Geek Trivia: wat was het eerste commerciële product dat een streepjescode gebruikte?

Een zak met eeuwige gobtobbers Een pakje Wrigley's Juicy Fruit Gum Een blikje Coca-Cola Een pakje Marlboro Reds

geek-trivia-wat-was-het-eerste-commerciële-product-om-een-streepjescode te gebruiken foto 2
Antwoord: Een pakje Wrigley's Juice Fruit Gum

Aan het eind van de jaren veertig begon Bernard Silver, een afgestudeerde student aan het Drexel Institute of Technology in Philadelphia, te werken aan een systeem voor het eenvoudig coderen van productinformatie voor snelle toegang tijdens het afrekenproces, nadat hij de president van een plaatselijke supermarktketen had gehoord die de decaan van zijn afdeling of er onderzoek naar dit onderwerp zou kunnen worden gedaan.Na verschillende valse starts met verschillende ideeën zoals UV-inkt (te duur en te snel om te vervagen), begon hij te werken aan een methode geïnspireerd door de eenvoud van morsecode. Dat systeem zou in de loop van een jaar van testen evolueren naar wat we nu kennen als de streepjescode - Zilver die in 1949 voor het patent werd aangevraagd.

In de daaropvolgende decennia presenteerde Silver het systeem aan verschillende bedrijven met beperkt succes - dit omvatte het op de markt brengen van het systeem aan IBM en het opzetten van een spoor-wagenvolgsysteem voor de Association of American Railroads. De streepjescode begon pas alomtegenwoordig te worden na een reeks retailtests in opdracht van de National Association of Food Chains. Zelfs toen verscheen de streepjescode pas na anderhalf decennium testen op een commercieel product.

Op 26 juni 1974 kocht Clyde Dawson in een Marsh's Supermarket in Troy, Ohio, een van de testwinkels die door de NAFC werd gebruikt, een 10-pack Wrigley's Juicy Fruit-kauwgom die werd gescand door kassier Sharon Buchanan. Dat pak van 10 kauwgom was het begin van de commercialisering en wijdverbreide acceptatie van de streepjescode en, een kwart na de uitvinding ervan, bracht uiteindelijk het probleem van de supermarktketen samen met een werkbare oplossing. De bundel Wrigley's kauwgom en het bonnetje zijn permanent tentoongesteld in het Smithsonian Institute.

Meer verhalen

Normaliseren Slaat foto's van Hipster-fotobehandelingen op

iOS: Ben je het zat dat je vrienden je vals gekleurde en getinte foto's via Instagram sturen en verlangen ze ernaar de wereld te zien zoals hij er echt uitziet? Normalize kan helpen bij het herstellen van foto's met één klik.

Beginner: 5 muistrucs in Windows die u misschien niet kent

We hebben je al 5 Windows-opdrachtprompttrucs laten zien die je waarschijnlijk niet kent, en we hebben geweldige feedback ontvangen in de reacties, dus hebben we besloten om 5 muistrucs te delen die we vrij regelmatig gebruiken hier bij How-To Geek, lees verder om te vinden uit wat ze zijn.

Geek Trivia: Welk dier wordt vaak gebruikt om kabels in krappe ruimtes te trekken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Hoe heet de eerste (en enige) kunstinstallatie op de maan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: moderne (metro) versie van Firefox beschikbaar in september

Onze nieuwste editie van WIG staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Windows op ARM-tablets die mogelijk voor slechts $ 199 worden verkocht, Facebook test een toename van advertenties in de nieuwsfeeds van gebruikers, bedrijven wenden zich tot GitHub om technisch talent te vinden, en meer .

Geek Trivia: In Computer Lingo worden kleine op USB gebaseerde hardware-toevoegingen Hoe genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Pirates Wallpaper Collection Series 2

Arrr! Waar piraten zijn die buit zijn, wachtend om door hen geplunderd te worden, brutaal genoeg om 't te nemen! Vul de schatkist van je bureaublad met een stapel 'glanzende buit' van de 'tweede' in onze serie Pirates Wallpaper-collecties.

Geek Trivia: Welke notebooks van wetenschappers zijn nog steeds te radioactief om te verwerken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Weekendproject: bouw een kristalradio uit een fles

Als wat ouderwets elektronicaplezier precies is wat de dokter heeft voorgeschreven, dan kan het zeker niet fout gaan om een ​​kristalradio te bouwen voor wat elektriciteitvrij radioplezier.

Netflix rolt post-play-functie uit; Marathon kijken is nog nooit zo makkelijk

Netflix heeft zojuist een nieuwe functie uitgerold, genaamd post-play, die je volgende marathonsessie van je favoriete geeky-show of filmtrilogie net zo eenvoudig maakt als het indrukken van een knop.