hebben we je gevraagd om je favoriete plekken en trucs te delen voor het vinden van nieuwe videogames om te spelen. Het blijkt dat het minste van je problemen het vinden van nieuwe spellen was!

Vrijdagpret: trek een lijn

In het spel van deze week worden je denkvaardigheden op de proef gesteld terwijl je lijnen trekt en de beweging van lichtbollen op het spelscherm stuurt. Kun jij de juiste configuratie tekenen zodat alle lichtbollen bewegen waar ze horen te bewegen of kijk je hulpeloos toe terwijl je zorgvuldig gemaakte plannen mislukken?

PowerShell-opdrachten uitvoeren op externe computers

Met PowerShell Remoting kunt u individuele PowerShell-opdrachten uitvoeren of toegang krijgen tot volledige PowerShell-sessies op externe Windows-systemen. Het is vergelijkbaar met SSH voor toegang tot externe terminals op andere besturingssystemen.