Geek Trivia: wat worden permanente en niet-gepatchte beveiligingsproblemen genoemd?

Penetratiepunten van zwarte gaten Forever Day Exploits Zero Day Exploits

geek-trivia-wat-zijn-permanente-en-niet-gepatchte-beveiligingskwetsbaarheden-aangeduid-foto 2
Antwoord: Forever Day Exploits

In computerbeveiliging staat een kwetsbaarheid die wordt aangevallen voordat het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van de software of hardware een kans heeft om te reageren, bekend als een Zero Day Exploit. De zero-day-aanvallen vinden plaats in de periode tussen het moment waarop de kwetsbaarheid wordt ontdekt en het moment waarop het bedrijf een soort patch of update uitbrengt om de aanvallen tegen te gaan en het beveiligingslek te dichten.Steeds meer, en tot grote schrik van veel mensen binnen de beveiligingsindustrie en daarbuiten, veranderen veel Zero Day Exploits langzaam in Forever Day Exploits. Forever Day Exploits ontstaan ​​wanneer het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de software of hardware in kwestie niets doet om de exploit te corrigeren. Dit kan gebeuren omdat een product bijna aan het einde van zijn levenscyclus is en het bedrijf geen energie en geld meer wil investeren in het onderhoud ervan. In andere gevallen beschouwt het bedrijf de exploit als obscuur genoeg of ver genoeg verwijderd van bedrijfskritieke elementen van het systeem, zodat het dichten van het gat geen prioriteit heeft.

Helaas, aangezien steeds meer systemen zijn verbonden met bedrijfsbrede en wereldwijde netwerken, is er een steeds grotere kans dat kwaadwillende gebruikers toegang krijgen tot apparaten met Forever Day Exploits en echte schade aanrichten.

Meer verhalen

Geek Trivia: Bubble Wrap is oorspronkelijk uitgevonden om als wat te dienen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nieuwe tabbladen aan het einde Opent nieuwe tabbladen aan het einde van de Chrome-tabbalk

Chrome: als u liever nieuwe tabbladen aan het einde van de rij hebt geopend in plaats van naast hun bovenliggende tabblad, is New Tabs at End een eenvoudige Google Chrome-extensie die uw tabbladen naar de gewenste locatie verplaatst.

Pac-Man schuilplaats maakt hoge scores een fluitje van een cent

Deze interessante bug (functie?) in het originele Pac-Man-spel maakt het gemakkelijk om je voor de geesten te verbergen, wat zorgt voor een langlevende en goed gevoede Pac-Man.

Een aangepaste Ubuntu Live-cd of USB maken op de gemakkelijke manier

Er zijn verschillende manieren om aangepaste Ubuntu live-cd's te maken. We hebben in het verleden het gebruik van de Reconstructor-webapp besproken, maar sommige commentatoren hebben in plaats daarvan de Ubuntu Customization Kit aanbevolen. Het is een open-sourcehulpprogramma dat te vinden is in de softwarerepository's van Ubuntu.

Vraag het HTG: Omgaan met het verlopen van Windows 8 CP, Nintendo DS Save-back-ups, door elkaar gegooide audiotracks in Windows Media Player

Een keer per week verzamelen we enkele geweldige lezersvragen en delen we de antwoorden met iedereen. Deze week bekijken we wat we moeten doen als Windows 8 Consumer Preview verloopt, een back-up maken van je Nintendo DS-saves en hoe je door elkaar gegooide audiotracks in Windows Media Player-films kunt sorteren.

Geek Trivia: Welke gameconsole is ontworpen om drankgerelateerde schade te ontmoedigen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bewustzijn zorgt ervoor dat je niet gestoord wordt tijdens het luisteren naar muziek

iOS: je wilt naar je muziek luisteren, maar je wilt niet helemaal onbewust zijn van je omgeving. Wat doe jij? Installeer Awareness, een eenvoudige app die u waarschuwt als de microfoon van uw apparaat harde geluiden oppikt.

Hoe de Window Maker Desktop-omgeving op Ubuntu te installeren en te gebruiken

Window Maker is een Linux-desktopomgeving die is ontworpen om NeXTSTEP te emuleren, die uiteindelijk is geëvolueerd naar Mac OS X. Met zijn focus op het emuleren van NeXTSTEP, vermijdt het de taakbalken en applicatiemenuknoppen die in veel andere lichtgewicht desktopomgevingen te vinden zijn.

Op afstand afsluiten of opnieuw opstarten van Windows-pc's

Windows bevat Shutdown.exe, een eenvoudig hulpprogramma voor het op afstand afsluiten of herstarten van Windows-computers op uw lokale netwerk. Om Shutdown.exe te gebruiken, moet u eerst de pc's configureren die u op afstand wilt afsluiten of opnieuw opstarten.

De beste artikelen voor het afspelen, aanpassen en organiseren van uw media

Computers worden tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan het genereren van documenten, het schrijven en ontvangen van e-mail en surfen op het web. We gebruiken ze ook om naar muziek te luisteren, films en tv-programma's te kijken en om media over te zetten van en naar mobiele apparaten.