Geek Trivia: hoe worden de meest invloedrijke sciencefictionschrijvers van de 20e eeuw genoemd?

De grote drie De oprichters De visionairs De voorouders


Antwoord: De Grote Drie

De drie meest invloedrijke Sci-Fi-schrijvers van de 20e eeuw worden vaak The Big Three genoemd. De triade bestaat uit Robert Heinlein, Isaac Asimov en Arthur C. Clarke. Alle drie schreven ze in de stijl van harde sciencefiction, dat is sciencefiction met de nadruk op wetenschappelijke nauwkeurigheid en serieuze toepassing van onze huidige wetenschappelijke kennis om toekomstige technologie te voorspellen.Elke man staat bekend om zijn belangrijke bijdragen aan het literaire veld. Heinlein, auteur van titels als Starship Troopers en Stranger in a Strange Land, legde de lat voor wetenschappelijke aannemelijkheid in Sci-Fi-schrijven en wordt algemeen gecrediteerd voor het aanzienlijk verhogen van de verwachtingen van de lezer en de algehele kwaliteit van Sci-Fi-literatuur.

Isaac Asimov, hier te zien, was een van de meest productieve schrijvers in de geschiedenis van het genre en schreef niet alleen honderden korte verhalen en romans, maar liet ook honderden van zijn werken aanpassen voor televisie en Hollywood. Asimov staat bekend om iconische Sci-Fi-verhalen zoals I, Robot en The Positronic Man.

Arthur C. Clarke, de derde van onze talentvolle schrijvers, was vooral bekend bij het grote publiek vanwege zijn roman 2001: A Space Odyssey. Sci-Fi-fans en critici waren er echter snel bij om zijn iconische werk Childhood's End te prijzen.

Meer verhalen

Hoe weet een computer wanneer deze niet goed is afgesloten?

Wanneer u uw computer opstart na een onjuiste afsluiting/systeemcrash, zal het gewoonlijk acties voorstellen zoals opstarten in de veilige modus en het uitvoeren van een schijfcontrole. Hoe weet de computer dat hij is gecrasht?

Hoe vouwpapier je naar de maan kan brengen [Video]

Adrian Paenza presenteert een leuke TEDE-educatieve talk over exponentiële groei met als voorbeeld het 'vouwen van papier om de maan te bereiken'. Hoeveel vouwen denk je nodig te hebben om de maan te bereiken? Je zou zomaar verrast kunnen zijn!

Geek Trivia: Welke muzikale act financierde de creatie van de eerste CAT-scanmachine?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bespaar schermruimte in Firefox door Firefox-werkbalken om te zetten in knoppen

De meeste browsers evolueren naar een minimalistische benadering en consolideren menu's, werkbalken en andere programma-elementen. Als u het weergavegebied van de website wilt maximaliseren en u Firefox gebruikt, is er een optie om de beschikbare ruimte in uw browservenster te optimaliseren.

Geek Trivia: Het spel Chinese dammen is ontstaan ​​in welk land?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Safari voor Windows is (waarschijnlijk) dood: migreren naar een andere browser

Als je Safari op Windows gebruikt, hebben we slecht nieuws voor je: de nieuwe Safari 6 is al meer dan vijf maanden uit en Apple heeft bevestigd dat deze niet op Windows zal worden uitgebracht.

Geek Trivia: The Dendy was een Sovjet-kloon van welke populaire gameconsole?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: nieuw kritisch Java-beveiligingsgat wordt actief benut

Onze nieuwste editie van WIG staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Windows 8 Fast Startup-functie kan gegevens in gevaar brengen op dual-boot-systemen, een kritieke Ruby on Rails-bug bedreigt 200.000+ sites, bevestigt Microsoft Windows Live Messenger - Skype-overgang bugs en meer.

De beste gratis programma's en online services voor het verzenden en delen van grote bestanden

Vorige week publiceerden we een lijst met websites voor het delen van foto's met vrienden en familie. Natuurlijk kunt u uw foto's ook delen door ze te e-mailen, maar veel e-maildiensten stellen een limiet aan de grootte van bestanden die u kunt verzenden.

Desktop Fun: Galaxy Wallpaper Collection Series 1

Sterrenstelsels zorgen voor verbluffende desktops wanneer afbeeldingen ervan precies goed zijn aangepast en vandaag hebben we een geweldige verzameling van deze universele wonderen om met u te delen. Bezoek de verste uithoeken van het universum op je desktop met de eerste in onze serie Galaxy Wallpaper-collecties.